Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПУЛЬЦЕТ
Назва: ПУЛЬЦЕТ | Шукати ПУЛЬЦЕТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Pantoprazole
Виробник: НОБЕЛ ІЛАЧ САНАЇ ВЕ ТІДЖАРЕТ А.Ш., Туреччина
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні по 40 мг № 4, № 4х1, № 14х1, № 28 (14х2)
Діючі речовини: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить пантопразолу натрію сесквігідрату в перерахуванні на пантапрозол 40 мг
Допоміжні речовини: Натрію кроскармелоза, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний (висушений), магнію карбонат, кремнію діоксиду колоїдного гідрат, тальк, магнію стеарат, гідроксипропілметилцелюлоза, сополімер метакрилової кислоти-метилметакрилату (1:1), триетилцитрат, макрогол 6000, емульсія симетикону 30%, натрію гідроксид, заліза оксид жовтий (Е 172), титану діоксид (Е 171)
Фармакотерапевтична група: Стимулятори та блокатори Н2-рецепторів та подібні за дією препарати
Показання: Застосовується для лікування пептичної виразки шлунка і дванадцятипалої кишки; гастроезофагіальної рефлюксної хвороби; синдрому Золлінгера-Еллісона; в схемах ерадикації Нelicobacter pylori (в комбінації з антибактеріальними засобами); хронічний гастрит з підвищеною кислотоутворюючою функцією шлунка в стадії загострення; невиразкова диспепсія.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4997/01/01
Термін дії посвідчення: з 18.08.2006 по 18.08.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПУЛЬЦЕТ
АТ код: A02BC02
Наказ МОЗ: 392 від 11.07.2007


Інструкція для застосування ПУЛЬЦЕТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПУЛЬЦЕТ

(PULSET)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: pantоprazole; 5-(дифторметокси)-2-[[3,4-диметокси-2-піридиніл) метил]сульфініл]-1Н-бензимідазол (у вигляді натрієвої солі);

основні фізико-хімічні властивості: двоопуклі таблетки від світложовтого до жовтого кольору, вкриті оболонкою, кишково розчинні, мають   овальну форму;

склад: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить пантопразолу натрію сесквігідрату в перерахуванні на пантапрозол 40 мг;

допоміжні речовини: кроскармелоза натрію, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний (висушений), магнію карбонат, кремнію діоксид колоїдний гідрат, тальк, магнію стеарат, гідроксипропілм етилцелюлоза, сополімер метакрилової кислоти-метилмета крилату (1:1), триетилцитрат, макрогол 6000, емульсія симетикону 30%, натрію гідроксид,   заліза оксид жовтий (Е 172), титану діоксид (Е 171).


Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою, кишково розчинні.


Фармакотерапевтична група. Засоби для лікування пептичної виразки та гастроезофагального рефлюксу. Код АТС А 02В С 02.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Пантапразол є блокатором шлункової секреції, він гальмує активність Н+ + -АТФ-ази у парієтальних клітинах шлунка і таким чином блокує останню фазу секреції соляної кислоти. Це призводить до зменшення рівня базальної секреції незалежно від природи подразнення. Має антибактеріальну активність щодо Нelicobacter pylori і сприяє виявленню антихелікобактерного ефекту інших препаратів. Терапевтичний ефект після одноразової дози настає швидко і зберігається   протягом 24 год.

Фармакокінетика. Швидко і повністю абсорбується після прийому внутрішньо. Абсолютна біодоступність   становить 77%. Максимальна концентрація   досягається через 2 - 4 год. Зв’язування з білками плазми становить 98%. Період напів виведення приблизно 1 год. Дуже слабко проникає через гематоенцефалічний бар’єр. Метаболізується в печінці. Виводиться переважно з сечею (82%) у вигляді метаболітів, у невеликій кількості спостерігається в калі. Не кумулює. Період напів виведення у хворих на цироз печінки зростає до 7 - 9 год, з печінковою недостатністю – збільшується незначно, але період напів виведення основного метаболіту досягає 2 - 3 год.  


Показання для застосування. Застосовується для лікування пептичної виразки шлунка і дванадцяти палої кишки; гастроезофагіальної рефлюксної хвороби; синдрому Золлінгера-Еллісона; в схемах ерадикації Нelicobacter pylori (в комбінації з антибактеріальними засобами); хронічний гастрит з підвищеною кислотоутворюючою функцією шлунка в стадії загострення; не виразкова диспепсія.


Спосіб застосування та дози. Препаарт   застосовують внутрішньо.

