Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГЛОДУ НАСТОЙКА
Назва: ГЛОДУ НАСТОЙКА | Шукати ГЛОДУ НАСТОЙКА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Crataegus
Виробник: ТОВ "Донецька фармацевтична фабрика", м.Донецьк, Україна
Лікарська форма: Настоянка
Форма випуску: Настойка по 25 мл, або 100 мл, або 200 мл у флаконах
Діючі речовини: 100 мл настойки містять плодів глоду подрібнених - 10.0 г
Допоміжні речовини: Спирт етиловий 96 %, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Спазмолітичні засоби, які розслаблюють гладкі м'язи кровоносних судин, а також бронхів та інших внутрішніх органів
Показання: Функціональні розлади серцевої діяльності, ангіоневрози, миготлива аритмія та пароксизмальна тахікардія (легкі форми, доповнення до лікування основними антиаритмічними препаратами).
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1616/01/01
Термін дії посвідчення: з 26.07.2004 до 26.07.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГЛОДУ НАСТОЙКА
АТ код: C01EB04
Наказ МОЗ: 372 від 26.07.2004


Інструкція для застосування ГЛОДУ НАСТОЙКА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

глоду настойка

(tinctura crataegi)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Crataegus L.;

основні фізико-хімічні властивості: (прозорість, колір, запах, смак)

склад: настойка плодів глоду в спирті етиловому 70%(1:10).

Форма випуску. Настойка.

Фармакотерапевтична група. Кардіологічні препарати. Код АТС C01E B04.

Фармакологічні властивості. Плоди глоду містять комплекс біологічно активних речовин: флавоноїди, холін, ацетилхолін, дубильні речовини, фітостерини, три терпенові кислоти. Препарати глоду посилюють кровообіг у коронарних судинах серця та судинах головного мозку, підвищують чутливість міокарда до серцевихглікозидів, певною мірою посилюють скорочення серцевого м’яза та зменшують його збудливість, мають заспокійливу дію, нормалізують артеріальний тиск.

Показання для застосування. Настойку глоду призначають при функціональних розладах діяльності серцево-судинної системи (нейро-циркуляторні дистонії таін.), а також як допоміжний лікарський засіб при легких формах порушень серцевого ритму (миготлива аритмія, пароксизмальна тахікардія) та на початкових стадіях артеріальної гіпертензії.

Спосіб застосування та дози. Настойку глоду приймають внутрішньо до їжі.

Дози і тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням характеру і ступеня тяжкості патологічного процесу, особливостей перебігу захворювання, досягнутого ефекту тапереносимості препарату.

Як правило, дорослим та підліткам віком понад 14 років рекомендують вживати по 20 крапель настойки 3 рази на день до досягнення стабільного лікувального ефекту (нормалізація артеріального тиску, зменшення серцебиття).

Побічна дія. При індивідуальній підвищеній чутливості до препарату можливий розвиток місцевих алергічних реакцій (гіперемія, висипи, свербіж та набрякання шкіри).

Протипоказання. Препарат протипоказаний при вираженій артеріальнійгіпотензії та брадикардії, а також при індивідуальній непереносимості біологічно активних речовин, що містяться в лікарській рослині.

Безпечність та ефективність застосування настойки глоду у дітей невстановлені, тому не рекомендується призначати препарат дітям віком до 14років.

Передозування.При значному перевищенні рекомендованих доз препаратів глоду виникаютьсонливість, сповільнення пульсу.

У разі передозування слід припинити застосування препарату і вжити негайних заходів симптоматичної та підтримуючої терапії (у відповідності з клінічним станом хворого).

Особливості застосування.

Застосування препарату в періоди вагітності та лактації

Питання щодо призначення препаратів глоду вагітним жінкам і матерям-годувальницям доцільно вирішувати з урахуванням співвідношення необхідності лікування дляжінки та потенційної небезпечності препарату для дитини.

 

Вплив на здатність до керування автомобілем та роботи з механічними пристроями

На період лікування пацієнтам, які вживають настойку глоду, слід утримуватися від керування транспортними засобами та роботи з потенційно небезпечними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Настойка глоду може посилити дію серцевихглікозидів та анти аритмічних препаратів.

Умови та термін зберігання. Настойку глоду слід зберігати у недоступному длядітей, прохолодному (8-15°С), захищеному від світла місці.

Термін придатності - 4 роки. Источник

Неможна застосовувати препарат після закінчення терміну придатності.

Смотрите также: Цены на Боярышника настойка в аптеках




На сайті також шукають: Траумель с, Зестра інструкція, Застосування препарату Цифран ст, Інструкція з використання Цель т, Показання для застосування Ломфлокс, Моносан побічні дії, Ворміл протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Цитраль