Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГОНАЛ-Ф®
Назва: ГОНАЛ-Ф® | Шукати ГОНАЛ-Ф® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Follitropin alfa
Виробник: Мерк Сероно С.п.А., Італія
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій по 0,75 мл (450 МО [33 мкг]) у попередньо заповнених картриджами ручках у комплекті з 7 голками
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: фолітропіну альфа 600 МО, які еквівалентні 44 мікрограмам р-лФСГ; один картридж призначений для введення 450 МО, які еквівалентні 33 мікрограмам р-лФСГ, в 0,75 мл
Допоміжні речовини: Полоксамер 188, сахароза, L-метіонін, натрію дигідрофосфату моногідрат, натрію гідрофосфату дигідрат, м-крезол, кислота фосфорна концентрована, натрію гідроксид, вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Гормони гіпофіза та гіпоталамуса
Показання: • Ановуляція (включаючи синдром полікістозних яєчників - СПКЯ) у жінок, які виявились нечутливими до лікування кломіфену цитратом.• Стимуляція розвитку множинних фолікулів у пацієнток, які піддаються суперовуляції при застосуванні допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ), таких як запліднення in vitro (IVF), трансфер гамети до фаллопієвої труби (GIFT) і трансфер зиготи до фаллопієвої труби (ZIFT).• Разом з препаратом лютеїнізуючого гормону (ЛГ) для стимуляції розвитку фолікулів у жінок із тяжкою недостатністю ЛГ та ФСГ. У клінічних випробуваннях такі хворі виявляються за рівнем ендогенного ЛГ у крові, який не перебільшує 1,2 МО/л.• Для стимуляції сперматогенезу у чоловіків, які мають уроджений або набутий гіпогонадотропний гіпогонадизм, при проведенні одночасної терапії з використанням ХГЛ.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4113/02/02
Термін дії посвідчення: з 20.07.2006 по 20.07.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГОНАЛ-Ф®
АТ код: G03GA05
Наказ МОЗ: 843 від 18.11.2009


Інструкція для застосування ГОНАЛ-Ф®



ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГОНАЛ-ф®

(GONAL-f®)



Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: фолітропін   альфа (рекомбінантний людський фолікулостимулюючий гормон – р-лФСГ);

основні фізико-хімічні властивості: прозорий, безбарвний розчин для ін’єкцій в попередньо заповненій ручці для введення;  

Склад: Концентрація р-лФСГ в 1 мл препарату становить 600 МО, які еквівалентні 44 мікрограмам р-лФСГ.

Залежно від упаковки один картридж призначений для введення

300 МО, які еквівалентні 22 мікрограмам р-лФСГ, в 0,5 мл; або

450 МО, які еквівалентні 33 мікрограмам р-лФСГ, в 0,75 мл; або

900 МО, які еквівалентні 66 мікрограмам р-лФСГ, в 1,5 мл;

допоміжні речовини: полоксамер 188, сахароза, L-метіонін, натрію дигідро фосфат моногідрат, натрію гідро фосфат дигідрат, м-крезол, кислота фосфорна концентрована, натрію гідроксид (для доведення рН), вода для ін'єкцій.


Форма випуску. Розчин для ін'єкцій.


Фармакотерапевтична група. Гонадотропні гормони. Код ATC G03GA05.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. ГОНАЛ-ф® є препаратом фолікулостимулюючого гормону, одержаного за допомогою технології з використанням рекомбінантної ДНК лінійних клітин яєчників китайського хом’яка.


У жінок найбільш важливим результатом парентерального введення ФСГ є розвиток дозрілих Граафових фолікулів.

Стан значної недостатності ФСГ та лютеїнізуючого гормону (ЛГ) у хворих визначається за рівнем ендогенного ЛГ у крові, меньшим ніж 1,2 МО/л. Проте слід взяти до уваги, що значення рівня ЛГ, виміряні в різних лабораторіях, можуть відрізнятись між собою.


У чоловіків з недостатністю ФСГ при застосовуванні ГОНАЛУ-ф® сумісно з людським хор іонічним гонадотропіном (ХГЛ) протягом щонайменше 4 місяців індукується сперматогенез.