При пептичній виразці шлунка та дванадцяти палої кишки призначають по 40 мг 2 рази на добу протягом 2-6 тижнів.

При комбінованій ерадикаційній антихелікобактерній терапії у хворих на виразкову хворобу шлунка або дванадцяти палої кишки – по 40 мг 2 рази на добу (перед сніданком і перед вечерею або під час їжі, не розжовуючи і не порушуючи цілісність таблетки, запиваючи рідиною) разом з амоксициліном по 1 г 2 рази на добу і кларитроміцином (або метронідазолом) по 0,5 г 2 рази на добу; або Пульцет 40 мг 2 рази на добу разом з вісмутом субсаліцилатом по 120 мг 4 рази на добу і тетрацикліном по 0,5 г  4 рази на добу і метронідазолом по 0,5 г 3 рази на добу. Тривалість лікування – 7 днів.

При гастроезофагеальній рефлюксній хворобі – по 40 мг 2 рази на добу протягом 4-8 тижнів. Для підтримуючої терапії при ГЕРХ – по 1 таблетці 1 раз на добу терміном до 12 місяців.

При синдромі Золлінгера-Еллісона початкова доза препарату – по 40 мг 3 рази на добу, за необхідністю дозу підвищують. Тривалість терапії встановлюється залежно від стану хворого.

При хронічному гастриті з підвищеною кислотоутворюючою функцією шлунка у стадії загострення призначають по 1-2 таблетки на добу протягом 2-3 тижнів.

При не виразковій диспепсії – по 1-2 таблетки на добу протягом 2-3 тижнів.


Побічна дія. Звичайно препарат переноситься добре, але можуть спостерігатися діарея, головний біль, зрідка – сухість у роті, підвищення апетиту, нудота, блювання, метеоризм, біль у животі, запор, підвищення активності трансаміназ, астенія, запаморочення, сонливість, безсоння, висипання, кропив’янка, свербіж, ангіо невротичний набряк, гіперглікемія, міалгія.

У поодиноких випадках – знервованість, депресія, тремор, парестезії, фотофобія, порушення зору, шум у вухах, алопеція, акне, дерматит, пропасниця, еозинофілі я, гіперліпопротеїнемія, гіперхолестеринемія.


Протипоказання. Гіпер чутливість, гепатит і цироз печінки, що супроводжується печінковою недостатністю; період вагітності і лактації; дитячій вік до 12 років.


Передозування. Немає повідомлень, але при підозрі на передозування рекомендується провести симптоматичну терапію.


Особливості застосування. Перед початком лікування і після нього слід виключити злоякісні захворювання стравоходу і шлунка, оскільки лікування може замаскувати симптоматику і відстрочити правильну діагностику. Діагноз рефлюксної хвороби повинен підтвердитися ендоскопічно. Не рекомендується призначати Пульсет при не виразковій диспепсії. У літніх хворих із порушеннями функції нирок не рекомендується перевищувати дозу 40 мг/добу. При тяжких порушеннях функції печінки   під час лікування препаратом, особливо при тривалому застосуванні, необхідний регулярний контроль за рівнями печінкових ферментів. У випадку збільшення   рівня -   лікування необхідно припинити.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Може зменшити рН-залежну абсорбцію кетоконазолу та інших лікарських засобів. Можна комбінувати з препаратами, що метаболізуються за участю ферментної системи цитохрому Р 450 (феназепам, діазепам, дигоксин, теофілін, карбамазепін, диклофенак, напроксен, піроксикам, фенітоїн, варфарин, ніфедипін, метопролол). Не впливає на ефективність гормональних контрацептивів.


Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 2 роки.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка. По 14 таблеток у блістері, 1 або 2 блістери у картонній упаковці.

                    По 4 таблетки у блістері та в картонній упаковці.


Виробник.

NOBEL İLAC SANAYII VE TİCARET A.S.

НОБЕЛ ІЛАЧ САНАЇ   ВЕ ТІДЖАРЕТ А. Ш.


Адреса.

Barbaros Bulvari No: 76-78 34353 Besiktas, Istanbul, Turkey. Источник

Бульвар Барбарос №76-78, 34353 р-н Бешікташ, м. Стамбул, Туреччина.

Смотрите также: Цены на Пульцет в аптеках




На сайті також шукають: Біострепта, Бактробан інструкція, Застосування препарату Депо-провера, Інструкція з використання Цинаризин, Показання для застосування Рост-норма, Естріол побічні дії, Афлазин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Тиберал