Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БІЦИКЛОЛ
Назва: БІЦИКЛОЛ | Шукати БІЦИКЛОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mono
Виробник: "Beijing Union Pharmaceutical Factory", Китай
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 25 мг № 18 (9х2)
Діючі речовини: 1 таблетка містить біциклолу - 25.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль, цукор, карбоксиметилкрохмаль, магнію стеарат, клейстер крохмальний 10%
Фармакотерапевтична група: Гепатопротекторні засоби
Показання: Хронічні гепатити різної етіології (вірусний, токсичний, алкогольний).
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1736/01/01
Термін дії посвідчення: з 27.08.2004 до 27.08.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БІЦИКЛОЛ
АТ код: A05BA
Наказ МОЗ: 758 від 16.11.2006


Інструкція для застосування БІЦИКЛОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Б І Ц И К Л О Л

(BICYCLOL)

 

Загальна характеристика:

хімічна назва: віз.4,4’-диметокси-5,6,5’,6’- біс (метилен-діокси) – 2 –гідроксиметил – 2’ – метоксикарбонілбіфеніл;

загальні фізико-хімічні властивості: двоопуклі круглі таблетки білого кольору;

склад: 1 таблетка міститьбіциклолу 25 мг;

допоміжні речовини: крохмаль, цукор, карбоксиметилкрохмаль, магнію стеарат, клейстер крохмальний 10%.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що використовуються при захворюваннях печінки. Код АТС А 05В.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Хімічна структура Біциклолу подібна біфендату. Фармакодинамічними дослідженнями доведено, що Біциклол здатний знижувати підвищений рівень трансаміназ при гепатитах, ураженні печінки хлороформом,D-галактоза міном та ацетамінофеном і відновлювати порушення структури печінкової тканини різного ступеня тяжкості. У результаті експериментальних досліджень in vitro на колонії клітин 2.2.1.5, а також у клінічних дослідженнях встановлено, що Біциклол здатний зупиняти секрецію HbeAg, HbsAG, ДНК вірусу гепатиту В та РНК вірусу гепатиту С.

Біциклол пригнічує продукцію фактора некрозу пухлини (ФНП) активними нейтрофілами, купферовими клітинами та макрофагами, а також виводить із клітин вільні радикали. Таким чином, Біциклол пригнічує окислювальенапруження, викликане порушенням функції печінкової мітохондрії, що попереджує некроз та апоптоз у гепатоцитах.

Біциклол також затримує апоптоз гепатоцитів, стимульований фактором некрозу пухлини та цито токсичними Т-клітинами (ЦТЛ). Всвою чергу, це приводить до відновлення пошкоджень ядра та ДНК гепатоцитів.

Біциклол також має значний стримуючий ефект на експресію HbsAg та HbeAg та помітно знижує вміст HBV-DNA та HCV-RNA.

Фармакокінетика. t(1/2)kαстановить 0,84 годин, t(1/2)ke становить 6,26 годин, tpeak становить 1,8 годин та Сmax становить 50 нг/мл. Сmax та AUCперебувають у прямій залежності від прийнятої дози препарату, але іншіфармакокінетичні параметри, такі як T(1/2)kα, t(1/2)ke,Vd/F, CL/F та tpeak, змінюються не істотно, залежно віддози та відповідають особливостям лінійної фармакокінетики.

Препарат не накопи чується в організмі людини після багаторазового прийому в звичайних дозуваннях. Сmaxможе зростати у випадку прийому препарату після їди.

Метаболізація Біциклолувідбувається в печінці за участю цитохрому Р-450, з утворенням основних метаболітів 4’OH-Bicyclol та 4OH-Bicyclol.

Препарат спостерігається в крові людини в незмінному вигляді через 15 хвилин після перорального прийому. Максимальна концентрація Біциклолу спостерігається в печінці через 4 години після приймання препарату. Ступінь зв’язку з білками плазми крові досягає 78 %. Менш ніж 30 % Біциклолу виводиться з організму шлунково-кишковим трактом з фекаліями протягом 24 годин. Близько 1,3 % препарату виводиться з сечею та 0,03% - з жовчю.

Показання для застосування. Лікування хронічних гепатитів різної етіології (вірусний, токсичний, алкогольний).

Спосіб застосування та дози. Біциклол приймається перорально, дорослим тадітям віком старше 12 років по 25 мг (1 таблетка) 3 рази на добу або, у випадку необхідності, по 50 мг (2 таблетки) 3 рази на добу.

Доза може бути збільшена до 50 мг 3 рази на добу увипадках:

лікування хронічного гепатиту С;

при неконтрольованому підвищенні рівня трансаміназабо відсутності істотного впливу на рівень АЛТ та АСТ протягом одного чи двох місяців прийому Біциклолу в дозі 25 мг тричі на добу;

при цирозі печінки, жировій дистрофії печінки, алкогольному гепатиті;

при одночасному прийманні нуклеозидних препаратів, такихяк ламівудин.

Препарат Біциклол бажано приймати через 2 години після їжі.

Мінімальний період лікування 6 місяців або згідно із призначенням лікаря. Курс лікування при необхідності може бути повторений через місяць згідно з рекомендаціями лікаря.

Побічна дія. Біциклолдобре переноситься пацієнтами. У поодиноких випадках можуть спостерігатися висипання на шкірі, запаморочення.

Протипоказання. Алергічні реакції на Біциклол або інші компоненти препарату, гострі гепатити, вагітність, годування груддю, діти молодше 12років.

Передозування. Згідно з проведеними клінічними спостереженнями при прийманні Біциклолу в дозі 150 мг три рази на добу ніяких побічних ефектів не спостерігалося. Окрім того, перевищення звичайного дозування для людини у 400 разів не викликало токсичної реакції.

Особливості застосування. Симптоми, клінічні ознаки та зміни функції печінки повинні постійно контролю ватися під час лікування.

Біциклол слід з обережністю призначати пацієнтам з декомпенсацією печінкової функції, такими як гіпоальбумінемія, цироз печінки, варикозне розширення вен стравоходу, печінкова енцефалопатія, тяжкі форми гепатиту, ниркова недостатність. Слід обережно призначати приауто імунному гепатиті.

З обережністю застосовувати підчас роботи з транспортним засобами і механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному прийманні з нуклеозидними препаратами, такими як ламівудин, можливе зниження ефективності Біциклолу.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому місці при температурі від 8 до 25 0 С. Источник

Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Бициклол в аптеках




На сайті також шукають: Бісептол, Еуфілін інструкція, Фестал застосування, Гепацеф побічні дії, Каптоприл протипоказання