Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АМБРОКСОЛ
Назва: АМБРОКСОЛ | Шукати АМБРОКСОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ambroxol
Виробник: ВАТ "Київмедпрепарат", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,03 г № 10х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить амброксолу - 30.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, гранулак-70, кальцію стеарат
Фармакотерапевтична група: Муколітичні препарати
Показання: Гострі і хронічні бронхіти, пневмонія; бронхіальна астма з утрудненим відходженням мокротиння; бронхоектатична хвороба.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2084/01/01
Термін дії посвідчення: з 05.11.2004 до 05.11.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АМБРОКСОЛ
АТ код: R05CB06
Наказ МОЗ: 499 від 20.07.2006


Інструкція для застосування АМБРОКСОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АМБРОКСОЛ-КМП

(AMBROXOL-KMP)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: аmbroxol;

транс-4-[(2-аміно-3,5 -дибромобензил) аміно]циклогексанол гідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, з плоскою поверхнею, з фаскою;

склад: 1 таблетка містить амброксолу гідро хлориду в перерахунку на 100% речовину – 0,03 г;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, гранулак-70, кальцію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Муколітичні засоби. Код АТС R05C B06.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Амброксолу гідро хлорид –муколітичний засіб, що зумовлює бронхосекретолітичну, секретомоторну (відхаркувальну) дію. Стимулює утворення сурфактанта, нормалізує зміненубронхолегеневу секрецію, поліпшує реологічні показники мокротиння, зменшує йогов’язкість та адгезивні властивості, збільшує мукоциліарний транспорт, полегшує виведення мокротиння з бронхів. Препарат не викликає надмірного утворення секрету, зменшує гіперреактивність бронхів. Будучи метаболітом бромгексину, амброксолу гідро хлорид ефективніший за останній, нетоксичний та добре переноситься.

Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо препарат практично повністю абсорбується в травному тракті. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 2 години. Добре проникає крізь плацентарний бар’єр та стимулює внутрішньоутробний синтез сурфактанта в легенях плоду, що дає змогу використовувати його для профілактики респіраторного дистрес-синдрому у новонароджених. Препарат інтенсивно метаболізується в печінці. Періоднапів виведення 9–10 годин. Препарат виводиться в основному із сечею (90%).

Показання для застосування. Гострі та хронічні бронхіти різної етіології, у тому числі ускладнені бронхоектазами, бронхіальна астма, туберкульоз легень, пневмонія, запальні захворювання порожнини носоглотки. Препарат можливо застосовувати при синдромі недостатнього дихання (“шокова легеня”), для профілактики та лікування ускладнень після операцій на легенях, при догляді затрахеостомою, до та після бронхоскопії, при муковісцидозі.

Спосіб застосування та дози. Таблетки приймають після їди, запиваючи водою.

Дітям старше 12 років та дорослим призначають за схемою: у перші 2–3 дніпо 1 таблетці (30 мг) 3 рази на добу, потім по 1 таблетці 2 рази на добу. Дітямдо 12 років рекомендується призначати препарат в іншій лікарській формі.

Курс лікування – 4–14 днів.

Побічна дія. Амброксол-КМП добре переноситься, зрідка буває слабкість, головний біль, гастралгія, нудота, блювання, діарея, екзантема.

Протипоказання. Виразкова хвороба шлунка та 12-палої кишки, Ітриместр вагітності, підвищена чутливість до препарату. Судомні напади будь-якої етіології.

Передозування. На сьогодні випадків передозування неописано.

Особливості застосування. Перед застосуванням Амброксолу-КМП рекомендується припинити годування груддю. Під час лікування рекомендується збільшити об’єм споживаної рідини.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування Амброксолу-КМП з антибіотиками: амоксициліном, цефуроксимом, еритроміцином, доксицикліном сприяє підвищенню концентрації антибіотиків у легеневій тканині. Не рекомендується одночасне застосування препарату з лікарськими засобами, що мають протикашльовуактивність (наприклад, що містять кодеїн) через утруднення виведення мокротиння з бронхів на фоні зменшення кашлю. Можливе застосування Амброксолу-КМП спільноз серцевими глікозидами, діуретиками.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15 °С до 25 °С.

Термін придатності – 3 роки. Источник

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Смотрите также: Цены на Амброксол в аптеках




На сайті також шукають: Разо, Бросал інструкція, Борна кислота застосування, Цитраль побічні дії, Клексан протипоказання