Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГАСТРО-НОРМ®
Назва: ГАСТРО-НОРМ® | Шукати ГАСТРО-НОРМ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Bismuth subcitrate
Виробник: АТ "Галичфарм", м.Львів, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 120 мг № 10х2, № 10х4, № 50х2, № 10х10 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить вісмуту субцитрату колоїдного - 120.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний або кукурудзяний, кальцію стеарат, натрію кроскармельоза
Фармакотерапевтична група: В'яжучі, обволікаючі та антацидні засоби
Показання: Пептична виразка шлунка та дванадцятипалої кишки, загострення гастродуоденіту у хворих на виразкову хворобу, гастрит, асоційований з Helicobacter pylory (у комбінації з протимікробними засобами).
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1034/01/01
Термін дії посвідчення: з 14.05.2004 до 14.05.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГАСТРО-НОРМ®
АТ код: A02BX05
Наказ МОЗ: 156 від 07.04.2005


Інструкція для застосування ГАСТРО-НОРМ®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГАСТРО-НОРМ (R)

(GASTRO-NORM)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: bismuth subcitrate;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або білого з ледь жовтуватим відтінком кольору, без запаху або з легким запахом аміаку, плоско циліндричної форми, з рискою і фаскою. На поверхні таблетки допускається мармуровість;

склад: 1 таблетка містить вісмуту субцитрату колоїдного у перерахуванні на 120мг Ві2О3;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний або кукурудзяний, кальціюстеарат, натрію кроскармельоза.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Засоби для лікування пептичної виразки.

Код АТС А 02В Х 05.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. При потраплянні у кисле середовище шлунково-кишкового тракту препарат утворює на поверхні виразок та ерозій захисну плівку, якасприяє рубцюванню. Препарат активний відносно Helicobacter pylori –мікро організму, що спричинює рецидив виразкової хвороби. Знищення цього мікро організму поліпшує морфологічну картину гастриту, що забезпечує довготривалу ремісію виразкової хвороби після лікування.

Фармакокінетика. Вісмуту субцитрат не всмоктується, проте протягом усього періоду лікування препаратом мінімальна кількість вісмуту відщеплюється від колоїдного та всмоктується, виділяючись з сечею.

Концентрація вісмуту в крові швидко знижується після завершення курсу терапії. Більшість препарату виводиться з калом.

Показання для застосування. Не виразкова диспепсія, пептична виразка шлунка та дванадцяти палої кишки в стадії загострення, хронічний гастрит, дуоденіт в стадії загострення, в схемах лікування ерадикації Helicobacterpylori.

Спосіб застосування та дози. Внутрішньо, по 1 таблетці 3 рази на добу за 30 хв до їди і 4-й раз – перед сном. Таблетку запивати 1 - 2 ковтками води (тільки не молока). Термін лікування – 4 - 6 тижнів. Після цього слід зробити перерву на 8 тижнів і не використовувати препарати, які містять вісмут.

Схема ерадикації Helicobacter pylori: Гастро-Норм(R) 120 мг 4 рази на добу + інгібітори “протонної попми” в стандартній дозі + метронідазол 500 мг 3 рази на добу + тетрациклін 500 мг 4 рази на добу протягом 7 діб.

Дітям застосовують такі дози Гастро-Норму®:

від 3 до 12 років - по 1 таблетці (120 мг) 2 рази на добу;

12 років і старше - по 2 таблетки (240 мг) 2 рази на добу.

Побічна дія. Можливі нудота, головний біль, діарея, погане самопочуття, рідко – свербіж, висипання на шкірі.

Протипоказання. Тяжка ниркова недостатність; вагітність і період лактації; діти до 3 років.

Передозування. При частому застосуванні препарату можливий розвиток оборотної ниркової недостатності, симптоми якої можуть виникнути через 10 дніві пізніше.

Лікування: промивання шлунка, приймання активованого вугілля. Терапія -симптоматична.

У разі порушення функції нирок, що супроводжується високим рівнем вісмуту в плазмі крові, можна вводити комплексоутворювачі –димеркаптобурштинову і димеркаптопропансульфонову кислоти. При тяжкій нирковій недостатності показаний гемодіаліз.

Особливості застосування. Не рекомендується довготривале застосування препарату через можливість розвитку оборотної енцефалопатії.

Під час лікування препаратом слід контролю вати функції нирок і концентрацію вісмуту в крові та сечі, а також утримуватися від вживання алкоголю.

Сульфід вісмуту, який утворюється внаслідок прийому Гастро-Норму(R), може спричинити почорніння калу, що не впливає на якість лікування.

За 30 хв до і після прийому препарату необхідно утримуватися від вживання рідини, зокрема молока, твердої їжі, антацидних препаратів.

Оскільки прийом препарату може спричинити нудоту, головний біль іпогане самопочуття, краще утриматися від керування авто транспортом або іншими небезпечними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Гастро-Норму(R)зменшується всмоктування тетрацикліну.

При застосуванні разом з препаратами, які містять вісмут, зростає ризик підвищення концентрації вісмуту в крові. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі 15 - 25°С. Термін придатності – 3роки.

Смотрите также: Цены на Гастро-норм в аптеках




На сайті також шукають: Габалепт, Убретид інструкція, Застосування препарату Йоддицерин, Інструкція з використання Аскопар, Показання для застосування Алерго, Софтовак побічні дії, Аккупро протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Лансопрол