Фармакокінетика. Після внутрішньо венного введення ГОНАЛ-ф® розподіляється до внутрішньоклітинної рідини з початковим періодом напів виведення, що становить близько 2 годин, і виводиться з організму з кінцевим періодом напів виведення, що становить приблизно добу. Рівноважний об'єм розподілення та загальний кліренс становлять 10 л та 0,6 л/год. відповідно. Одна восьма дози фолітропіну альфа екскретується із сечею.


Після підшкірного введення абсолютна біодоступність препарату становить приблизно 70%. Багаторазове введення призводить до накопичення фолітропіну альфа із збільшенням його концентрації втричі протягом 3-4 днів. У жінок з пригніченням ендогенної секреції гонадотропіну фолітропін альфа також здатний ефективно стимулювати розвиток фолікулів і стероїдогенез, незважаючи на те, що рівень ЛГ залишається нижче межі вимірювання.


Показання для застосування.
  • Ановуляція (включаючи синдром полікістозних яєчників - СПКЯ) у жінок, які виявились нечутливими до лікування кломіфену цитратом.


  • Стимуляція розвитку множинних фолікулів у пацієнток, які піддаються суперовуляції при застосуванні допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ), таких як запліднення in vitro (IVF), трансфер гамети до фаллопієвої труби (GIFT) і трансфер зиготи до фаллопієвої труби (ZIFT).


  • Разом з препаратом лютеїнізуючого гормону (ЛГ) для стимуляції розвитку фолікулів у жінок із тяжкою недостатністю ЛГ та ФСГ. У клінічних випробуваннях такі хворі виявляються за рівнем ендогенного ЛГ у крові, який не перебільшує 1,2 МО/л.


  • Для стимуляції сперматогенезу у чоловіків, які мають уроджений або набутий гіпогонадотропний гіпогонадизм, при проведенні одночасної терапії з використанням ХГЛ.


Спосіб застосування та дози.

Лікування ГОНАЛОМ-ф® слід розпочинати під наглядом лікаря, який має досвід лікування неплідності.

ГОНАЛ-ф® призначений для підшкірного введення.

Рекомендації щодо дозування ГОНАЛУ-ф® такі ж, як і для ФСГ, виділеного із сечі. Клінічна оцінка ГОНАЛУ-ф® показує, що його добові дози, режим застосування та процедури контролю процесу лікування не повинні відрізнятись від тих, що застовуються для препаратів ФСГ, виділеного із сечі. Проте, коли ці дози застосовували у порівняльному клінічному дослідженні ГОНАЛУ-ф® та ФСГ, виділеного із сечі, ГОНАЛ-ф® виявився більш ефективним, ніж сечовий ФСГ, що виражалося в зменшенні загальної дози препарату та періоду лікування, необхідного для досягнення преовуляторних умов. Для еквівалентних доз монодозових і багатодозових форм випуску препарату ГОНАЛ-ф® була продемонстрована біоеквівалентність. Рекомендується дотримуватися запропонованих початкових доз, зазначених нижче.




Жінки з ановуляцією (включаючи СПКЯ)

Метою терапії з використанням ГОНАЛУ-ф® є розвиток одного дозрілого Граафова фолікула, з якого після введення ХГЛ вивільниться яйцеклітина.


ГОНАЛ-ф® може бути призначений у вигляді курсу щоденних ін'єкцій. У пацієнток, які мають менструації, лікування потрібно розпочинати протягом перших 7 днів менструального циклу.


Лікування має бути адаптованим до індивідуальної реакції пацієнтки, яка оцінюється при вимірюванні секреції естрогенів та (або) розміру фолікула за допомогою ультразвукового дослідження. Звичайно застосовується режим, який розпочинається із введення 75 –150 МО ФСГ щоденно із збільшенням на 37,5 (краще) або на 75 МО кожні 7 або краще - 14 днів (за   необхідності) для отримання адекватної, але не надмірної реакції. Максимальна добова доза препарату звичайно не перевищує 225 МО ФСГ. Якщо пацієнтка не реагує належним чином на лікування протягом 4 тижнів, цей лікувальний цикл припиняють і повторно розпочинають лікування з більшої, ніж у попередньому циклі, початкової дози.


