Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛІДАЗА
Назва: ЛІДАЗА | Шукати ЛІДАЗА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Hyaluronidase
Виробник: Харківське підприємство по виробництву імунобіологічних та лікарських препаратів ЗАТ "Біолік", м. Харків, Україна
Лікарська форма: Порошок
Форма випуску: Порошок ліофілізований для приготування розчину для ін'єкцій по 64 ОД в ампулах № 10
Діючі речовини: 1 ампула містить гіалуронідази - 64 ОД
Фармакотерапевтична група: Різні ферментні препарати
Показання: Контрактура суглобів, анкілозивний спондилоартрит, ревмтоїдний артрит, рубцеві зміни шкіри різного походження, гематоми, виразки, склеродермія; туберкульоз легенів; травматичні ураження нервових сплетінь і периферичних нервів та ін.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5309/01/01
Термін дії посвідчення: з 27.10.2006 по 27.10.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛІДАЗА
АТ код: B06AA03
Наказ МОЗ: 710 від 27.10.2006


Інструкція для застосування ЛІДАЗА


І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

ЛІДАЗА

(Lydasum)


Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: порошок ущільнений в таблетку або ліофілізована пориста маса від кремового до світло-коричневого кольору. На поверхні допускається наявність сухої кірки;

склад:   1 ампула   містить 64   ОД гіалуронідази.

Форма випуску. Порошок ліофілізований.

Фармакотерапевтична група. Гематологічні засоби. Ферменти.

Код АТС B06A А 03.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Гіалуронідаза – це фермент, специфічним субстратом якого є гіалуронова кислота. Остання являється мукополісахаридом, до складу якого входять ацетилглюкоза мін та глюкуронова кислота. Гіалуронова кислота має   високу в’язкість; біологічне значення – «цементуюча» проміжна речовина сполучної тканини. Ефект препарату полягає в поліпшенні рухливості суглобів, розм’якшенні рубців, усуненні та зменшенні контрактур, розсмоктуванні гематом. Дія найбільш виражена на початковій стадії патологічних процесів. Гіалуронідаза («фактор поширення») викликає розпад гіалуронової кислоти до глюкоза міну та глюкуронової кислоти,   і тим самим призводить до збільшення проникності тканин та поліпшення руху між тканинних рідин. Ефект гіалуронідази зворотний – зменшення концентрації відновлює в’язкість гіалуронової кислоти.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Контрактури суглобів, анкілозуючий спондилоартрит, контрактура Дюпюітрена (початкова стадія), рубцеві зміни шкіри різного походження, гематоми, склеродермія. Застосовують в очній практиці (кератити, ретинопатії), при туберкульозі легенів, при травматичних ураженнях нервових сплетень і периферичних нервів, при ревматоїдному артриті.

Спосіб застосування та дози. Лідазу вводять підшкірно, під рубцево змінені тканини, внутрішньом’язово, методами електрофорезу або аплікацій на слизові оболонки – в очній практиці.

Для ін’єкцій вміст ампули розчиняють у 1 мл ізотонічного розчину натрію хлориду або в 1 мл 0,5 % розчину новокаїну.

При контрактурах, рубцях різного походження, гематомах, анкілозуючому спондилоартриті вводять під шкіру поряд із місцем ураження або під рубцево змінену тканину дорослим в об’ємі 1 мл.   Ін’єкції щоденні або через день. На курс лікування 6–10–15   ін’єкцій.

При травматичних плекситах і таких самих ураженнях периферичних нервів вводять підшкірно через день дорослим у дозі 64 ОД в розчині новокаїну. Курс лікування (12–15 ін’єкцій) при необхідності повторюють. При ревматоїдному артриті препарат застосовують методом електрофорезу: дорослим 64 ОД лідази розчиняють у 30 мл води дистильованої, додають 4-5 крапель 0,1 N розчину кислоти хлористоводневої і вводять із роздвоєного електрода (анода) на два суглоби. Тривалість процедури – 20–30 хвилин, курс лікування – 10–15 сеансів.

При продуктивному характері запалення у хворих на туберкульоз легенів лідазу призначають у вигляді ін’єкцій та інгаляцій у комплексній терапії з метою підвищення в осередку ураження концентрації антибіотиків та інших антибактеріальних засобів. Для інгаляцій вміст ампули розчиняють у 5 мл ізотонічного розчину натрію хлориду. Інгаляції щоденні 1 раз на добу (5 мл розчину, який містить 64 ОД). На курс потрібно 20–25 інгаляцій. Повторні курси – за необхідністю з інтервалами 1,5–2 місяці.

Для більш тонкого рубцювання уражених ділянок рогівки при кератитах закапують 0,1% розчин препарату (1 ампулу з препаратом розчинити в 20 мл ізотонічного розчину натрію хлориду або в 20 мл 0,5% розчину новокаїну) при одночасному застосуванні антибіотиків, сульфаніламідів.

При ретинопатіях вводять також під шкіру скроні по 0,5 мл 0,1 % розчину.   Курс лікування становить  10-15 процедур.

Побічна дія.  Лідаза добре сприймається, але іноді можуть виникати алергічні реакції з боку шкіри.

Протипоказання. Злоякісні новоутворення.

Передозування.   У випадку передозування препарату, при виникненні шкірно - алергічних реакцій,   відмінити препарат.

Особливості застосування. При крововиливах, які щойно виникли, препарат не застосовують.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Лідаза прискорює всмоктування інших лікарських засобів (місцеві анестетики, ізотонічні розчини, міо релаксанти тощо) при   підшкірному та внутрішньом’язовому введенні останніх. Источник

Умови та термін зберігання.   Зберігають у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище  15 °С.

Термін придатності – 2 роки.

Умови відпуску.   За   рецептом.

Упаковка. По 10 ампул в картонній упаковці.

Виробник. ЗАТ «Трудовий колектив Київського підприємства з виробництва бактерійних препаратів «Біофарма».

Адреса.  Україна, 03038, м. Київ-38, вул. М. Амосова, 9.


Смотрите также: Цены на Лидаза в аптеках




На сайті також шукають: Атма, Травоген інструкція, Алтейка застосування, Кетопрофен побічні дії, Еріус протипоказання