Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДИЦЕТЕЛ®
Назва: ДИЦЕТЕЛ® | Шукати ДИЦЕТЕЛ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Pinaverium bromide
Виробник: "Solvay Pharmaceuticals" для "Solvay Pharma", Франція
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 50 мг № 20
Діючі речовини: 1 таблетка містить пінаверіуму броміду - 50.0 мг
Фармакотерапевтична група: Антихолінергічні засоби, які блокують переважно периферичні холінореактивні системи
Показання: Симптоматичне лікування болю, кишкових розладів і кишкового дискомфорту, пов'язаних з порушенням функції кишечнику та болем при дисфункції жовчовидільних шляхів; підготовка до рентгенологічного дослідження кишечнику з барієм.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0007/01/01
Термін дії посвідчення: з 31.10.2003 до 31.10.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДИЦЕТЕЛ®
АТ код: A03AX04
Наказ МОЗ: 36 від 25.01.2005


Інструкція для застосування ДИЦЕТЕЛ®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДИЦЕТЕЛ®

(DICETEL®)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: pinaverium;N-(2-бром-4,5-диметоксибензил)-N(2[2-(6,6-диметил 2-норпінаніл) етокси]етил]морфолініюбромід;

основні фізико- хімічні властивості: оранжеві, вкриті плівковою оболонкою, таблетки з маркуванням 50 або 100 (для таблеток по 50 і 100 мг – відповідно) зодного боку і літерою S і Ñ під нею – з іншого;

склад: 1 таблетка містить пінаверіуму броміду 50 мг або 100 мг;

допоміжні речовини: ядро таблетки: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний передже латинізований, лактози моногідрат, кремнію діоксидгідрофобний безводний, тальк, магнію стеарат; оболонка: полі акрилат, розчинний у шлунку, макрогол 6000, тальк мікронізований, сепірсперс оранжевий К 3020(титану діоксид, лак жовтий “сонячний захід”, гідроксипропіл целюлоза, етанол).

Форма випуску. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Синтетичні спазмолітики та антихолінергічні засоби. Код АТС A03A X04.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.

Дицетел - це міотропний спазмолітичний засіб, що діє на органи шлунково-кишкового тракту. Як кальцієвий антагоніст він інгібує проникнення кальцію в клітини гладенької мускулатури. У тварин пінаверіум безпосередньо зменшує ефекти стимуляції чутливих аферентних нервових волокон. Препарат не маєантихолінергічних ефектів і не впливає на серцево-судинну систему.

Фармакокінетика.

У шлунково-кишковому тракті абсорбується менше 10% пінаверіуму броміду. Пік концентрації в крові досягається через 1 год. Період на півжиття – 1,5 год. Пінаверіуму бромід активно метаболізується і виводиться печінкою. Ауторадіографічні дослідження на тваринах показали високий рівень радіо активності ушлунково-кишковому тракті. 97% пінаверіуму зв’язується з білками плазми.

Показання для застосування.

Симптоматичне лікування болю, кишкових розладів і кишкового дискомфорту, пов’язаних з порушенням функції кишечнику.

Симптоматичне лікування болю при дисфункції жовчовидільних шляхів.

Підготовка до рентгенологічного дослідження кишечнику з барієм.

Спосіб застосування та дози.

Дорослі: 150-200 мг Дицетелу® на добу у 2-4 прийоми. У разі необхідності доза препарату може бути збільшена до 300 мг на добу.

Для підготовки до рентгенодослідження кишечнику з барієм приймати по 100 мг Дицетелу® 2 рази на день протягом 3 днів перед дослідженням.

Таблетки необхідно проковтнути, не розжовуючи і не розсмоктуючи, разомз достатньою кількістю рідини (наприклад, склянкою води) під час їжі.

Не можна ковтати таблетку в положенні лежачи або безпосередньо передтим, як лягати у ліжко.

Побічна дія. У поодиноких випадках можуть виникати легкі шлунково-кишкові розлади або шкірні реакції, інколи алергійного типу. Препарат містить барвник жовтий “сонячний захід”, який може спричинити реакції алергійного типу, включаючи астму. Алергія найчастіше виявляється у хворих, які мають в анамнезі алергію на аспірин.

Протипоказання. Гіпер чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Специфічна інформація про побічні ефекти передозування відсутня. У випадку передозування лікування повинно бути симптоматичним.

Особливості застосування.

Дицетел® не рекомендовано призначати дітям у зв’язку з недостатнім досвідом застосування.

У до клінічних дослідженнях ембріотоксичні, тератогенні, мутагенні, генотоксичні або канцерогенні ефекти пінаверіуму броміду не виявлені.

Достатні клінічні дані для оцінки фетотоксичних ефектів пінаверіумуброміду і ризику появи пороків розвитку при його застосуванні під час вагітності відсутні. Тому призначати пінаверіум бромід вагітним жінкам не рекомендовано. Більше того, необхідно мати на увазі присутність броміду. Призначення пінаверіуму броміду наприкінці вагітності може вплинути на нервову систему новонародженої дитини (гіпотонія, седативний ефект).

Через відсутність даних щодо екскреції пінаверіуму броміду у молоко його не слід призначати матерям, які годують груддю.

Дицетел® не впливає на здатність керувати транспортними засобами і працювати з машинами і механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

Умови та термін зберігання.

Зберігати у недоступному для дітей місці, при температурі не вище 30°С. Источник

Термін придатності для таблеток по 50 мг - 5 років, по 100 мг - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Дицетел в аптеках




На сайті також шукають: Саліцилова кислота, Ритам інструкція, Застосування препарату Сульфацил-натрію, Інструкція з використання Алексан, Показання для застосування Разол, Фестал побічні дії, Диклак гель протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Фолієва кислота