Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АРГОСУЛЬФАН
Назва: АРГОСУЛЬФАН | Шукати АРГОСУЛЬФАН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Sulfathiazole
Виробник: "Jelfa" Pharmaceutical Works S.A., Польща
Лікарська форма: Крем
Форма випуску: Крем 2% по 15 г або 40 г у тубах
Діючі речовини: 100 г крему містять срiбної солі сульфатiазолу - 2.0 г
Допоміжні речовини: Парафін рідкий, спирт цетостеариловий, вазелін білий, натрію лаурилсульфат, гліцерин, пропілгідроксибензоат, метилгідроксибензоат, калій дифосфорнокислий, натрій фосфорнокислий, вода
Фармакотерапевтична група: Сульфаніламідні препарати
Показання: Лікування раневих та опікових поверхонь у 1 фазі раневого процесу зі слабко вираженою ескудацією; обробка свіжих опікових поверхонь; лікування поверхневих ран і опіків І-ІІІ А ступеня у 2 та 3 фазах раневого процесу, трофічних виразок, пролежнів тощо.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1031/01/01
Термін дії посвідчення: з 14.05.2004 до 14.05.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АРГОСУЛЬФАН
АТ код: D06BA02
Наказ МОЗ: 240 від 14.05.2004


Інструкція для застосування АРГОСУЛЬФАН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АРГОСУЛЬФАН

(ARGOSULFAN)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: біла або біла з відтінком від рожевого досвітло-сірого однорідна м’яка маса;

склад:

1 г препарату містить діючу речовину: сульфатіазолсрібла - 20 мг;

допоміжні речовини: парафін рідкий, спирт цетостеариловий, вазелін білий, натріюлаурилсульфат, гліцерин, пропілгідроксибензоат, метилгідроксибензоат, калійдифосфорнокислий, натрій фосфорнокислий, вода.

Форма випуску. Крем.

Фармакотерапевтична група. Антибактеріальні та хіміотерапевтичні засоби, що застосовуються в дерматології. Сульфаніламіди. Код АТС D06BA05.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Аргосульфан крем –антибактеріальний препарат для зовнішнього застосування, який сприяє загоєнню ран (опікових, трофічних, гнійних і т. п.), забезпечує ефективний захист ран від інфікування, купірує біль і печіння у рані, скорочує тривалість лікування і час підготовки рани до пересадки шкіри, в багатьох випадках приводить до загоювання рани, що виключає необхідність здійснення трансплантації.

Сульфаніламід - сульфатіазол, який входить до складу крему, є протимікробним бактеріостатичним засобом. Він має широкий спектр антибактеріальної бактеріостатичної дії відносно грам позитивних іграм негативних бактерій. Механізм протимікробної дії сульфатіазолу –пригнічення росту і розмноження мікробів пов’язаний з конкурентним антагонізмом з парааміно бензойною кислотою і пригніченням дигідроптероатсинтетази, що приводить до розладу процесу синтезу дигідрофолієвої кислоти, і, в кінцевому результаті, її активного метаболіту – тетрагідрофолієвої кислоти, необхідної для синтезу пуринів і піримідинів мікробної клітини. Наявні у препараті іони срібла підсилюють в кілька десятків разів антибактеріальну дію сульфаніламіду –вони гальмують ріст і поділ бактерій шляхом зв’язування здезоксирибонуклеїновою кислотою мікробної клітини. Крім того, іони срібла послаблюють сенсибілізуючі властивості сульфаніламіду.

Завдяки гідрофільній основі крему, яка має оптимальний рівень рН і містить велику кількість води, забезпечується місцевааналгезуюча дія і підвищується вологість у ділянці рани. Все це сприяє прискоренню загоювання рани і добрій переносності препарату пацієнтами.

Фармакокінетика. Срібна сіль сульфатіазолу, яка міститься в препараті, має малу ступінь розчинності, в результаті чого при місцевому застосуванні концентрація препарату у рані зберігається на постійному рівні. Завдяки мінімальній резорбції препарат не чинить токсичного дії. Тільки незначна кількість срібної солі сульфатіазолу проникає у загальний кровоток, після чого у печінці ацетилюється. З сечею виводиться у вигляді неактивних метаболітів і частково у незміненому вигляді. Абсорбція сульфатіазолузбільшується після застосування препарату на значних ділянках ураженої шкіри.

