Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДОЛАРЕН®
Назва: ДОЛАРЕН® | Шукати ДОЛАРЕН® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Nabros Pharma Pvt. Ltd.", Індія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки № 4, № 10, № 100, № 200
Діючі речовини: 1 таблетка містить: диклофенаку натрiю - 50.0 мг, парацетамолу - 500.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль, тальк, магнію стеарат, натрію крохмальгліколат, желатин, натрію метилпарабен, натрію пропілпарабен, целюлоза мікрокристалічна, барвник Сансет Жовтий FCF
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Запальні та дегенеративні захворювання суглобів, позасуглобові прояви ревматизму, посттравматичний та післяопераційний набряк і запальний процес.
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1004/02/01
Термін дії посвідчення: з 25.01.2005 до 25.01.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДОЛАРЕН®
АТ код: M01AB55
Наказ МОЗ: 78 від 19.02.2007


Інструкція для застосування ДОЛАРЕН®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДОЛАРЕН®

(Dolaren)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі, не вкриті оболонкою, двоопуклі таблетки двокольорового забарвлення: з одного боку - білого кольору, з іншого – оранжевого з білими татемно-оранжевими вкрапленнями;

склад: 1 таблетка міститьдиклофенаку натрію 50 мг, парацетамолу 500 мг;

допоміжні речовини: крохмаль, тальк, магнію стеарат, натрію крохмальгліколат, желатин, натрію метилпарабен, натрію пропіл парабен, целюлоза мікрокристалічна, барвник Сансет Жовтий FCF.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтичнагрупа. Аналгетики і антипіретики. Парацетамол, комбінації без психолептиків. КодАТС N02B E51.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Доларен® – комбінований препарат, який має виражену протизапальну, аналгетичну та антипіретичну дію. Фармакологічна активність препарату зумовлена властивостями диклофенаку тапарацетамолу, які входять до складу Доларену®. Диклофенак натрію має виражену протизапальну iаналгезуючу, а також помірну жарознижуючу дію. Парацетамол має вираженийаналгетичний, незначний антипіретичний i протизапальний ефект. Механізм діїпов’язаний з інгібуванням синтезу простагландинів.

Фармакокінетика. При прийомідиклофенаку натрію внутрішньо активна речовина швидко всмоктується в кров -максимальна концентрація у плазмі досягається через 1 - 2 год. Їжа трохи уповільнює швидкість абсорбції, проте не впливае на її рівень. Препарат на 99% зв’язується з білками плазми, добре проникає в тканини i в синовіальну рідину, де його концентрація може перевищувати таку в плазмі крові. Періоднапів виведення з плазми становить 1 - 2 год, із синовіальної рідини – 3 - 6год. Диклофенак натрію метаболізується в печінці. Виводиться близько 35% препарату із сечею у вигляді метаболітів i близько 1% у незміненому вигляді. Близько 35% препарату виводиться з калом. При прийомі внутрішньо парацетамолрезорбується добре. Максимальна концентрація у плазмі спостерігається через 30хв після прийому i триває приблизно 4 год. Близько 25% препарату зв’язується з протеїнами плазми, період напів виведення із плазми - 1,5 - 2 год. Зазнає метаболізму в печінці, перетворюючись у глюкуроніди i сульфати. Концентрація препарату у сечі вища, ніж у плазмі.

Показания для застосування. Головний біль, зубний біль, невралгії, люмбаго, ішіас, радикуліти, остеоартроз, ревматоїдний артрит, анкілозуючий спондиліт; захворювання суглобівi хребта, м’яких тканин, фебрильні стани, лікування гострих м’язово-скелетних розладів, тендинітів, бурситів, після операційного болю, дисменореї.

Cnociб застосування та дози. Дози визначаються для кожного хворого індивідуально, залежно від віку пацієнта, характеру та перебігу захворювання, переносимості та лікувальної ефективності препарату.

Дорослим і дітям старше 6років - по 1 таблетці 2 або 3 рази на добу, після їди.

Курс лікування становить 5 - 7 днів і залежить від динаміки симптомів. Максимальна добова доза препарату для дорослих становить 3таблетки на добу.

Призначаючи Доларен® дітям від 6до 12 років, слід враховувати, що добова доза диклофенаку не повинна перевищувати 0,5 - 2 мг/кг маси тіла, її розподіляють на 2 - 3 прийоми. Максимальна добова доза препарату для дітей розраховується за диклофенаком і становить 3 мг/кг маси тіла.

Побічна дія.

