Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПОЛЬКОРТОЛОН
Назва: ПОЛЬКОРТОЛОН | Шукати ПОЛЬКОРТОЛОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Triamcinolone
Виробник: "Jelfa" Pharmaceutical Works S.A., Польща
Лікарська форма: Мазь
Форма випуску: Мазь 0,1% по 15 г у тубах
Діючі речовини: 100 г мазі містять триамцинолону ацетонiду - 0.1 г
Допоміжні речовини: Вазелін білий, ланолін безводний, кислота лимонна, пропіленгліколь
Фармакотерапевтична група: Гормони кори надниркових залоз та їх синтетичні аналоги
Показання: Запальні та алергічні захворювання шкіри: екземи, нейродерміт, псоріаз, червоний плескатий лишай, контактний дерматит, алергічний дерматит, укуси комах, аногенітальний свербіж.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1719/02/01
Термін дії посвідчення: з 06.08.2004 до 06.08.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПОЛЬКОРТОЛОН
АТ код: D07AB09
Наказ МОЗ: 402 від 06.08.2004


Інструкція для застосування ПОЛЬКОРТОЛОН

IНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПОЛЬКОРТОЛОН

(POLCORTOLON)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: триамцинолон;

основні фізико-хімічні властивості: біла або майже біла однорідна маса, що просвічується, жирна, з приємним запахом мазевої основи;

cклад: 1 г мазі містить триамцинолону ацетоніду 1мг;

допоміжні речовини: вазелін білий, ланолін безводний, кислота лимонна, пропіленгліколь.

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група. Кортикостероїди для застосування в дерматології.

 Код АТС D07 AB09

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Триамцинолон – фторова ний глюкокортикостероїд з вираженою проти запальною, проти алергічною, проти ексудативною та протисвербіжноюдією. Легко проникає у роговий шар шкіри, забезпечуючи довготривалу дію.

Фармакокінетика. Всмоктування триамцинолону ацетоніду через шкіру збільшується після застосування на ніжній шкірі в ділянці складок або на шкірі обличчя, на шкірі з ушкодженим епідермісом і ураженій запальним процесом. Окрімтого, всмоктування збільшується при частому застосуванні лікарського засобу абопісля його нанесення на великі ділянки шкіри. В осіб молодого віку всмоктування через шкіру значно більше, ніж у дорослих.

Показання для застосування.

Підгострі іхронічні неінфіковані дерматити, які супроводжуються стійким свербежем абогіперкератозом: себорейний дерматит, атопічний дерматит, алергічна контактна екзема, поліморфна еритема, червоний вовчак, псоріаз, плескатий лишай.

Спосіб застосування та дози.

Препарат призначений для місцевого застосування. Мазь слід нанести тонким шаром на уражену шкіру 1 - 2 рази на добу.

Лікування не слід проводити безперервно більше 2 тижнів. Не можна застосовувати на шкірі обличчя довше 1 тижня. Протягом тижня рекомендується застосувати не більше 1 туби.

При підвищеній ліхенізації або надмірному гіперкератозі дозволяється застосовувати оклюзійну пов’язку, яку слід змінювати кожні 24 – 48 год. Слід з обережністю застосовувати препарат дітям віком від 2 років, тільки 1 раз надобу, на невеликій ділянці шкіри; не наносити на шкіру обличчя. Тривалість курсу лікування – від 3 днів до 2 тижнів.

Побічна дія.

Можуть спостерігатися наступні побічні ефекти: вугри, після стероїднапурпура, пригнічення росту епідермісу, атрофія підшкірної клітковини, сухість шкіри, надмірний ріст волосся на тілі або алопеція, знебарвлення абогіперпігментація шкіри, атрофія та порушення цілісності шкіри, телеангіоектазія, пері оральний дерматит, запалення волосяних фолікулів, вторинні інфекції. В окремих випадках можуть з’явитися: кропив’янка, плямисто-папульозне висипання або загострення існуючих змін. Застосування мазіпід оклюзійною пов’язкою, враховуючи підвищене всмоктування, може спричинити сильну системну дію, яка проявляється у виді набряків, гіпертензії, підвищеної чутливості до інфекцій. При зовнішньому застосуванні на шкірі повік може іноді розвинутися катаракта або глаукома.

Протипоказання.

Не рекомендують застосовувати Полькортолон при вірусних та первинних бактеріальних і грибкових інфекціях шкіри, новоутвореннях шкіри, звичайних тарожевих вуграх, пері оральному дерматиті (dermatitis perioralis), після профілактичних щеплень, а також у разі підтвердженої підвищеної чутливості дотриамцинолону ацетоніду або інших глюкокортикостероїдів і до компонентів препарату. Не слід застосовувати дітям віком до 2 років.

Не рекомендується застосовувати препарат під час вагітності, особливо довго тривало та на великих ділянках шкіри. Не можна застосовувати препарат у І триместрі вагітності.

Передозування.

При тривалому застосуванні на великих ділянках шкіри можуть з’явитися симптоми передозування, що проявляються посиленням побічних ефектів (набряки, гіпертензія, гіперглікемія, підвищена чутливість до інфекцій), а в тяжких випадках –розвитком хвороби Кушинга. Однак у зв’язку з місцевим застосуванням препарату вказані симптоми спостерігалися дуже рідко. Терапія симптоматична.

Особливості застосування.

Уникати довго тривалого застосування. Не застосовувати безперервно довше 2 тижнів. При довго тривалому застосуванні на великих ділянках шкіри збільшується частота прояву побічних ефектів. У разі розвитку інфекції у місці застосування мазі, слід провести відповідне антибактеріальне або протигрибкове лікування. Якщо симптоми інфекції не зникають, слід зупинити застосування мазіна період лікування інфекції.

Слід уникати нанесення препарату на повіки або шкіру навколо очей пацієнтам, хворим на закрито кутову та відкритокутову глаукому, а також пацієнтам з катарактою, враховуючи можливість посилення симптомів захворювання.

На шкірі обличчя, пахвини, а також у пахвовій ділянці застосовувати тільки у разі особливої необхідності, оскільки можливе підвищення всмоктування та високий ризик розвитку побічних ефектів (телеангіектазії, dermatitisperioralis), навіть після нетривалого застосування.

Слід обережно застосовувати лікарський засіб за наявності атрофії підшкірної клітковини, переважно особам похилого віку.

Під час лікування не рекомендується робити щеплення проти віспи, а також проводити інші види імунізації.

Застосування під час вагітності та лактації

Не можна застосовувати препарат у І триместрі вагітності.

Слід бути особливо обережними при застосуванні мазі матерям, що годують груддю. В окремих випадках можна застосовувати короткочасно на невеликих ділянках шкіри. Не застосовуйте на шкірі грудей.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами та механізмами

Лікарський засібне обмежує психічну та рухову здатність, а також здатність керувати транспортними засобами та механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При місцевому застосуванні не виявлена. Полькортолон може посилювати дію імуносупресивних лікарських засобів і послаблювати дію імуностимулюючих лікарських засобів. Источник

Умови татермін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 OС в місці, недоступному для дітей. Термін придатності – 2 роки. Забороняється застосовувати препарат післядати, зазначеної на упаковці

Смотрите также: Цены на Полькортолон в аптеках




На сайті також шукають: Саб симплекс, Цефоперазон+сульбактам інструкція, Застосування препарату Квамател, Інструкція з використання Трамал, Показання для застосування Пімафуцин, Ранселекс побічні дії, Клацид в.в. протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Стоптусин