Показання для застосування.

·Опіки всіх ступенів і різного походження (у т. ч. термічні, сонячні, хімічні, електричним струмом, променеві), а також відмороження.

·Пролежні, трофічні виразки гомілок різного генезу (у т. ч. при хронічній венозній недостатності, облітеруючому ендартереїті, порушеннях кровопостачання при цукровому діабеті, бешисі і т. д.).

·Гнійні рани, побутові травми (порізи, садна).

·Інфіковані дерматити, простий контактний дерматит, ускладнене імпетиго, мікробна екзема, стрепто- та стафілодермія.

Спосіб застосування та дози.

Препарат призначений для зовнішнього застосування як відкритим способом, так і з використанням оклюзій них пов’язок. Аргосульфан крем не спричиняє потемніння шкіри та білизни.

Після очищення та хірургічної обробки нарану наносять крем, дотримуючись умов стерильності, товщиною 2-3 мм 1-3 рази надобу. Під час лікування рана має бути повністю покрита кремом. Якщо частина рани відкриється, необхідно додатково нанести крем. Допускається накладенняоклюзійної пов’язки, але це не є обов’язковим.

Крем наносять до повного загоєння рани абодо моменту, коли поверхня рани буде підготовлена до пересадки шкіри. У випадку застосування препарату на інфікованих ранах може з’явитися ексудат. Перед застосуванням крему необхідно промити рану 0,1%-м водним розчиномхлоргексидину, 3%-м водним розчином борної кислоти або іншим антисептиком.

Максимальна добова доза - 25 г. Максимальний курс лікування - 60 днів.

Побічна дія.

Можуть спостерігатися шкірні алергічні реакції. Рідко спостерігається подразнення, яке проявляється відчуттям печії у місці нанесення крему. У випадку тривалого застосування Аргосульфану можуть з’явитися зміни з боку крові, характерні для системних сульфаніламідів (лейкопенія), десквамативний дерматит.

Протипоказання.

Підвищена чутливість до сульфатіазолу та інших сульфаніламідів. Вроджена недостатність глюкозо-6-фосфатдегідрогенази. Не слід застосовувати у недоношених дітей та у новонароджених до 2-х місяців життя узв’язку з ризиком розвитку ядерної жовтяниці. Годування груддю.

Передозування.Про випадки передозування не повідомлялося.

Особливості застосування.

На фоні тривалого застосування на великих ділянках шкіри слід контролю вати рівень сульфатіазолу у сироватці крові, особливо у випадках захворювань нирок і печінки.

Слід бути обережним під час застосування хворими, які знаходяться ушоковому стані при значних опіках через неможливість збору повноцінного алергологічного анамнезу.

Застосування препарату під час вагітності та лактації:

Не рекомендується застосовувати лікарський засіб під час вагітності. Препарат можна застосовувати тільки у тих випадках, коли очікувана користь для матері перевищує можливий ризик для плоду (наприклад, поверхня опіку перевищує 20% поверхні тіла). Не рекомендується застосовувати препарат у період грудного вигодовування.

Вплив на здатність керувати авто транспортом та механізмами:

Препарат необмежує психофізичної активності, а також здатності до керування авто транспортом та механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендується застосовувати з іншими лікарськими засобами місцевої дії. Фолієва кислота та її структурні аналоги (наприклад, прокаїн) здатні знижувати протимікробну дію сульфатіазолу. Источник

Умови татермін зберігання. Зберігати при температурі +5–15 OС, в місці, недоступному для дітей. Термін зберігання - 2 роки. Забороняється застосовувати препарат після дати, зазначеної на упаковці.

Смотрите также: Цены на Аргосульфан в аптеках




На сайті також шукають: Гептрал, Прозерин інструкція, Застосування препарату Цефодокс, Інструкція з використання Пантенол, Показання для застосування Тилда, Прополіс побічні дії, Сентор протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Гросептол