Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

РЕЛІФ
Назва: РЕЛІФ | Шукати РЕЛІФ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ІДА (Інстітуто Де Анджелі), Італія
Лікарська форма: Супозиторії ректальні
Форма випуску: Супозиторії ректальні № 12
Діючі речовини: 1 супозиторій містить: фенілефрину гідрохлориду 5 мг (0,25%), масла печінки акули 60 мг (3%)
Допоміжні речовини: Масло какао, метилпарагідроксибензоат, пропілпарагідроксибензоат, крохмаль кукурудзяний
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Зовнішній та внутрішній геморой, тріщини заднього проходу, ерозія та мікротравми заднього проходу, анальний свербіж.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.05.03/06823
Термін дії посвідчення: з 04.04.2008 по 04.04.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату РЕЛІФ
АТ код: C05AX03
Наказ МОЗ: 180 від 04.04.2008


Інструкція для застосування РЕЛІФ

І н с т р у к ц і я

для   медичного застосування препарату

РЕЛІФ

(RELIEF)


Загальна   характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: світло-жовтого кольору непрозорі супозиторії торпедоподібної форми зі слабким рибним запахом, точка плавлення 29 - 38°С;

склад: 1 супозиторій містить масло печінки акули 60 мг (3%), фенілефрину гідро хлорид 5 мг (0,25%);

допоміжні речовини: масло какао, метилпарагідроксибензоат, пропіл парагідроксибензоат, крохмаль кукурудзяний.


Форма випуску.   Супозиторії ректальні.


Фармакотерапевтична група. Анти гемороїдальні засоби для місцевого застосування. Код АТС С 05АХ 03.


Фармакологічні властивості. Фенілефрину гідро хлорид є адреноміметиком, застосування якого призводить до місцевого судинозвужувального ефекту. Це нормалізує співвідношення між припливом крові до гемороїдальних вузлів і відтоком крові від них, а також сприяє зменшенню ексудації, набряклості, свербежу, серозних виділень при геморої та при інших захворюваннях аноректальної зони.

Масло печінки акули проявляє локальну протизапальну, гемостатичну,   ранозагою вальну та імуномодулюючу дії.

Жирова основа супозиторіїв має пом'якшувальну дію.

Фенілефрин, що входить до складу Реліфу, ін активується тканинною моноамінооксидазою, неактивні метаболіти виділяються в складі слизу або, у вкрай незначних кількостях, нирками.


Показання для застосування. Використовують як засіб із заспокійливою, проти запальною, ранозагоювальною, кровоспинною дією; як симптоматичний препарат при свербежі, печінні і дискомфорті при геморої та інших захворюваннях аноректальної зони, а також при ерозіях, тріщинах, мікротравмах у ділянці заднього проходу.


Спосіб застосування та дози. Дорослим - попередньо теплою водою обмити шкіру навколо заднього проходу, очистити уражену ділянку за допомогою зволоженої м'якої серветки, обережно просушити його туалетним папером або м'якою тканиною, видаливши надлишкову вологу. Перед введенням супозиторія необхідно зняти з нього пластикову захисну оболонку. Ввести супозиторій у задній прохід. Вводити по одному супозиторію до 4 разів на добу, особливо на ніч, ранком і після кожного випорожнення кишечнику. Регулярне використання препарату дозволяє забезпечити стійкий терапевтичний ефект, полегшує симптоми геморою.


Побічна дія.  У випадках істотного перевищення рекомендованих разових і добових доз може спостерігатися схильність до гіперкоагуляції.


Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів препарату, тромбоемболічна хвороба, гранулоцит опенія.


Передозування. У медичній практиці не описане, відсутні дані про системні, у тому числі токсичні, реакції організму у відповідь на ректальне введення Реліфу.


Особливості застосування. При тяжких формах гіпертонічної хвороби, тяжких порушеннях серцевого ритму, вираженому тиреотоксикозі, розладах сечовипускання застосування препарату можливе тільки під контролем лікаря. У разі значних кров'янистих виділень із заднього проходу, або якщо симптоми хвороби тривають понад 7 днів необхідно додатково проконсультуватися з проктологом.

Вагітним жінкам та матерям, яку годують груддю препарат необхідно призначати з обережністю.

Не використовувати препарат у випадках ушкодження або відсутності захисної пластикової оболонки.


Взаємодія з   іншими лікарськими засобами. Не рекомендується без суворих медичних показань і лікарського контролю використовувати препарат на фоні регулярного прийому інгібіторів МАО, антидепресантів і гіпотензивних засобів.


Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, темному місці при температурі не вище +27°С. Забороняється зберігання супозиторіїв із розкритою або відсутньою захисною пластиковою оболонкою.

Термін придатності  -  2 роки.


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка.  12 ректальних супозиторіїв у стрипі, у картонній коробці.


Виробник.    Сагмел, Інк., Італія.

Адреса.       1580 South Milwaukee Ave, Suite 415, Источник

                      Libertyville, IL 60048, USA.


Смотрите также: Цены на Релиф в аптеках




На сайті також шукають: Дротаверин, Азотен інструкція, Зинерит застосування, Ефералган побічні дії, Макситрол протипоказання