Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АРТРОМАКС
Назва: АРТРОМАКС | Шукати АРТРОМАКС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Біофарм Лтд, Польща
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули № 10, № 30, № 60, № 90
Діючі речовини: 1 капсула містить: глюкозаміну гідрохлориду 600 мг, аскорбінової кислоти 25,2 мг
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, крохмаль модифікований, гліцерину бегенат
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Дегенеративно-дистрофічні захворювання суглобів і хребта: остеоартроз різної локалізації (артроз колінного та тазостегнового суглобів), остеохондроз, спондилоартроз; остеопатії і хондропатії, хондромаляція; реконвалесценція після переломів кісток.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/6271/01/01
Термін дії посвідчення: з 19.04.2007 по 19.04.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АРТРОМАКС
АТ код: M01AX05
Наказ МОЗ: 195 від 19.04.2007


Інструкція для застосування АРТРОМАКС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АРТРОМАКС

(ARTROMAX)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: желатинові капсули, «0» розміру, корпус і кришечка світло-жовтого кольору, містять білий порошок;

склад: 1 капсула містить 600 мг глюкоза міну гідро хлориду та 25,2 мг аскорбінової кислоти;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, крохмаль модифікований, гліцерину бегенат.


Форма випуску. Капсули.


Фармакотерапевтична група. Не стероїдні протизапальні та протиревматичні засоби. Глюкоза мін. Код АТС M01A X05.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Діюча речовина Артромаксу – глюкоза міну гідро хлорид є сіллю аміносахариду глюкоза міну, який є фізіологічним компонентом організму і використовується як субстрат для синтезу гіалуронової кислоти в синовіальній рідині, а також протеогліканів, які входять до складу суглобового хряща. Таким чином, препарат поповнює ендогенний дефіцит глюкоза міну, стимулює синтез протеогліканів і  гіалуронової кислоти в  синовіальній рідині, виявляючи хондропротекторну дію. Підвищує проникність суглобової капсули, відновлює ферментативні процеси в клітинах синовіальної мембрани та суглобового хряща. Протизапальна дія глюкоза міну гідро хлориду пов’язана із блокуванням утворення су пероксидних радикалів макрофагами, а також інгібуванням лізосомальних ферментів. Артромакс сприяє фіксації сірки в процесі синтезу хондроїтинсірчаної кислоти, сприяє нормальному відкладенню кальцію в кістковій тканині. Препарат гальмує розвиток   дегенеративних процесів, зменшує вираженість болю в суглобах та відновлює їхню функцію. Запобігає можливим метаболічним ушкодженням хряща внаслідок дії не стероїдних протизапальних засобів (НПЗЗ) та глюкокортикоїдів. На відміну від НПЗП глюкоза міну гідро хлорид не гальмує синтез простагландинів. Лікарський засіб не впливає на серцево-судинну, дихальну, центральну та автономну нервову системи.

Присутність вітаміну С (аскорбінової кислоти) у складі препарату підвищує його терапевтичну ефективність, підвищуючи синтез колагену.

Фармакокінетика.
Всмоктування. Після перорального застосування препарат швидко та повністю всмоктується. Абсорбція становить 90%. Біологічна доступність – 25 - 26%.
Розподіл. Після розподілу в тканинах найвища концентрація препарату спостерігається   в хрящовій тканині, печінці та нирках.
Метаболізм. Препарат підлягає ефекту першого проходження. 70% прийнятої дози метаболізує в печінці. Розпадається до сечовини, води та вуглекислого газу. Приблизно 30% прийнятої дози тривалий час персистує у сполучній тканині.
Елімінація (виведення). Період напів виведення становить приблизно 70 год. 30 - 40% препарату елімінує з сечею, приблизно 2% – з калом.

Показання для застосування. Дегенеративно-дистрофічні захворювання суглобів і хребта: остеоартроз різної локалізації (артроз колінного та тазостегнового суглобів),   остеохондроз, спондилоартроз; остеопатії і хондропатії, хондромаляція; реконвалесценція після переломів кісток.


Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 14 років Артромакс призначають перорально по 1 - 2 капсули 2 - 3 рази на добу, запиваючи склянкою води за 30 - 40 хв до їди. Мінімальна тривалість курсу 6 тижнів. Максимальний терапевтичний ефект проявляється протягом 2 - 3 міс. застосування. Клінічний ефект розвивається повільно, однак зберігається тривалий час після відміни препарату. За необхідності дозу препарату можна знижувати до 1 - 2 капсул на добу. Курс лікування та його тривалість визначаються індивідуально лікарем, залежно від стадії захворювання, вираженості больового синдрому та досягнутого клінічного ефекту. Повторний курс можна проводити через 2 місяці після відміни препарату.


Побічна дія. Можливі гастралгія, метеоризм, діарея, запор; алергічні реакції (кропив’янка, свербіж).


Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату; фенілкетонурія; вагітність і лактація; дитячий вік до 14 років.


Передозування. Не описане.


Особливості   застосування. З обережністю застосовувати пацієнтам, схильних до тромбозів. При супутньому цукровому діабеті необхідно здійснювати моніторинг рівня глюкози в плазмі крові.

Аскорбінова кислота може змінювати результати лабораторних тестів (рівень глюкози, білірубіну, трансаміназ).

Під час лікування слід обмежити вживання вуглеводів, рідини, протипоказано вживання алкоголю.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами і рухомими механізмами, що потребують великої концентрації уваги.

Препарат не впливає на здатність керування транспортом і роботи зі складними механізмами.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні з тетрациклінами Артромакс підвищує їх всмоктування із шлунково-кишкового тракту і навпаки знижує всмоктування пеніциліні в та хлорамфеніколу. Артромакс діє синергічно із хондроїтином та іншими хондропротекторами. При одночасному застосуванні із НПЗЗ, глюкортикоїдами, знеболюючими засобами може зменшувати в них потребу. Ефективність лікування підвищується при збагаченні дієти вітаміном А, солями марганцю, магнію, міді, селену та цинку.


Умови та термін   зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 2 роки.


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка. По 10 капсул у блістері, по 1, по 3, по 6 або по 9 блістерів у картонній   коробці.


Виробник. БІОФАРМ Лтд. Источник


Адреса. 60-198 Познань, вул. Валбжиска, 13, Польща.

Смотрите также: Цены на Артромакс в аптеках




На сайті також шукають: Ревмоксикам, Семакс інструкція, Застосування препарату Медоклав, Інструкція з використання Зипрекса, Показання для застосування Терофун, Бромкамфора побічні дії, Опатанол протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Ламотрин