Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГЕСТАР 200
Назва: ГЕСТАР 200 | Шукати ГЕСТАР 200 в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Hydroxyethylstarch
Виробник: Клеріс Лайфсайнсіз Лімітед, Індія
Лікарська форма: Розчин для інфузій
Форма випуску: Розчин для інфузій 6% по 500 мл у флаконах або у контейнерах
Діючі речовини: 100 мл розчину містять: гідроксіетилкрохмалю 6 г
Допоміжні речовини: Натрію гідроксид, кислота хлористоводнева, вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Плазмозамінні та дезінтоксикаційні розчини
Показання: Поповнення дефіциту об'єму цикрулюючої крові при різних патологічних станах, профілактика та терапія гіповолемічного шоку при опіках, травмах, операціях; гемодилюція.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/6168/01/01
Термін дії посвідчення: з 22.03.2007 по 22.03.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГЕСТАР 200
АТ код: B05AA07
Наказ МОЗ: 140 від 22.03.2007


Інструкція для застосування ГЕСТАР 200

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГЕСТАР 200

(HESTAR 200)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозорий безбарвний або трохи жовтуватий розчин;

полі (0-2-гідроксіетил) крохмаль із ступенем заміщення 0,40 - 0,55 та середньою молекулярною масою 200 000 – 100 г;

склад натрію хлориду – 9 г/л, Na+ - 154 ммоль/л, Cl- 154 ммоль/л; кислотність розчину, що титрується,  – менше 1 ммоль NaOH на 1 л, теоретична осмолярність – 308 мосм/л, pH 3,5 - 6,0 ;

cклад:  100 мл розчину містять гідроксіетилкрохмалю по 6 г, або по 10 г та натрію хлориду 0,9 г;

допоміжні речовини: натрію гідроксид, кислота хлористоводнева, вода для ін’єкцій.


Форма випуску. Розчин для інфузій.


Фармакотерапевтична група. Кровозамінники та пер фузійні розчини. Препарати гідроксіетильованого крохмалю. Код АТС В 05А А 07.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Розчин гідроксіетилкрохмалю (ГЕК) в ізотонічному розчині натрію хлориду. Препарат підвищує колоїдно-осмотичний тиск крові та центральний венозний тиск, поліпшує гемодинаміку, покращує реологічні властивості крові, серцеву діяльність, зменшує гематокрит і в’язкість крові. Завдяки ефекту досягнення об’єму, що відносно довго зберігається (щонайменше 6 год), а також реологічним властивостям препарат придатний як для заміщення об’єму крові, так і для гемодилюції.

Фармакокінетика. Препарат виводиться нирками. Після введення в дозі 500 мл до 50% препарату виводиться з сечею протягом 24 год. Залежно від швидкості введення та дози час напів виведення із крові становить 5 - 7 год. Гідроксіетилкрохмаль на деякий час відкладається у тканинах, головним чином, у ретикулоендотеліальній системі (РЕС). Хоча через кілька місяців після інфузії препарату депонуючі вакуолі з гідроксіетилкрохмалем іноді виявляються у клітинах РЕС, даних про те, що порушується їх функція, немає.


Показання для застосування. Поповнення дефіциту об’єму циркулюючої крові при різних патологічних станах, профілактика та терапія гіповолемічного шоку при опіках, травмах, операціях; гемодилюція.


Спосіб застосування та дози. Для заміщення об’єму плазми введення препарату проводиться у вигляді крапельної інфузії відповідно до потреби заміщення об’єму крові. Через можливі анафілактичні реакції дорослим необхідно перші 10 - 20 мл Гестару 200 вливати повільно, уважно спостерігаючи за станом пацієнта. Треба враховувати ризик перевантаження системи кровообігу при досить швидкому введенні або застосуванні досить великої дози. Добова доза та швидкість інфузії залежать від розмірів крововтрати та показників гематокриту. Максимальна швидкість інфузії для дорослих – до 20 мл/кг маси тіла на годину. Максимальна добова доза для дорослих – до 2 г ГЕК/ кг маси тіла. Для   заміщення   об’єму   циркулюючої крові (ОЦК) зазвичай дорослим вливають 500 - 1000 мл на добу. При лікувальній гемодилюції протягом декількох діб поспіль добова доза для дорослих зазвичай становить 500 мл. Максимальна курсова доза – 5 л, при цьому її необхідно розподілити на термін лікування протягом 4 тижнів. Препарат вводиться або в умовах ізоволемії (супроводжуючи кровопусканням), або гіперволемії (без кровопускання). Добова доза та швидкість інфузії для дорослих: низька доза – 250 мл на добу протягом 0,5 - 2 год; середня доза – 500 мл на добу протягом 4 - 6 год; висока доза – 1000 мл на добу тривалість інфузії 8 - 24 год. Можливий взаємозв’язок між дозою та частотою появи свербежу при ото неврологічних захворюваннях, які супроводжуються різким падінням слуху, шумом у вухах. При цих захворюваннях рекомендується, для зменшення частоти появи свербежу, обмежити дозу для дорослих до максимально 500 мл на добу, що відповідає 30 г ГЕК на добу для 6% розчину Гестар 200, або до 250 мл на добу, що відповідає 25 г ГЕК на добу для 10% розчину Гестару 200. Тривалість лікування залежить від показань для застосування або величини зменшення об’єму крові.