Коли досягнуто оптимальної реакції, необхідно протягом 24-48 годин після останньої ін’єкції ГОНАЛУ-ф® одноразово ввести від 5 000 до 10 000 МО ХГЛ. Пацієнтці рекомендується цього та наступного після введення ХГЛ дня мати статеві зносини. Альтернативно може бути проведено внутрішньо маткове запліднення (ВМЗ).


Якщо спостерігається надмірна реакція, лікування необхідно припинити та відмінити ХГЛ (див. розділ “Особливості застосування”). Лікування необхідно розпочати у наступному циклі з дози, нижчої від застосовуваної у попередньому циклі.


Жінки, які піддаються оваріальній стимуляції для розвитку множинних фолікулів перед проведенням запліднення in vitro або інших допоміжних репродуктивних технологій

Звичайно застосовуваний режим для суперовуляції полягає у введенні 150-225 МО ГОНАЛУ-ф® щоденно, починаючи з 2-го або 3-го дня циклу. Лікування продовжують доти, доки не буде досягнуто адекватного фолікулярного розвитку (що оцінюється за рівнем естрогенів у крові та (або) за даними ультразвукового дослідження) при застосуванні доз, підібраних відповідно до реакції пацієнтки, які звичайно не перебільшують 450 МО щоденно. Загалом належний фолікулярний розвиток досягається в середньому на 10-й день лікування (в межах 5 - 20 днів).


Для індукування остаточного дозрівання фолікула через 24-48 годин після останньої ін’єкції ГОНАЛУ-ф®   вводиться   разова   ін’єкція ХГЛ у дозі 250 мікро грамів р-ХГЛ або від 5 000 до 10 000 МО ХГЛ.


Для пригнічення підвищення рівня ендогенного ЛГ та контролю тонічного рівня ЛГ сьогодні звичайно застосовують пригнічуючу регуляцію за допомогою агоністів або антагоністів гонадотропін-рилізинг-гормону (ГнРГ). Відповідно до звичайного протоколу застосування ГОНАЛ-ф® розпочинають вводити приблизно через 2 тижні після початку лікування агоністом і продовжують сумісне їх введення до досягнення належного фолікулярного розвитку. Наприклад, через два тижні лікування агоністом починають вводити протягом перших 7 днів по 150-225 МО ГОНАЛУ-ф®. Потім дозу змінюють відповідно до реакції яєчників.


Загальний досвід застосування IVF свідчить, що загалом частота успішного лікування залишається стабільною протягом перших чотирьох спроб і потім поступово знижується.


Жінки з ановуляцією, спричиненою тяжкою недостатністю секреції ЛГ та ФСГ

У жінок з недостатністю ЛГ та ФСГ (гіпогонадотропний гіпогонадизм) метою терапії ГОНАЛОМ-ф® одночасно з лютропіном альфа є розвиток єдиного Граафова фолікула, з якого після введення ХГЛ вивільниться ооцит. ГОНАЛ-ф® призначається у вигляді курсу щоденних ін’єкцій одночасно із введенням лютропіну альфа. Оскільки ці пацієнтки з аменореєю і мають низьку ендогенну секрецію естрогенів, лікування може бути розпочато в будь-який час.


Лікування повинно бути адаптованим до індивідуальної реакції пацієнтки, що оцінюється вимірюванням секреції естрогенів та (або) за допомогою ультразвукового дослідження розміру фолікула. Рекомендований режим розпочинається із введення 75 МО лютропіну альфа та 75-150 МО ФСГ щоденно.


Якщо вважається за необхідне збільшення дози ФСГ, її найкраще змінювати з 7-14-денними інтервалами на 37,5-75 МО. Може бути прийнятним збільшення тривалості стимуляції протягом одного циклу до 5 тижнів.


