Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АБІСТАН
Назва: АБІСТАН | Шукати АБІСТАН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Genom Biotech Pvt.Ltd.", Індія
Лікарська форма: Крем
Форма випуску: Крем по 10 г у тубах
Діючі речовини: 100 г крему містять: клобетазолу пропіонату - 50.0 мг, гентаміцину - 100.0 мг, міконазолу нітрату - 2.0 г
Допоміжні речовини: Хлорокрезол, натрію гідрофосфат, кислота фосфорна, парафін м'який білий, пропіленгліколь, парафін рідкий, цетомакрогол 1000, спирт цетостеариловий, вода дистильована, розчин натрію гідроксиду 1%, запашник лавандовий
Фармакотерапевтична група: Гормони кори надниркових залоз та їх синтетичні аналоги
Показання: Гостра екзема, хронічна екзема, гіперкератози, хронічний гіперкератичний псоріаз, гострий контактний дерматит, гіпертрофічний плоский лишай, келоїдні рубці, претибіальна мікседема.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1939/01/01
Термін дії посвідчення: з 04.10.2004 до 04.10.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АБІСТАН
АТ код: D07XC
Наказ МОЗ: 481 від 04.10.2004


Інструкція для застосування АБІСТАН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

А Б І С Т А Н

(ABISTAN)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: білий м’який крем;

cклад: 1 г крему містить клобетазолу пропіонату – 0,5 мг, гентаміцинусульфату, еквівалентно гентаміцину – 1,0 мг, міконазолу нітрату 20,0 мг;

допоміжні речовини: хлорокрезол, натрію гідро фосфат, кислота фосфорна, парафінм’який білий, пропіленгліколь, парафін рідкий, цетомакрогол 1000, спиртцетостеариловий, вода дистильована, розчин натрію гідроксиду 1%, запашниклавандовий.

Форма випуску. Крем.

Фармакотерапевтична група. Кортикостероїди у комбінації з іншими препаратами. Активні кортикостероїди у комбінації із іншими препаратами. Код АТС D07XC.

Фармакологічні властивості. Абістан – кортикостероїд ний препарат у комбінації з протимікробним та протигрибковим засобами для застосування в дерматології.

Фармакодинаміка. Клобетазолу пропіонат це високоактивнийглюкокортикостероїд для місцевого застосування. Проникаючи через клітинну мембрану, зв’язується з глюкокортикоїдними рецепторами. Спричиняє катаболічнудію у лімфоїдній та сполучній тканині, м’язовій, жировій тканині, шкірі. Клобетазол має протизапальну, проти алергічну та імуносупресивну дію. Пригнічується активність фосфоліпази А2, зменшується утворенняпростагландинів та лейкотрієнів. При місцевому застосуванні зменшується набряк, гіперемія, свербіж.

Гентаміцину сульфат є антибіотиком з групи аміноглікозидів широкого спектра дії, який спричиняє бактерицидну дію відносно багатьох грам позитивнихта грам негативних мікро організмів, у тому числі протея, кишкової палички, сальмонел та інші; діє на штами стафілококів, стійких до пеніциліну. Резистентність мікро організмів до гентаміцину розвивається повільно. Гентаміцинактивно проникає крізь клітинну мембрану бактерій, необоротно зв’язується з 3OSсубодиницями бактеріальних рибосом, чим пригнічує синтез білка збудника.

Міконазолу нітрат – протигрибковий засіб, похідне імідазолу, спричиняє фунгіцидну дію відносно дерматофітів (Trichophyton rubrum, Trichophytonmentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis), дріжджових тадріжджоподібних грибів (Candida albicans та інші), а також інших патогенних грибів (Malassezia furfur, Aspergillus niger, Penicillum crustaceum та інші). Міконазол порушує біосинтез ергостерину, три гліцеридів та фосфоліпідів, необхідних для утворення стероїдної мембрани грибів, ушкоджується бар’єрнафункція мембрани. Міконазол також має антибактеріальну дію, більш виражену відносно грам позитивних бактерій (стафілококів, стрептококів), менш ефективний відносно грам негативних бактерій (кишкової палички, синьо гнійної палички тапротею). Міконазол має помірну гіперосмолярну активність, що обумовлює йогоанти ексудативні властивості.

Фармакокінетика. Клобетазолу пропіонат адсорбується через неушкоджену шкіру не більше 5% нанесеної дози на поверхню шкіри. Наявність запального процесу незначною мірою збільшує проникнення клобетазолу у роговий шар.

Гентаміцин мало адсорбується. Зв’язується з білками плазми крові (до 10%), період напів виведення становить 2–4 години. Не метаболізується. Виводиться переважно з сечею. При нанесенні на шкіру міконазол практично не всмоктується і не надходить у системний кровообіг.

Показання для застосування. Абістан застосовують місцево в дерматології при грибкових ураженнях шкіри, а також у випадку бактеріальної суперінфекції нашкірі: екзема гостра та хронічна, гіперкератози, хронічний гіперкератичнийпсоріаз, гострий контактний дерматит, гіпертрофічний плоский лишай, пемфіоїднілокалізовані ділянки рубців, келоїдні рубці, претибіальна мікседема, для пригнічення запальної реакції після кріотерапії.

Спосіб застосування та дози. Абістан – це препарат для місцевого застосування. Використовується 1–2 рази на добу шляхом нанесення дуже тонкого шару на шкіру. При гіпертрофічному плоскому лишаї, келоїдних рубцях, претибіальній мікседемі крем можна наносити у вигляді аплікації або під оклюзивну пов’язку 1 раз надобу. Для пригнічення реакції після кріотерапії Абістан використовують 2 разина добу протягом 3–4 днів. Тривалість лікування визначає лікар у кожному конкретному випадку. При відсутності ефекту від застосування препарату протягом 2–4 тижнів потрібно уточнити діагноз та скорегувати лікування.

Побічна дія. При тривалому застосуванні можливі атрофія шкіри, утворення стрий, телеангіоектазій, висип, шкірний свербіж. Це найчастіше спостерігається при нанесенні препарату на шкіру обличчя або на згинальні поверхні кінцівок.

Протипоказання. Підвищена чутливість до окремих компонентів препарату. Рожеві вугрі, вітряна віспа, післявакцинальна реакція, медикаментозні дерматити, туберкульоз шкіри, шкірні прояви сифілісу, дерматози у дітей до 1 року.

Передозування. Гостре передозування при місцевому застосуванніАбістану не спостерігалось. Тривале використання препарату на дуже великі ділянки тіла може сприяти системній абсорбції кортикостероїду та викликати явища гіперкортицизму.

Особливості застосування. З особливою обережністю слід застосовувати крем нашкіру обличчя. При лікуванні таких захворювань як псоріаз, екзема слід враховувати, що на шкірі обличчя можуть виникати більш виражені атрофічні зміни, ніж на інших ділянках тіла. При лікуванні псоріазу потрібен ретельний контроль лікаря для упередження рецидиву, розвитку поширеного псоріазу та місцевої або системної реакції із-за порушення бар’єрної функції шкіри. Слід уникати попадання крему в очі. При призначенні дітям щотижня необхідно проводити дерматологічний контроль.

Абістан невпливає на діяльність центральної нервової системи і тому не перешкоджає керуванню автомобільним транспортом та виконанню робіт, що потребують підвищеної уваги. Немає достатньої інформації щодо безпечності застосуванняАбістану у жінок у періоди вагітності та годування груддю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не описана. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі до +25 °С всухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Абистан в аптеках




На сайті також шукають: Каметон, Меновазин інструкція, Грамокс-д застосування, Но-соль побічні дії, Ехінацея протипоказання