Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АСКОРБІНОВА КИСЛОТА
Назва: АСКОРБІНОВА КИСЛОТА | Шукати АСКОРБІНОВА КИСЛОТА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ascorbic acid
Виробник: ВАТ "Лубнифарм", м.Лубни, Полтавська обл., Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,05 г № 10, № 10х5 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить кислоти аскорбінової - 0.05 г
Фармакотерапевтична група: Група вітаміну С
Показання: Профілактика та лікування цинги; маткові, легеневі, носові, печінкові та ін. кровотечі; геморагічні діатези; різні інтоксикації; інфекційні захворювання; нефропатія вагітних; хвороба Аддісона тощо.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0003/01/01
Термін дії посвідчення: з 31.10.2003 до 31.10.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АСКОРБІНОВА КИСЛОТА
АТ код: A11GA01
Наказ МОЗ: 505 від 31.10.2003


Інструкція для застосування АСКОРБІНОВА КИСЛОТА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АСКОРБІНОВА КИСЛОТА

(ASCORBIC ACID)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: ascorbic acid; g-лактон,2,3-дегідро-L-гулонової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору;

склад: 1 таблетка містить 0,05 г аскорбінової кислоти;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, кислота стеаринова або кальцію стеарат, глюкоза, аеросил марки 300, ароматизатор харчовий малиновий або ананасовий, тальк

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Прості препарати аскорбінової кислоти. Аскорбінова кислота. Код АТС А 11G А 01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Аскорбінова кислота, до складу якої входить діенольнагрупа, має виражені відновлювальні властивості. З останніми пов’язана її участьв окислювально-відновних процесах, регуляції обміну вуглеводів, процесі зсідання крові, біосинтезі стероїдних гормонів, регенерації тканин, синтезі колагену та про колагену, нормалізації проникності капілярів, підвищує опірність організму.

Показання для застосування. Аскорбінову кислоту застосовують з метою профілактики та лікування у всіх клінічних ситуаціях, пов’язаних з необхідністю додаткового введення вітаміну С. Її призначають для профілактики та лікування цинги, для стимуляції регенерації тканин, при кровотечах (маткові, легеневі, носові, печінкові та ін.), кровотечах як синдромі променевої хвороби, переломах кісток, геморагічних діатезах, при різних інтоксикаціях та інфекційних захворюваннях, нефропатії вагітних, хворобі Аддісона, при передозуванні антикоагулянтів, різних дистрофіях, при вагітності та в період годування груддю, підвищеному розумовому напруженні та посиленій фізичній праці.

Спосіб застосування та дози. Аскорбінову кислоту призначають внутрішньо після їди. Лікувальні дози для дорослих – по 0,05 - 0,1 г при прийомі 3 - 5разів на добу; для дітей старше 3 років – по 0,05 - 0,1 г при прийомі 2 - 3рази на добу.

З метою профілактики Аскорбінову кислоту дорослим призначають у добовій дозі 0,1 г. Вагітним, жінкам після пологів при низькому рівні вітаміну С у материнському молоці призначають у добовій дозі 0,3 г протягом 10 - 15 днів, після чого (профілактично, протягом усього періоду лактації) – у добовій дозі 0,1 г.

Дітям з 3 до 14 років з метою профілактики гіповітамінозу призначають по 1 таблетці 1 раз на добу.

Тривалість курсу лікування призначає лікар індивідуально.

Побічна дія. Аскорбінова кислота, як правило, переноситься добре. Але при тривалому застосуванні у великих дозах можливий розвиток алергічних реакцій, гіпервітамінозу, не виключений негативний вплив на підшлункову залозу, травний тракт (печія, проноси) та сечовидільну систему, утворення сечових, цисти нових та оксалатних каменів.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату. Терапію у великих дозах не проводять у хворих, схильних до рецидивуючої нирково-кам’яної хвороби.

Передозування. При одно моментному вживанні надмірних доз препарату можливі порушення травлення (нудота, блювання, здуття і біль у животі), алергічні прояви з боку шкірних покривів (свербіж, висипання на шкірі), підвищення збудливості нервової системи. При виникненні зазначених симптомів необхідно припинити прийом препарату, промити шлунок, дати хворому лужне питво, активоване вугілля чи інші адсорбенти і звернутися до лікаря.

Особливості застосування. Всмоктування вітаміну С зменшується при одночасному застосуванні оральних контрацептивів, вживанні свіжих фруктових та овочевих соків, лужного пиття. При застосуванні у великих дозах необхідний контроль функцій нирок та артеріального тиску, а також функції підшлункової залози (пригнічення інсулярного апарату).

З обережністю застосовувати хворим на цукровий діабет, з підвищеним зсіданням крові, при тромбофлебіті, схильним до тромбозів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Аскорбінова кислота підвищує всмоктуванняпеніциліні в, заліза, зменшує дію гепарину, непрямих антикоагулянтів, підвищує ризик виникнення кристалурії при лікуванні саліцилатами, при застосуванні оральних контрацептивів. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, прохолодному, захищеному від дії світла місці. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Аскорбиновая кислота в аптеках




На сайті також шукають: Аккупро, Зірка інструкція, Фенкарол застосування, Рекормон побічні дії, Баклофен протипоказання