Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БІСАКОДИЛ
Назва: БІСАКОДИЛ | Шукати БІСАКОДИЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Bisacodyl
Виробник: АТ "Гріндекс", Латвія
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні по 5 мг № 40 (10х4)
Діючі речовини: 1 таблетка містить бісакодилу - 5.0 мг
Допоміжні речовини: Сахароза, лактози моногідрат, крохмаль картопляний, тальк, кальцію стеарат, метилцелюлоза, твін-80, метакрилової кислоти сополімер (Eudragit L), титану діоксид, триетилцитрат, барвник Sunset Yellow Lake
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизової оболонки кишечнику
Показання: Запори; безпосередньо перед пологами для їх підготовки, а також через кілька днів після, при проведенні діагностичних процедур, підготовці до оперативних втручань та в післяопераційний період.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3726/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.11.2005 по 09.11.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БІСАКОДИЛ
АТ код: A06AB02
Наказ МОЗ: 589 від 09.11.2005


Інструкція для застосування БІСАКОДИЛ

ІНСТРУКЦІЯ


для медичного застосування препарату


БІСАКОДИЛ

(BISACODYLUM)


Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: bisacodyl; 4,4'-(2-піридилметилен) дифеніл діацетат;

основні фізико-хімічні властивості: круглі двоопуклі таблетки зі світло-помаранчевою оболонкою, білі на зламі;

склад: 1 таблетка містить 5 мг бісакодилу;

допоміжні речовини: ядро: сахароза, лактоза моногідрат, крохмаль картопляний, тальк, кальцію стеарат, м етилцелюлоза, твін-80; оболонка, розчина в кишечнику: метакрилової кислоти сополімер (Eudragit L), тальк, титану діоксид, триетилцитрат, барвник Sunset Yellow Lake.


Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою, кишково розчинні.


Фармакотерапевтична група. Контактні проносні засоби. Код АТС А 06А В 02.


Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Бісакодил безпосередньо впливає на слизову оболонку кишечнику, посилює його перистальтику і має проносну дію.


Фармакокінетика. Після прийому Бісакодилу вдень проносна дія препарату настає приблизно через 6 год, після прийому перед сном – через 8 або 12 год. Всмоктування бісакодилу з шлунково-кишкового тракту мінімальне.

Резорбтивний компонент може відігравати лише другорядну роль у здійсненні специфічного ефекту бісакодилу. Бісакодил виділяється частково із сечею у вигляді глюкуроніду, але в основному він виділяється з організму з каловими масами.


Показання для застосування. Запори різної етіології.


Спосіб застосування та дози. Препарат приймають внутрішньо, перед сном, незалежно від часу вживання їжі. Таблетку слід ковтати не розжовуючи! Ковтання таблетки з пошкодженою оболонкою призводить до подразнення слизової оболонки шлунка та виникнення болів у животі.

Доза для дорослих: разова доза – 1 або 3 таблетки (5 або 15 мг). При недостатньому проносному ефекті препарат приймають додатково наступного ранку, 1 або 2 таблетки (5 або 10 мг).

Доза для дітей старше 6 років – 1 таблетка (5 мг) на ніч.



Побічна дія. Болі в животі, алергічні реакції.

У пацієнтів похилого віку, які часто застосовують цей лікарський засіб, може виникати слабкість, порушення координації, гіпотензія.


Протипоказання. Кишкова непрохідність, синдром “гострого живота”, апендицит, аноректальні і маткові кровотечі, підвищена чутливість до проносних засобів, дитячий вік (до 6 років), ущемлена грижа, болі в животі неясного   генезу, спастичний запор.


Передозування. При тривалому прийомі Бісакодилу або при його передозуванні розвивається діарея, тяжка дегідратація організму із втратою електролітів, особливо іонів калію, можливі атонія товстої кишки, артеріальна гіпотензія, судоми, слабкість.

Застосовують заходи, спрямовані на усунення зневоднення та/або відновлення іонної рівноваги. Симптоматичне лікування.


Особливості застосування. При лікуванні Бісакодилом не слід вживати лужні продукти   під час прийому препарату і протягом   години до і після прийому.

Не застосовувати препарат довше одного тижня.

Бісакодил практично не всмоктується у кишечнику, йому не властива також ембріотоксична та утеротонічна дія. Проте Бісакодил слід приймати тільки у випадку, коли користь від застосування переважає ризик, оскільки безпека застосування препарату в періоди вагітності та   лактації не досліджена.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Прийом Бісакодилу одночасно з натрію гідро карбонатом та іншими антацидними засобами, лужними мінеральними водами, молоком, а також з блокаторами гіста мінових Н2-рецепторів (наприклад з   циметидином, ранітидином) чинить швидке руйнуванню оболонки таблетки і ви звільнення активної речовини, що призводить до подразнення слизової оболонки шлунка та дванадцяти палої кишки.


Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25°С у недоступному для дітей місці! Термін придатності – 5 років.


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка. По 40 таблеток у блістерах.


Виробник. АТ “Grindeks” (Гріндекс) Латвія. Источник


Адреса. Вул. Крустпілс, 53, Рига, LV-1057 Латвія.


Смотрите также: Цены на Бисакодил в аптеках




На сайті також шукають: Абактал, Метронідазол інструкція, Офлоксацин застосування, Вазелін побічні дії, Бесалол протипоказання