Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГРИЗЕОФУЛЬВІН
Назва: ГРИЗЕОФУЛЬВІН | Шукати ГРИЗЕОФУЛЬВІН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Griseofulvin
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Лінімент
Форма випуску: Лінімент по 30 г у банках
Діючі речовини: 100 г лiнiменту містять гризеофульвiну - 3.0 г
Допоміжні речовини: Поліетиленоксид 400, аеросил, олія фенхелю
Фармакотерапевтична група: Протигрибкові антибіотики
Показання: Грибкові захворювання шкіри і слизових оболонок, особливо при ураженнях дріжджоподібними грибами роду Candida.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1280/02/01
Термін дії посвідчення: з 07.07.2004 до 07.07.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГРИЗЕОФУЛЬВІН
АТ код: D01AA08
Наказ МОЗ: 340 від 07.07.2004


Інструкція для застосування ГРИЗЕОФУЛЬВІН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГРИЗЕОФУЛЬВіН

(Griseofulvin)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: griseofulvin;(1’S,6’R)-7-хлор-2́,4,6-триметокси-6́-метилcпіро[бензофуран-2(3Н’),1’-[2]циклогексен]-3,4’-діон;

основні фізико-хімічні властивості: безбарвний або безбарвний із жовтуватим відтінком лінімент зі слабким специфічним запахом;

склад: 1,0 г лініменту містить 0,025 г гризеофульвіну, кислота саліцилова 0,01 г, диметилсульфоксид 0,5249 г;

допоміжні речовини: полі етиленоксид 400, аеросил, олія фенхелю.

Форма випуску. Лінімент.

Фармакотерапевтична група. Протигрибкові препарати для місцевого застосування.

Код АТС D01А А 08.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Гризеофульвін є антибіотиком, що продукується пліснявим грибом Penicillium nigricans, фунгістатичним засобом, активним відносно різних дерматоміцетів (трихофітонів, мікроспору мів, епідермофітонів). Активність гризеофульвіну при зовнішньому застосуванні залежить від дисперсності його кристалів і зумовленою нею питомої поверхні порошку. Препарат пригнічує синтез білка (зв’язок з матричною РНК), порушує формування клітинної стінки (хітину в міцируючих грибах) і мітотичний поділ грибкових клітин.

Фармакокінетика. Метаболізується в печінці з утворенням основних метаболітів: 6-метилгризеофульвіну та глюкуронідного похідного. Періоднапів виведення становить 24 год. Виводиться нирками.

Показання для застосування. Трихофітія та мікроспорія волосистої частини головита гладкої шкіри, епідермофітія останньої, спричинена трихофітоном, а також ураження нігтів (оніхомікози), спричинені патогенними грибами (трихофітоном, червоним епідермофітоном).

Спосіб застосування та дози. Лінімент гризеофульвін дітям і дорослим застосовують місцево. Використовують самостійно (при обмежених ураженнях шкіри) та у поєднанні з прийомом Гризеофульвіну у формі таблеток внутрішньо. Препарат наносять тонким шаром на уражені ділянки в добовій дозі не більше 30 г лініменту. Лікування проводять не менше 2 тижнів після зникнення клінічних симптомів і трьох негативних результатів мікроскопічного дослідження. Тривалість лікування визначає лікар.

Побічна дія. Алергічні реакції з боку шкіри, контактний дерматит, сухість шкіри, легка печія, свербіж. При всмоктуванні крізь шкіру можливі диспептичні явища, головний біль, нудота, блювання, непритомність, явища дезорієнтації, кропив’янка, еозинофілі я, лейкопенія, агранулоцит оз.

Протипоказання. Гіпер чутливість до компонентів препарату, виражена лейкопенія та системні захворювання крові, органічні ураження печінки та нирок, порфірія, злоякісні новоутворення, вагітність, лактація.

Передозування. Клінічні прояви передозування лініментугризеофульвін не відомі.

Особливості застосування. При лікуванні лініментом гризеофульвін хворим змікозами волосистої частини голови необхідно збривати волосся щотижня, мити голову 2 рази на тиждень водою з милом. Рекомендується втирати лініментгризеофульвін у шкіру голови і змащувати уражені місця 2–3 % спиртовим розчином йоду. При оніхомікозах лікування лініментом гризеофульвін рекомендується поєднувати із видаленням кератолітичним засобом нігтів. Для оцінки індивідуальної чутливості до компонентів препарату слід провести лікарську пробу.

З обережністю призначають препарат (з урахуванням можливості всмоктування) при підвищеній чутливості до пеніциліні в, при гіпокоагуляцій них станах, пацієнтам, професійна діяльність яких потребує швидкості реакції, підвищеної уваги. При застосуванні препарату рекомендується прийом вітамінних засобів –кислоти аскорбінової і препаратів, що містять вітаміни групи В. При кандидозіпрепарат неефективний. Під час лікування лініментом гризеофульвін потрібноутримуватись від вживання алкоголю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Можливо посилення протигрибкової, протимікробної та проти запальної дії інших лікарських засобів для місцевого застосування. У разі всмоктування препарату можливо зниження ефекту непрямих коагулянтів і пероральних контрацептивів. Одночасне застосування з барбітуратами призводить до послаблення протигрибкових властивостейгризеофульвіну. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15 до 25 °С. Термін придатності – 2 роки

Смотрите также: Цены на Гризеофульвин в аптеках




На сайті також шукають: Бетадин, Серта інструкція, Ремикейд застосування, Мезатон побічні дії, Дилтіазем протипоказання