Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АЕСЦИН
Назва: АЕСЦИН | Шукати АЕСЦИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Polfa" Kutno Pharmaceutical Company, Польща
Лікарська форма: Гель
Форма випуску: Гель для зовнішнього застосування по 40 г у тубах
Діючі речовини: 100 г гелю містять: есцину - 2.0 г, саліцилату діетиламіну - 5.0 г, гепарину натрію - 5000 ОД
Допоміжні речовини: Карбомер, триетаноламін, ізопропанол, метилгідроксибензоат, пропілгідроксибензоат, етилендіамінтетраоцтової кислоти динатрієва сіль, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Ангіопротектори
Показання: Посттравматичні та післяопераційні набряки, травматичне ушкодження (дисторсія), запобігання посттравматичним гематомам, флебіти, тромбофлебіти, захворювання хребта з корінцевим синдромом (дископатія, люмбаго, ішіас).
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1837/01/01
Термін дії посвідчення: з 27.08.2004 до 27.08.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АЕСЦИН
АТ код: C05CX03
Наказ МОЗ: 428 від 27.08.2004


Інструкція для застосування АЕСЦИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АЕСЦИН

(AESCIN)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: безбарвний гель без помітних скупчень твердих часток:

склад: 100 г гелю містять 2 г a-есцину, 5 г діетиламіну саліцилату, 5 000 МОгепарину натрію;

допоміжні речовини: карбомер, триетанол амін, ізопропанол, метилгідроксибензоат, пропілгідроксибензоат, етилендіамінтетраоцтової кислоти динатрієва сіль, вода очищена.

Лікарська форма. Гель для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Ангіопротектори. Капіляростабілізуючі засоби. Код АТС С 05С Х 03.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Аесцин – комбінований лікарський засіб, який справляє протизапальну, анти ексудативну, капіляро- та венопротекторну дію. Препарат покращує венозну та лімфатичну циркуляцію, попереджує розвиток варикозного розширення вен, утворення гематом і набряків нижніх кінцівок.

Протизапальний та проти набряковий ефект виникає за рахунок зменшення активності гіалуронідази– ферменту, який відповідає за підвищення проникності стінок судин. Також він досягається завдяки ущільнюючій дії самого a-есцину, яка виникає внаслідок зменшення пор в стінках судин.

Підвищення тонусу стінок вен досягається завдяки стимулюючому впливу лікарського засобу на виділення гормонів корою надниркових залоз, утворенню простагландину PGF2aв стінках судин і вивільненню норадреналіну в нервових закінченнях, а також завдяки дії метаболітів a-есцину, що мають властивості гормонів кори надниркових залоз. Ці сполуки відповідають за рост напруження м’язових клітин стінок вен і пов’язане з цим підвищення венозного тонусу.

Додаткові ефекти застосування препарату – це антиоксидантна дія (гальмування пер оксидації ліпідів), зменшення міграції лейкоцитів, підвищення

колоїдоосмотичного тиску крові, а також посилення виведення води та електролітів з організму людини.

Диетиламіну саліцилат знижує чутливість больових рецепторів клітин поверхневих тканин. Він гальмує дію ензиму циклооксигенази, яка стимулює синтез медіаторів запалення, здійснюючи протизапальну та антиагрегантну дію.

Гепарин порушує перехід протромбіну в тромбін (антиагрегантна дія), впливає на фактори згортання крові (пряма антикоагулянт на дія), гальмує проліферацію клітин артерій (попереджує утворення гематоми), пригнічує утворення стабільних згустків фібрину за рахунок інгібування активації фібрин стабілізуючогофактора (фібрінолітична дія), гальмує систему комплементу і реакцію“антиген-антитіло” (ослаблення запального процесу, імуносупресивна дія).

Фармакокінетика. При зовнішньому застосуванні препарат добре всмоктується. Відмічається його висока концентрація в шкірі та м’язах підшкірою і низька - в крові та інших тканинах.

Показання для застосування.

Хронічна венозна недостатність, варикозне розширення вен;

флебіти, тромбофлебіти;

після травматичні та після операційні набряки;

травматичні ушкодження (розтягнення або частковий надрив зв’язок);

великі після травматичні гематоми;

попередження розвитку гематом (після операцій, внутрішньо веннихін’єкцій та інфузій);

місцеві запальні реакції (з набряком або без);

захворювання хребта з корінцевим синдромом (остеохондроз, люмбаго, ішіас);

нейротрофічні розлади гомілки та ступні;

порушення лімфатичної циркуляції.

Спосіб застосування та дози. Аесцин гель застосовують 3-5 разів на добу, накладаючи тонким шаром і втираючи в уражене місце. Ділянка шкіри, на яку наносять гель, повинна перевищувати розмір ураженої зони. Масаж, який передує накладанню гелю, прискорює всмоктування активних речовин препарату.

Побічна дія. Побічні явища спостерігаються у невеликого відсотка пацієнтів. Можливі: диспептичні прояви, відчуття жару, прискорене серцебиття,свербіж і висипання на шкірі. Вищезазначені явища, як правило, слабо виражені і швидко минають після відміни лікарського засобу.

Протипоказання. Аесцин не можна застосовувати для лікування пацієнтів з нирковою недостатністю; у першому триместрі вагітності; при годуванні груддю; при алергії на компоненти препарату.

Передозування. При застосуванні рекомендованих доз не спостерігається.

Особливості застосування.

Гель не можна наносити на відкриті рани, слизові оболонки та ділянки шкіри, що зазнають опромінення.

Клінічні дані про безпеку та ефективність застосування препарату для лікування дітей до 12 років відсутні.

Препарат не впливає на психофізичний стан, не обмежує здатності керувати автотранспортними засобами та механічними пристроями.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат може посилити нефротоксичну діюаміно глікозидних антибіотиків та дію антитромботичних засобів (антиагрегантів).

Аесцин не застосовують разом з препаратами, які гальмують овуляцію. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі 15 – 20°С, захищати від світла. Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Аэсцин в аптеках




На сайті також шукають: Пренеса, Янувія інструкція, Прогестерон застосування, Сульбактомакс побічні дії, Реналган протипоказання