Коли досягнуто оптимальної реакції, необхідно протягом 24-48 годин після останньої ін’єкції ГОНАЛУ-ф® та лютропіну альфа одноразово ввести 250 мікро грамів р-ХЛГ або від 5 000 до 10 000 МО ХГЛ. Пацієнтці рекомендується цього та наступного після введення ХГЛ дня мати статеві зносини. Альтернативно може бути проведено внутрішньо маткове запліднення (ВМЗ).


Необхідно брати до уваги підтримку лютеальної фази, оскільки відсутність речовин з лютеотропною активністю (ЛГ/ХГЛ) після овуляції може спричинити   передчасну недостатність жовтого тіла.

Якщо спостерігається надмірна реакція, лікування треба припинити та відмінити введення ХГЛ. Лікування необхідно розпочати у наступному циклі з дози ФСГ, нижчої від застосовуваної у попередньому циклі.


Чоловіки з гіпогонадотропним гіпогонадизмом

ГОНАЛ-ф® застосовують у дозі 150 МО тричі на тиждень одночасно із введенням ХГЛ протягом щонайменше 4 місяців. Якщо після цього у пацієнта не буде спостерігатися реакція, комбіноване лікування можна продовжувати. Сучасний клінічний досвід свідчить про те, що для досягнення сперматогенезу лікування за необхідності можна продовжувати щонайменше до 18 місяців.


Побічна дія.

Лікування жінок

Дуже поширені побічні ефекти (> 1/10)

  • Оваріальні кісти.

  • Реакції в місці ін’єкції різного ступеня вираженості - від легкого до значного (біль, почервоніння, синці, набрякання та (або) подразнення у місці ін’єкції).

  • Головний біль.


Поширені побічні ефекти (>1/100, < 1/10)

  • СГСЯ в легкій або помірній формі.

  • Біль у черевній порожнині та шлунково-кишкові симптоми, такі як нудота, блювання, діарея, абдомінальні коліки та здуття.


Нечасті побічні ефекти (>1/1 000, < 1/100)

  • Виражений СГСЯ (див. розділ " Особливості застосування").


Рідкі побічні ефекти (>1/10 000, < 1/1 000)

  • Перекручування яєчника, ускладнення СГСЯ.


Дуже рідкі (< 1/10 000)

  • Тромбоемболія, звичайно пов’язана із вираженим СГСЯ.

  • Помірні системні алергічні реакції (еритема, висип або набрякання обличчя).


Лікування чоловіків

Поширені побічні ефекти (>1/100, < 1/10)

Гінекомастія, акне і збільшення маси тіла.


Протипоказання.

ГОНАЛ-ф® не можна застосовувати

  • при підвищеній чутливості до фолітропіну альфа, ФСГ або будь-якої допоміжної речовини;

  • за наявності пухлин гіпоталамуса або гіпофіза;


а також жінкам

  • із збільшеними яєчниками або з кістами, не пов’язаними із синдромом полікістозних яєчників;

  • з гінекологічними кровотечами неясної етіології;

  • з карциномами яєчників, матки або грудних залоз.


ГОНАЛ-ф® не слід застосовувати, якщо неможливо отримати ефективної реакції, наприклад,

у жінок

  • з первинною недостатністю яєчників;

  • з вадами статевих органів, несумісними з вагітністю;

  • з фіброїд ними пухлинами матки, несумісними з вагітністю;


у чоловіків

  • з первинною недостатністю сім’яників.


Передозування.

Прояви передозування ГОНАЛУ-ф® не відомі, проте можна очікувати, що передозування спричинить розвиток синдрому гіперстимуляції яєчників.


Особливості застосування.

ГОНАЛ-ф® має значну гонадотропну активність, здатну спричинити помірні або виражені побічні реакції, і може застосовуватись тільки лікарями, добре обізнаними з проблемами неплідності та її лікуванням.