Побічна дія. Рідко препарат може спричинити анафілактоїдні реакції різного ступеня тяжкості – шкірні реакції, тахікардію, падіння артеріального тиску, запаморочення, нудоти, блювання, шок, астматоїдний стан (бронхоспазм) аж до зупинки дихання і серцевої діяльності. При виникненні реакцій непереносимості введення розчину слід негайно припинити і вжити екстренних заходів залежно від клінічних симптомів і ступеня тяжкості, призначити антигістамінні препарати, кортикостероїди.

Тривале щоденне застосування Гестару 200 в середніх і високих дозах часто спричиняє свербіж, який важко піддається лікуванню.

Інколи виникає біль у ділянці нирок. У такому разі застосування препарату слід припинити, забезпечити введення великої кількості рідини і частий контроль показників креатині ну сироватки.

Високі дози препарату Гестар 200 можуть внаслідок ефектів розведення спричинити пролонгацію часу кровотечі, але не спричиняють клінічно значущих кровотеч. Слід звертати увагу на можливе зниження гематокриту. Рівень амілази в сироватці крові після введення препарату суттєво зростає, але через 3 - 5 діб нормалізується.


Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату; гіперволемія, гіпергідратація, гіпокаліємія, гіперхлоремія, гіпернатріємія; декомпенсована серцева недостатність, ниркова недостатність з олігурією або анурією (рівень креатині ну понад 177 мкмоль/л), хронічні захворювання печінки, травми черепа з підвищенням внутрішньо черепного тиску, геморагічні діатези, гіпофібриногенемія, набряк легенів; пацієнти, які знаходяться на гемодіалізі; вагітність; дитячий вік до 10 років.


Передозування.

Симптоми: ефект розжиження, що призводить до зниження гематокриту, а також до зниження концентрації гемоглобіну та протеїну плазми. Можливі геморагічні ускладнення.

Терапія симптоматична.


Особливості застосування. При застосуванні препарату може підвищуватися концентрація сироваткової амілази, що може заважати в діагностиці панкреатиту. Необхідний регулярний контроль іонограми сироватки та балансу рідини. Під час застосування препарату необхідно забезпечити адекватну гідратацію. Треба також контролю вати функцію нирок, печінки, серця, водно-електролітний стан, показники згортання крові.

Внаслідок тривалого періоду напіврозпаду гідроксіетилкрохмалю при повторних введеннях препарату необхідно зменшити його добову дозу.

На визначення групи крові препарат не впливає.

Немає даних про безпеку застосування препарату дітям до 10 років, жінкам у періоди вагітності і годування груддю.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами та складними механізмами .

Не рекомендується призначати препарат водіям транспорту та особам, діяльність яких потребує швидкості реакції та особливої уважності.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не змішувати з іншими препаратами для внутрішньо венного введення. При одночасному застосуванні з аміно глікозидними антибіотиками препарат може підсилювати їх нефротоксичну дію.


Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 25º С. Не заморожувати.

Термін придатності – 3 роки.

Застосування можливе, якщо розчин прозорий, а упаковка не пошкоджена.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка. Pозчин для інфузій 6%, по 500 мл у пластиковому флаконі або у скляному флаконі та в картонній коробці, по 500 мл в поліетиленовому у контейнері;

Розчин для інфузій 10%, по 500 мл у пластиковому флаконі або у скляному флаконі та в картонній упаковці,   по 500 мл в поліетиленовому у контейнері.


Виробник. Клеріс Лайфсайнсіз Лімітед, Індія .

Claris Lifesciences Limited, India.


Адреса.

Office: Claris Corporate Headquarters, Near Parimal Rly. Crossing, Ellisbridge, Ahmedabad, Источник

380 006, India.

Смотрите также: Цены на Гестар в аптеках




На сайті також шукають: Дексона, Фталазол інструкція, Цефамадар застосування, Цефекон д побічні дії, Колдакт протипоказання