З боку шлунково-кишкового тракту: нудота, анорексія, біль в епігастральній ділянці, метеоризм, запор, діарея. В окремих випадках, особливо при частому i тривалому застосуванні препарату, можливі ерозивно-виразкові ураження органів травлення з ознаками шлунково-кишкової кровотечі (дьогтьоподібне випорожнення).

З боку центральної нервової системи (рідко): головний біль, депресія і сонливість.

З боку сечовидільної системи (рідко): гематурія, протеїнурія, нефротичний синдром, гостра ниркова недостатність.

З боку системи кровотворення (дуже рідко): тромбоцит опенія, анемія (внаслідок прихованих кровотеч з органів шлунково-кишкового тракту).

Алергічні реакції (особливо ухворих на бронхіальну астму): шкірні висипання, бронхоспазм, еритема, свербіж.

Протипоказання. Доларен®протипоказаний

- при виразковій хворобі шлунка i дванадцяти палої кишки у фазі загострення;

- при захворюваннях печінки iнирок;

- при підвищеній чутливості до препарату;

- при бронхіальній астмі;

- при кропив’янці;

- при гострому риніті та інших алергічних реакціях, пов’язаних зприйомом не стероїдних протизапальних засобів;

- при порушеннях кровотвореннянез’ясованого генезу;

- в періоди вагітності iлактації;

- дітям до 6 років.

Передозування.

Симптоми: артеріальна гіпотензія, пригнічення дихання, судоми, ниркова недостатність, порушення з боку шлунково-кишкового тракту.

Лікування: термінові заходи симптоматичної терапії.

Форсований діурез, гемодіаліз або гемоперфузіянеефективні, оскільки активні речовини препарату значною мірою зв’язуються збілками плазми крові.

Особливості застосування. Під час застосування Доларену® захворими, які скаржаться на захворювання шлунково-кишкового тракту або мають анамнестичні відомості щодо виразкових уражень шлунка або кишечнику; за хворимина виразковий коліт або хворобу Крона, які мають порушення функції печінки, необхідний ретельний лікарський нагляд.

Під час застосування Доларену®, як і інших не стероїднихпротизапальних засобів, може підвищуватися активність одного або декількох печінкових ферментів. Тому при тривалій терапії Долареном® як запобіжний захід показано регулярне дослідження функції печінки. Якщо порушення функціональних показників посилюються, або розвиваються симптоми, що вказують на захворювання печінки, або виникають інші побічні явища (наприкладеозинофілі я, висипання та ін.), Доларен® необхідно відмінити.

Обережність необхідна також при призначенні Доларену® хвориміз симптомами печінкової порфірії, оскільки препарат може провокувати їїнапади.

Простагландини відіграють важливу роль у підтримці ниркового кровотоку, тому особлива обережність необхідна при лікуванні Долареном®пацієнтів із порушеннями функції серця або нирок, пацієнтів похилого віку, хворих, які отримують діуретичні засоби, а також осіб зі значним зменшенням об’єму циркулюючої крові (наприклад після хірургічних втручань). У таких випадках під час застосування Доларену® як запобіжний захід рекомендується регулярний контроль функції нирок. Припинення застосування препарату звичайно приводить до відновлення функції нирок до вихідного рівня. При тривалому застосуванні Доларену®, як і інших не стероїднихпротизапальних засобів, показаний систематичний контроль картини периферичної крові.

Доларен® може тимчасово пригнічувати агрегацію тромбоцитів. Тому пацієнтам з порушеннями гемостазу необхідний ретельний контроль лабораторних показників.

Вплив на здатність керувати автомобілем і працювати з механізмами.

Пацієнтам, які відчувають під час застосування Доларену®запаморочення або порушення зору, не слід керувати автомобілем або працювати з потенційно небезпечними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному прийомі Доларен® зменшує ефект фуросеміду i гіпотензивних препаратів, підвищує концентрацію дигоксину вплазмі крові. Одночасний прийом з калій зберігаючи ми діуретиками може призвести до розвитку гіперкаліємії. При одночасному застосуванні з іншими не стероїднимипротизапальними засобами або кортикостероїд ними препаратами зростає ризик виникнення шлунково-кишкової кровотечі. Небажано поєднання Доларену®з метотрексатом i циклоспорином. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності -4 роки.

Смотрите также: Цены на Доларен в аптеках




На сайті також шукають: Лазикс, Рекормон інструкція, Застосування препарату Солкодерм, Інструкція з використання Рисперон, Показання для застосування Цефтриаксон, Пектолван ц побічні дії, Клацид протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Офлоксацин