Терапія гонадотропінами потребує певних часових зобов’язань від лікарів та інших медичних працівників, а також відповідної апаратури для її моніторингу. У жінок безпечне та ефективне застосування ГОНАЛУ-ф® передбачає регулярний моніторинг реакції яєчників за допомогою ультразвукового дослідження, переважно одночасно із визначенням рівня ест радіолу у плазмі крові. Реакція пацієнтів на введення ФСГ має індивідуальний характер, причому   деякі пацієнти реагують на ФСГ дуже слабко. Для лікування як жінок, так і чоловіків потрібно застосовувати найнижчу ефективну дозу відповідно до мети терапії.


Само введення ГОНАЛУ-ф® можуть виконувати лише належним чином навчені пацієнти, які мають можливість консультуватись із фахівцем в разі необхідності. Під час тренування пацієнта для самостійного введення особливу увагу слід приділяти конкретним вказівкам з використанням попередньо заповненої ручки для введення.


Першу ін’єкцію ГОНАЛУ-ф® необхідно вводити під безпосереднім наглядом медичного працівника. Хворі на порфірію або з випадками порфірії у сім'ї повинні ретельно контролю ватись протягом лікування ГОНАЛОМ-ф®. Погіршення стану таких пацієнтів або перші прояви подібних симптомів можуть потребувати відміни лікування.


Застосування для лікування жінок

Перед початком лікування неплідному подружжю необхідно пройти обстеження щодо існуючих та ймовірних протипоказань до вагітності. Зокрема, пацієнтів необхідно обстежити щодо наявності гіпотиреозу, недостатності надниркових залоз, гіперпролактинемії і пухлин гіпофіза або гіпоталамуса та призначити відповідне специфічне лікування.

У пацієнток, які піддаються стимуляції росту фолікулів у рамках лікування ановуляторної неплідності або для процедур ДРТ, може спостерігатися збільшення яєчників або гіперстимуляція. Дотримання рекомендованого дозування та режиму введення ГОНАЛУ-ф®, а також ретельний моніторинг терапії знизять частоту подібних явищ. Точна інтерпретація показників фолікулярного розвитку та дозрівання потребує залучення фахівця, який має досвід тлумачення відповідних тестів.

У клінічних випробуваннях було показано посилення чутливості яєчників до дії ГОНАЛУ-ф® при введенні лютропіну альфа. Якщо збільшення дози ФСГ вважається необхідним, його треба проводити із 7-14-денними інтервалами із збільшенням дози на 37,5-75 МО.

Безпосереднього порівняння застосування ГОНАЛУ-ф®/ЛГ та людського менопаузального гонадотропіну (МГЛ) не проводилось. Порівняння з попередніми даними дає можливість припустити, що частота овуляцій, отримана при застосуванні ГОНАЛУ-ф®/ЛГ, подібна до такої, отриманої для МГЛ.


Вагітність і лактація

Показань до застосування ГОНАЛУ-ф® при вагітності немає. При клінічному застосуванні гонадотропінів після контрольованої оваріальної гіперстимуляції не повідомлялось про тератогенний ризик. У випадку застосування препарату в період вагітності не одержано достатньо клінічних даних для виключення тератогенного ефекту рекомбінантного ФСГ. Проте досі не повідомлялось про випадки розвитку уроджених вад. У дослідженнях на тваринах тератогенного ефекту не спостерігалось.


ГОНАЛ-ф® не показаний при годуванні груддю. В період лактації прогноз щодо оваріальної стимуляції несприятливий через секрецію пролактину.


Вплив на здатність керувати автомобілем і користуватись механізмами

Досліджень щодо впливу препарату на здатність керувати автомобілем і користуватись механізмами не проводилось.


Синдром гіперстимуляції яєчників (СГСЯ)

СГСЯ - це медичне явище, яке відрізняється від неускладненого збільшення яєчників. СГСЯ -це синдром, який виявляє себе з наростанням ступеня тяжкості. Він включає значне збільшення яєчників, високі рівні статевих стероїдів у крові та зростання судинної проникності, яке може призвести до накопичення рідини в черевній, плевральній та, зрідка, в перикарді альній порожнині.

