Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЗАЛДІАР
Назва: ЗАЛДІАР | Шукати ЗАЛДІАР в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Grunenthal GmbH", Німеччина
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 37,5 мг/325 мг № 10, № 20, № 30, № 50
Діючі речовини: 1 таблетка містить: трамадолу гідрохлориду - 37.5 мг, парацетамолу - 325.0 мг
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, крохмаль прежелатинізований, натрію крохмальгліколят, крохмаль кукурудзяний, магнію стеарат, ОПАДРАЙ® світло-жовтий, віск карнауба.
Фармакотерапевтична група: Аналгетики-антипіретики
Показання: Больовий синдром середньої та сильної інтенсивності різної етіології; знеболювання при проведенні болючих діагностичних або терапевтичних маніпуляцій.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1845/01/01
Термін дії посвідчення: з 27.08.2004 до 27.08.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЗАЛДІАР
АТ код: N02AX
Наказ МОЗ: 428 від 27.08.2004


Інструкція для застосування ЗАЛДІАР

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЗАЛДІАР

(ZALDIAR®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті оболонкою, світло-жовтого кольору, на зламі майже білого кольору, з гравіюванням “Т 5” на одному боці та з логотипом компанії “Грюненталь” – на іншому;

склад: 1 таблетка містить трамадолу гідро хлориду 37,5 мг іпарацетамолу 325 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль преже латинізований, натрію крохмальгліколят, крохмаль кукурудзяний, магнію стеарат, ОПАДРАЙ® світло-жовтий, віск карнауба.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Аналгетики та антипіретики. Код АТС N02А Х.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Залдіар – комбінований засіб, який містить дві активні речовини - трамадолу гідро хлорид та парацетамол.

Трамадол – опіоїдний синтетичний аналгетик, має знеболювальну дію, є агоністом опіатних рецепторів. Чинить центральну дію і діюна спинний мозок, посилює дію седативних засобів. Активує опіатні рецептори напре- і постсинаптичних мембранах аферентних волокон ноцицептивної системи у головному мозку і шлунково-кишковому тракті.

Парацетамол – має знеболювальну та жарознижувальну дії. Блокує циклооксигеназу у центральній нервовій системі, впливаючи на центри болю і терморегуляції. Не спричиняє подразнення слизової шлунка і кишечнику, невиявляє впливу на водно-сольовий обмін, оскільки не впливає на синтезпростагландинів у периферичних тканинах. Завдяки парацетамолу настає швидкезнеболю вання, у той час як трамадол забезпечує пролонгований ефект. Синергізманалгетичної дії двох активних речовин знижує ризик виникнення побічних ефектів.

Фармакокінетика. Дія препарату Залдіару є сукупною дією його компонентів, тому проведення кінетичних досліджень не є можливим; всі елементи разом не можна прослідкувати за допомогою маркерів або біодосліджень. З цієї причини неможливо знайти метаболіти препарату.

Показання для застосування. Больовий синдром середньої і сильної інтенсивності різної етіології (у тому числі запального, травматичного, судинного походжень). Знеболю вання при проведенні болючих діагностичних або терапевтичних маніпуляцій.

Спосіб застосування та дози. Залдіар застосовують під наглядом лікаря. Режим дозування і тривалість лікування підбираються окремо залежно від вираженості больового синдрому і чутливості хворого. Не слід призначати препарат довше визначеного терміну лікування.

Для дорослих та дітей старше 14 років рекомендована початкова разова доза становить 1 - 2 таблетки, інтервал між прийомами – неменше 6 год. Застосовують незалежно від приймання їжі, ковтати цілими (не можна розламувати або жувати), запиваючи рідиною.

Максимальна добова доза – 8 таблеток (300 мгтрамадолу і 2,6 г парацетамолу).

У літніх хворих (вік 75 років і більше) можуть бути використані звичайні дози. Проте через уповільнене виведення інетервал між прийомами препарату може бути збільшений.

У працієнтів з помірною нирковою недостатністю (кліренс креатині ну від 10 до 30 мл/хв) прийом препарату повинен відбувається з додержанням 12-годинних інтервалів між прийомами. Оскільки трамадол дуже повільно виводиться при проведенні гемодіалізу або гемофільтрації, постдіалізнезастосування для підтримання аналгезуючої дії звичайно не потребується.

У хворих із серйозними порушеннями печінки препаратне застосовується. При помірних станах слід збільшувати інтервал між прийомом препарату. Ризик, пов’язаний з передозуванням парацетамолу, вище у хворих знецирозною хворобою печінки, спричиненій алкголізмом.

Побічна дія.

З боку нервової системи: пітливість, запаморочення, головний біль, слабкість, підвищена втомлюваність, загальмованість, парадоксальна стимуляція ЦНС (нервовість, галюцинації), сонливість, порушення сну, сплутаність свідомості, порушення координації руху, судоми центральногогенезу (при одночасному призначенні антипсихотичних засобів), депресія, амнезія, порушення когнітивної функції, парестезії, нестійкість ходи.

З боку травної системи: сухість у роті, нудота, блювання, метеоризм, абдомінальний біль, запор, діарея, утруднення при ковтанні.

