Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДЛЯНОС
Назва: ДЛЯНОС | Шукати ДЛЯНОС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Xylomethazoline
Виробник: "Sandoz Pvt. Ltd." для "Novartis Consumer Health", Індія/Швейцарія
Лікарська форма: Спрей назальний
Форма випуску: Спрей назальний 0,1% по 10 мл у флаконах № 1, № 6
Діючі речовини: 1 мл розчину містить ксилометазолiну гiдрохлориду - 1.0 мг
Допоміжні речовини: Бензалконію хлорид, натрію фосфат, динатрію едетат, натрію дигідрофосфату дигідрат, натрію хлорид, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Гострий і хронічний риніт, алергійний риніт, ларингіт, синусит.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1535/02/01
Термін дії посвідчення: з 07.07.2004 до 07.07.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДЛЯНОС
АТ код: R01AA07
Наказ МОЗ: 342 від 07.07.2004


Інструкція для застосування ДЛЯНОС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДЛЯНОС

(DLIANOS)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: xylometazoline; 2-[[4-(1,1-диметилетил)-2,6-диметил феніл]метил]-4,5-дигідро-1Н-імідазол;

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина без кольору, практично беззапаху;

склад: 1 мл розчину містить ксилометазоліну гідро хлориду 1 мг;

допоміжні речовини: бензалконію хлорид, натрію фосфат, динатрію едетат, натрію дигідро фосфату дигідрат, натрію хлорид, вода очищена.

Форма випуску. Спрей назальний.

Фармакотерапевтична група. Симпатоміметики, прості препарати. Код АТС R01A А 07.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Ксилометазолін належить до групи місцевих судинозвужувальних засобів (деконгестантів) з a-адреноміметичною дією, викликає звуження кровоносних судин слизової оболонки носа, усуваючи таким чином набрякі гіперемію слизової оболонки порожнини носа. Полегшує носове дихання при ринітах.

У терапевтичних концентраціях не подразнює слизову оболонку, не спричинює гіперемію. Дія настає через кілька хвилин і триває протягом кількох годин.

Фармакокінетика. При місцевому застосуванні практично не абсорбується, концентрації у плазмі настільки малі, що їх неможливо визначити сучасними аналітичними методами.

Показання для застосування. Гострий риніт, у тому числі при застудних захворюваннях і вірусних інфекціях верхніх відділів дихальних шляхів; синусит; євстахіїт; середній отит (при комбінованій терапії – для зменшення набряку слизової оболонки порожнини носа); звуження судин слизової оболонки носа при діагностичних втручаннях (під наглядом лікаря).

Спосіб застосування та дози. Препарат у формі спрею назального 0,1% призначають дорослим і дітям від 6 років по 1 упорскуванню з розпилювача укожний носовий хід (за необхідності можна повторити); звичайно можуть бути достатніми 4 упорскування на добу. Розпилювач слід тримати таким чином, щоб насадка була направлена догори, помістити її у носовий хід, швидко і різко натиснути 1 раз на розпилювач і винути насадку, не розтискаючи розпилювач. Підчас упорскування слід вдихнути небагато повітря через ніс, що сприяє оптимальному введенню препарату. Тривалість курсу лікування залежно від показань становить 3-7 днів.

Побічна дія. Можливі місцеві реакції: відчуття печіння, подразнення і сухість слизової оболонки порожнини носа.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату; трансфеноїдальна гіпофізектомія та хірургічні втручання з оголюванням мозкової оболонки в анамнезі, атрофічний риніт, виражений атеросклероз, артеріальна гіпертензія, тахікардія, глаукома, гіпертиреоз. Дитячій вік до 6 років.

Передозування. У поодиноких випадках отруєння дітей відмічалися такі симптоми: прискорення пульсу і аритмія, підвищення артеріального тиску і іноді сплутаність свідомості.

Системні реакції можливі при передозуванні і зумовленісимпатоміметичною дією: тахікардія, підвищений артеріальний тиск, головний біль, нудота.

Лікування - симптоматичне.

Особливості застосування. Не слід застосовувати протягом тривалого часу, наприклад при хронічному риніті (більше 5 днів). З обережністю застосовують при сильних реакціях на симпатоміметичні лікарські засоби (при симптомах безсоння, запаморочення).

Вагітність і лактація.

При вагітності та під час лактації не слід перевищувати рекомендовані дози.

При вагітності препарат можна застосовувати тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода.

Вплив на здатність керувати авто транспортом і механізмами.

При застосуванні рекомендованих доз препарат не впливає на здатність керувати транспортними засобами або обладнанням.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні з інгібіторами МАО і трициклічними антидепресантами можливо підвищення артеріального тиску. Інші несумісності не відомі. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище 30°С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Длянос в аптеках




На сайті також шукають: Сульфацил-натрію, Дона інструкція, Застосування препарату Тазалок, Інструкція з використання Сенадексин, Показання для застосування Велоз, Імунофлазід побічні дії, Гематоген протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Флюзак