Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ХОЛОСАС
Назва: ХОЛОСАС | Шукати ХОЛОСАС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Rosa**
Виробник: АТ "Хімфарм", Республіка Казахстан
Лікарська форма: Сироп
Форма випуску: Сироп по 150 г або по 250 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 100 г сиропу містять: екстракту шипшини, отриманого з використанням 22 г плодів шипшини та 40 г води очищеної - 40 г
Допоміжні речовини: Цукор
Фармакотерапевтична група: Група вітаміну С
Показання: Холецистити, холангіти, хронічні гепатити; С- та Р-гіповітамінози.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/6332/01/01
Термін дії посвідчення: з 07.02.2006 по 07.02.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ХОЛОСАС
АТ код: A05AX10
Наказ МОЗ: 195 від 19.04.2007


Інструкція для застосування ХОЛОСАС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Холосас

(Cholosasum)




Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: густа, сиропоподібна рідина темно-коричневого кольору, і специфічним запахом;

склад: 100 г сиропу   містять:   екстракту водного плодів шипшини (1:1,82) (отриманого з використанням 22 г     плодів шипшини та  40 г води очищеної) - 40 г;

допоміжні   речовини:   цукор  


Форма випуску.   Сироп.


Фармакотерапевтична група.  Засоби, які   застосовуються   при   біліарній   патології

Код   АТС   А 05А Х 10.


Фармакологічні властивості.  Фармакокінетика не вивчалась / Фармакодинаміка.  Жовчогінний, гепатопротекторний засіб. Належить до препаратів, що підсилюють утворення жовчі і жовчних кислот, відновлюють і підтримують нормальну функцію гепатоцитів, попереджають хронізацію процесу. Препарат підвищує імунітет; має загально зміцнювальну, протизапальну, сечогінну дію, підсилює моторику кишечнику.   Дія обумовлена присутністю аскорбінової кислоти, вітаміну Р, каротину та інших біоактивних природних речовин, що містяться в шипшині.  


Показання для застосування.   Як допоміжний засіб при хронічних гепатитах, холангітах, холециститах; при С- та Р-   гіповітамінозах; медикаментозних   і алкогольних інтоксикаціях.


Спосіб застосування та дози. Холосас   призначають внутрішньо   в проміжках   між прийомами їжі. Дорослим призначають по 1 чайній ложці 2–3 рази на день. Дітям віком від 3 до 6 років призначають по ¼ чайної ложки 2–3 рази на день; від 6 до 14 років – по ½   чайної ложки 2–3 рази на день;   дітям старше 14 років – по 1 чайній ложці  2–3 рази на день. Тривалість застосування залежить від характеру і перебігу захворювання.


Побічна дія.     Холосас, звичайно, добре переноситься, але можливі алергічні реакції (почервоніння або висипання на шкірі, свербіж)


Протипоказання.   Гіпер чутливість   до компонентів препарату, цукровий діабет, обтурація жовчовивідних шляхів, калькульозний холецистит. Дітям до 3років.


Передозування.   У рекомендованих дозах не спостерігалось. При прийомі доз, що перевищують вказані, можливе виникнення алергічних реакцій (почервоніння або висипання на шкірі, свербіж).


Особливості   застосування. З обережністю Холосас призначають у період вагітності та   годування   груддю, а також пацієнтам, схильним до розвитку алергічних реакцій.

Вплив на здатність керувати автомобілем і використовувати механізми. Вплив на здатність концентрації уваги не відмічено.


Взаємодія   з   лікарськими   засобами.   Не потребує виключення зі схеми комплексної терапії   інших   лікарських   засобів.


Термін придатності.   Термін придатності препарату   3   роки.

Не   застосовувати   Холосас   після   закінчення   терміну   придатності,   зазначеного   на   упаковці.


Умови зберігання.   Зберігати   в   недоступному   для   дітей, сухому та   захищеному від світла   місці   при   температурі   від  +20С до   +300С.


Умови   відпуску.   Без   рецепта.


Упаковка.   По 150 г або по 250 мл у флаконах . Источник


Виробник.   АТ „Хімфарм”, Республіка Казахстан, м. Шимкент, вул. Рашидова б/н.



Смотрите также: Цены на Холосас в аптеках




На сайті також шукають: Інфлюцид, Варфарин інструкція, Танакан застосування, Енгістол побічні дії, Фемостон протипоказання