З боку серцево-судинної системи: тахікардія, ортостатична гіпотензія, синкопе, колапс.

Алергічні реакції: кропив’янка, свербіж, набрякКвінке, екзантема, бульозні висипання.

З боку сечовидільної системи: утруднене сечовипускання, дизурія, затримка сечі.

З боку органів відчуття: порушення зору, смаку.

З боку дихальної системи: диспное.

Інші: порушення менструального циклу, порушення системи крові (анемія, тромбоцит опенія, метгемоглобінемія).

При тривалому застосуванні – розвиток лікарської залежності. При різкій відміні – синдром “відміни”.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Гостра інтоксикація алкоголем, препаратами, які пригнічують ЦНС, снодійними і психотропними препаратами, що супроводжується пригніченням дихання або вираженим пригніченням центральної нервової системи; одночасне застосування інгібіторів МАО (та 2 тижні після їх відміни); тяжка печінкова та/або ниркова недостатність (кліренс креатині ну менше 10 мл/хв); епілепсія, що не контролюється лікуванням; синдром відміни наркотиків. Діти до 14 років. Вагітність та період лактації.

Передозування.

Симптоми: міоз, нудота, блювання, біль у шлунку, пітливість, блідість шкірних покривів, колапс, кома, судоми, депресія дихального центру, апное.

У тяжких випадках розвивається печінкова недостатність, енцефалопатія і коматозний стан.

Лікування: вживаються звичайні заходи екстренноїдопомоги: промивання шлунка, прийом активованого вугілля, поліфепану, підтримка функції серцево-судинної системи. При пригніченні дихання застосовуєтьсяналоксон. Судоми можна усунути діазепамом.

Специфічного антидоту немає.

Особливості застосування. З обережністю застосовувати пацієнтам: устані шоку, які перенесли черепно-мозкову травму, з підвищеним внутрішньо черепним тиском, із схильністю до судомного синдрому, з порушеннями стану свідомості невідомої етіології, респіраторної функції, при одноразовому застосуванні психотропних та інших знеболювальних засобів центральної дії, засобів місцевої анестезії, хворим із захворюванням шлунково-вивідних шляхів; при доброякісних гіпербілірубінеміях (у тому числі синдром Жильбера), вірусному гепатиті, дефіциті глюкозо-6-фосфат дегідрогенази.

Не рекомендується для застосування при проведенні місцевої анестезії. Слід запобігати застосування препарату при використанні малих доз наркозу. У пацієнтів, хворих на епілепсію, або які мають схильність до епілептичних нападів, препарат може застосовуватися тільки за життєвими показаннями.

Пацієнтів слід поінформувати про необхідність додержання режиму дозування та щоб вони не приймали одночасно препарати, якімістять трамадол і парацетамол.

При тривалому неконтрольованому застосуванні можуть виникнути симптоми залежності: роздратованість, фобії, нервозність, порушення сну, психомоторна активність, тремор, дискомфорт у ділянці шлунка або кишечнику. У пацієнтів, схильних до зловживання препаратом або виникнення залежності, лікування повинно проводитися під ретельним наглядом лікаря протягом короткого періоду.

Під час лікування препаратом заборонено вживати алкогольні напої.

Під час лікування Залдіаром слід утримуватися від керуванням авто транспортом і занять потенційно небезпечними видами діяльності, що потребують підвищеної концентрації уваги і швидкості психомоторних реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування з опіоїднимиагоністами-антагоністами (бупренорфіном, налбуфіном, пентазоцином) не рекомендується, оскільки аналгетичний ефект знижується внаслідок конкуруючої дії на рецептори і виникає ризик синдрому відміни.

При терапії препаратом разом з іншими лікарськими засобами, які маютьпригнічу вальний вплив на ЦНС (наприклад, снодійні засоби або транквілізатори), а також при одночасному вживанні з алкоголем побічні ефекти, характерні длятрамадолу, можуть бути найбільш вираженими. Індуктори мікросомального окислення (у тому числі карбамазепін) зменшують аналгетивний ефект і його тривалість.

Одночасне застосування із засобами, що знижують епілептичний поріг, наприклад селективними інгібіторами захоплення серотоніну, трициклічними антидепресантами, нейролептиками, може збільшувати небезпеку виникнення судом.

Препарати, що інгібують CYP3A4, такі як кетоконазолі еритроміцин, можуть уповільнити метаболізм трамадолу (N-деметилювання) і активного О-деметильованого метаболіту. Хінідин підвищує концентрацію у плазмі крові трамадолу і знижує концентрацію М1 метаболіту за рахунок конкурентного інгібування ізоензиму CYP2D6.

Інгібітори мікросомального окислення (циметидин) знижують ризик гепатотоксичної дії. Швидкість всмоктування може бути збільшена при прийманні метоклопраміду або домперидону і знижена холестираміном. Препарат при прийманні протягом тривалого часу посилює ефект непрямих антикоагулянтів (варфарин та інші кумарини), що збільшує ризик кровотеч. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Залдиар в аптеках




На сайті також шукають: Ксефокам, Конегра інструкція, Застосування препарату Реланіум, Інструкція з використання Метадол, Показання для застосування Муцитус, Анданте побічні дії, Креон 10000 протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Фрактал