Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПЕФЛОКСАЦИН
Назва: ПЕФЛОКСАЦИН | Шукати ПЕФЛОКСАЦИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Pefloxacin
Виробник: ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС" м. Харків, Україна
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 400 мг № 10 у блістерах або банках, № 1000 у контейнерах
Діючі речовини: 1 таблетка містить: пефлоксацину месилату дигідрату, у перерахуванні на пефлоксацин 400 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, тальк, магнію стеарат, желатин, поліетиленгліколь-115, титану двоокис, метилцелюлоза-8
Фармакотерапевтична група: Фторхінолони
Показання: Інфекції, спричинені чутливими до препарату збудниками: середнього вуха, придаткових пазух носа, дихальних шляхів, нирок та/або сечовивідних шляхів, статевих органів (у т.ч. гонорея і простатит), черевної порожнини, шкіри і м'яких тканин, кісток, суглоб
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0080/01/01
Термін дії посвідчення: з 06.08.2007 по 06.08.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПЕФЛОКСАЦИН
АТ код: J01MA03
Наказ МОЗ: 166 від 17.03.2009


Інструкція для застосування ПЕФЛОКСАЦИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПЕФЛОКСАЦИН

(PEFLOXACINUM)


Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Pefloxacin; (1-етил-6-фтор-7-(4-метил піперазин-1-іл)-4-оксо-1,4-дигідрохінолін-З-карбонової кислоти метансульфонату);

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті оболонкою білого зі злегка жовтуватим відтінком кольору, з двоопуклою поверхнею;

склад: 1 таблетка містить пефлокса цину - 0,40 г;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, тальк, магнію стеарат, желатин, полі етиленгліколь-115, титану двоокис, м етилцелюлоза-8.


Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.


Фармакотерапевтична група. Антибактеріальні засоби групи фторхінолонів.

АТС S01М А 03.


Фармакологічні властивості. Пефлоксации має широкий антибактеріальний спектр дії. Препарат блокує фермент ДНК-гіразу в бактеріальних клітинах. Грам негативні бактерії чутливі до препарату як у фазі поділу, так і у фазі спокою, а грам позитивні бактерії чутливі тільки у фазі поділу. Пефлоксацин особливо сильно діє на аеробні грам негативні бактерії. Пригнічуючи реплікацію ДНК, препарат діє на РНК і синтез білків бактерій. До пефлокса цину чутливі: Aeromonas spp.,Campylobacter spp,, Citrobacter spp., Enterobacter spp., Escherichia coli, Haemophilus ducreyi, Haemophilus influenzae, Klebsiella spp., Legionella spp., Moraxella catarrhalis, Morganella spp., Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Pasteurella multocida, Proteus vulgaris, Providencia spp., Salmonella spp., Shigella spp., Serratia spp., Yersinia spp., Ureaplasma urealyticum. Середньо чутливі: Streptococcus spp., Pneumococcus spp., Pseudomonas spp., Acinetobacler spp., Clostridium perfringns, Mycoplasma spp, ChlamyJia spp. До препарату генетично стійкі грам негативні анаероби, бліда трепонема, мікобактерії туберкульозу.

Фармакокінетика. При прийомі пефлокса цину внутрішньо препарат швидко всмоктується. Максимальна концентрація в крові спостерігається через 90 хв після прийому. Біодоступність препарату 90-100%. На 25-30% зв'язується з білками плазми, рівномірно розподіляється по органах і тканинах; на відміну від інших фторхінолонів пефлоксацин добре проникає через гематоенцефалічний бар'єр (ГЕБ). Об'єм розподілу препарату 1,7 л/кг. Період напів виведення становить 8-12 годин. При зниженні кліренсу креатині ну менш 10 мл/хв період напів виведення пефлокса цину підвищується до 11-15 годин. Пефлоксацин піддається метаболізму в печінці (метилювання, окислювання, кон'югування з глюкуроновою кислотою). Виводиться в основному нирками, близько 30% препарату виводиться з калом у вигляді метаболітів і в незміненому вигляді. Препарат добре проникає в органи і тканини, у тому числі в мозок, кістки, слизові оболонки, слинні залози, лімфоїдні утворення (мигдалики), щитовидну залозу, шкірні покриви.


Показання для застосування. Пефлоксацин застосовують при інфекціях, викликаних
чутливими до препарату збудниками: інфекції дихальних шляхів, середнього вуха, придаткових пазух носа, нирок і/чи сечовивідних шляхів, статевих органів (у тому числі гонорея і простатит), інфекції черевної порожнини (у тому числі жовчних шляхів), інфекції шкіри і м'яких тканин, кісток, суглобів, септичні стани, бактеріальний ендокардит, стафілококовий менінгіт.


Спосіб застосування та дози. Пефлоксацин призначають внутрішньо дорослим і підліткам старшим 15 років по 1 таблетці (400 мг) 2 рази на добу (ранком і ввечері) під час прийому їжі. Тривалість лікування 7-14 діб. При нирковій і печінковій недостатності необхідно зменшити разову дозу з розрахунку 8 мг/кг і кратність прийому препарату.


Побічна дія. В окремих випадках спостерігаються алергічні реакції, біль у животі, нудота, пронос, порушення сну, головний біль, розвиток судомного синдрому, м'язового тремору, зміни картини крові (лейкопенія, агранулоцит оз, тромбоцит опенія). Можлива фото сенсибілізація шкіри, розвиток тендовагініту, поява артралгій.


Протипоказання. Підвищена чутливість до хінолонів. Епілепсія. Вагітність, лактація. Вік до 15 років. Гемолітична анемія, пов'язана з недостатністю глюкозо-6-фосфатдегідрогенази.


Передозування. Специфічних симптомів не існує, можливе посилення побічної дії.


Особливості застосування. При прийомі пефлокса цину слід запобігати дії ультрафіолетового опромінення, оскільки можлива фото сенсибілізація шкіри.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не слід приймати разом з антацидними засобами для запобігання зниження ефективності препарату. Підвищує концентрацію теофіліну в плазмі та ЦНС.


Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при кімнатній температурі. Термін зберігання-3 роки.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка. По 10 таблеток у пеналах поліпропіленових, по 1000 таблеток у контейнерах поліпропіленових, по 2000 таблеток у банках полімерних.


Виробник. Філія ТОВ " Дослідний завод “ГНЦЛС" Источник

Адреса. Україна, м. Харків, вул. Воробйова, 8.


Смотрите также: Цены на Пефлоксацин в аптеках




На сайті також шукають: Велвумен, Календули мазь інструкція, Ентеросгель застосування, Чемерична вода побічні дії, Амарил протипоказання