У тяжких випадках СГСЯ може спостерігатись така симптоматика: біль і розтягнення в черевній порожнині, значне збільшення яєчників, збільшення маси тіла, задишка, олігурія та шлунково-кишкові симптоми, включаючи нудоту, блювання та діарею. При клінічному обстеженні можуть бути виявлені гіповолемія, концентрування крові, електролітний дисбаланс, асцит, гемоперитонеум, плевральні виливи, гідроторакс, гострий легеневий дистрес і тромбоемболічні явища.

Надмірна реакція яєчників на застосування гонадотропінів рідко спричиняє розвиток СГСЯ, доки для ініціації овуляції не вводиться ХГЛ. Отже, у випадках оваріальної гіперстимуляції розумно відмінити ХГЛ і порадити пацієнтці утриматись від статевих зносин або застосовувати запобіжні засоби протягом щонайменше 4 днів. СГСЯ може швидко прогресувати (від 24 годин до декількох днів) і стати серйозним медичним ускладненням. Отже, пацієнток слід спостерігати протягом двох тижнів після введення ХГЛ.

Для зменшення ризику розвитку СГСЯ або багатоплідних вагітностей рекомендується контролю вати курс лікування ультразвуковими дослідженнями та визначенням рівня ест радіолу в плазмі крові. При ановуляції ризик СГСЯ та багатоплідної вагітності збільшується при рівні ест радіолу в крові, більшому ніж 900 пг/мл (3 300 пмоль/л) і за наявності більше 3 фолікулів діаметром 14 мм або більше. При ДРТ ризик розвитку СГСЯ збільшений при рівні ест радіолу в крові, більшому ніж 3 300 пг/мл (11 000 пмоль/л) і за наявності 20 або більше фолікулів діаметром 12 мм або більше. Якщо рівень ест радіолу в крові більший за 5 500 пг/мл (20 200 пмоль/л), а загальна кількість фолікулів становить 40, необхідно відмінити введення ХГЛ.

Дотримання рекомендованих доз ГОНАЛУ-ф®, режиму введення та проведення ретельного моніторингу лікування знизить частоту оваріальної гіперстимуляції та багатоплідних вагітностей (див. розділи “Спосіб застосування та дози” та “Побічна дія”). При застосуванні ДРТ видалення всіх фолікулів до овуляції може зменшити частоту гіперстимуляції.

СГСЯ може бути більш тяжким і більш тривалим при настанні вагітності. Найчастіше СГСЯ спостерігається після припинення гормонального лікування та досягає максимуму приблизно через 7 – 10 днів після лікування. Звичайно СГСЯ проходить спонтанно з настанням менструації.

Якщо спостерігається тяжкий СГСЯ, лікування гонадотропінами необхідно припинити, якщо воно ще продовжувалось, пацієнтку слід госпіталізувати та розпочати специфічну терапію СГСЯ.

Даний синдром частіше спостерігається у пацієнток із синдромом полікістозних яєчників.


Багатоплідна вагітність

Багатоплідна вагітність, особливо вищого порядку, має підвищений ризик несприятливого результату пологів і перинатального періоду.

У пацієнток, які піддаються індукції овуляції за допомогою ГОНАЛУ-ф®, частота багатоплідних вагітностей підвищена в порівнянні з частотою природного запліднення. Більшість множинних запліднень представлена двійнями. Для зниження ризику багатоплідної вагітності рекомендований ретельний моніторинг оваріальної реакції.

У пацієнток, які піддаються процедурам ДРТ, ризик багатоплідної вагітності пов’язаний головним чином з кількістю пересаджених ембріонів, їх якістю та віком пацієнтки.

Пацієнтки повинні бути поінформовані про потенційний ризик багатоплідної вагітності до початку лікування.


Втрата вагітності

Частота випадків втрати вагітності внаслідок викидня або передчасних пологів вища у пацієнток, які піддаються стимуляції росту фолікулів або ДРТ, ніж при природному заплідненні.


Позаматкова вагітність

Жінки із захворюваннями труб в анамнезі мають ризик позаматкової вагітності незалежно від того, настала вона внаслідок спонтанного запліднення або лікування неплідності. Повідомлялось, що   поширеність   позаматкової   вагітності   після   проведення  IVF   становить 2 - 5 % порівняно з 1-1,5 % у загальній популяції.


Новоутворення репродуктивної системи

Є повідомлення про появу новоутворень в яєчниках та інших органах репродуктивної системи - як доброякісних, так і злоякісних у жінок, які для лікування неплідності застосовували режими лікування декількома лікарськими препаратами. Ще не з’ясовано, чи збільшує лікування гонадотропінами початковий ризик розвитку таких пухлин у неплідних жінок.


Уроджені вади

Поширеність уроджених вад після проведення ДРТ може бути трохи вищою, ніж після спонтанного запліднення. Вважають, що це є наслідком різниці в характеристиках батьків (наприклад їх вік, якість сперми) та багатоплідних вагітностей.


Тромбоемболічні явища

У жінок, у яких однозначно встановлені фактори ризику розвитку тромбоемболічних явищ, такі як індивідуальні або сімейні випадки, лікування гонадотропінами може підвищити цей ризик. Відносно таких жінок необхідно оцінити перевагу застосування гонадотропінів над ризиком. Проте слід відмітити, що власне вагітність збільшує ризик тромбоемболічних ускладнень.




Застосування для лікування чоловіків

Підвищені ендогенні рівні ФСГ є показником первинної тестикулярної недостатності. Такі пацієнти нечутливі до терапії ГОНАЛОМ-ф®/ХГЛ.

Для оцінки реакції на лікування через 4 – 6 місяців від початку лікування рекомендується робити аналіз сперми.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Одночасне застосування ГОНАЛУ-ф® з іншими препаратами, які застосовуються для стимуляції овуляції (наприклад ХГЛ, кломіфену цитрат), може потенціювати фолікулярну реакцію, тоді як сумісне застосування агоністів або антагоністів ГнРГ для індукування десенсибілізації гіпофіза може призвести до збільшення дозування ГОНАЛУ-ф®, необхідного для досягнення адекватної оваріальної реакції. Ні про які інші клінічно значущі лікарські взаємодії при терапії ГОНАЛОМ-ф® не повідомлялось.


Умови та термін зберігання.

Зберігати в місцях, недоступних для дітей, при температурі 2 - 8º С (в холодильнику). Не заморожувати.

Зберігати в оригінальній упаковці для захисту від дії світла.

Термін придатності - 2 роки. Термін придатності препарату після першого використання складає 28 днів.

В межах терміну придатності протягом до 28 днів препарат може зберігатись при температурі, що не перевищує 25°С, але, якщо препарат не використали, його треба викинути.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка.

  • 0,5 мл розчину для ін’єкцій, що містить 300 МО або 22 мікрограми фолітропіну альфа, вміщені в картриджі об'ємом 3 мл (скло І типу) з пробкою-поршнем (галобутилова гума) та рифленою кришечкою (галобутилова гума). Попередньо заповнена ручка для введення та 5 голок вміщені в картонну коробку;

  • 0,75 мл розчину для ін’єкцій, що містить 450 МО або 33 мікрограми фолітропіну альфа, вміщені в картриджі об'ємом 3 мл (скло І типу) з пробкою-поршнем (галобутилова гума) та рифленою кришечкою (галобутилова гума). Попередньо заповнена ручка для введення та 7 голок вміщені в картонну коробку;

  • 1,5 мл розчину для ін’єкцій, що містить 900 МО або 66 мікро грамів фолітропіну альфа, вміщені в картриджі об'ємом 3 мл (скло І типу) з пробкою-поршнем (галобутилова гума) та рифленою кришечкою (галобутилова гума). Попередньо заповнена ручка для введення та 14 голок вміщені в картонну коробку.


Виробник. Источник

“Індастрія Фармацевтика Сероно С. п. А.”/ Industria Farmaceutica Serono S.p.A.

Адреса. Зона Індустріале ді Модуньо, 70123 Барі, Італія /

Zona Industriale di Modugno, 70123 Bari – Italy.

Смотрите также: Цены на Гонал-ф в аптеках




На сайті також шукають: Азимед, Тритаце інструкція, Золдрія застосування, Плацента композитум побічні дії, Холензим протипоказання