Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГРАМОКС-Д
Назва: ГРАМОКС-Д | Шукати ГРАМОКС-Д в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Amoxicillin
Виробник: СП "Сперко Україна", м.Вінниця, Україна
Лікарська форма: Порошок для приготування суспензії
Форма випуску: Порошок для приготування 60 мл, або 100 мл, або 120 мл суспензії, 125 мг/5 мл у флаконах
Діючі речовини: 5 мл готової суспензії містять амоксициліну - 125.0 мг
Допоміжні речовини: Натрію сахарин, есенція полунична або ароматизатор фруктовий, ніпагін, карбоксиметилцелюлоза, сорбітол
Фармакотерапевтична група: Препарати групи пеніциліну
Показання: Інфекційно-запальні захворювання, спричинені чутливими до препарату мікроорганізмами: отит, синусит, ангіна, тонзиліт, пневмонія, пієлонефрит, цистит та ін.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2098/01/02
Термін дії посвідчення: з 05.11.2004 до 05.11.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГРАМОКС-Д
АТ код: J01CA04
Наказ МОЗ: 537 від 05.11.2004


Інструкція для застосування ГРАМОКС-Д

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Г Р А М О К С– Д

(GRAMOX-D)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: амоксицилін; (2S, 5R,6R)-6-[R-(-)-2-Амін-2-(р-гідроксифеніл) ацетамід] 3,3-диметил-7-окси-4-тіо-1-азабіцикл[3.2.0] гептан-2-карбонової кислоти тригідрат;

основні фізико-хімічні властивості: порошок білого або білого з рожевим відтінком кольору зі специфічним запахом. Допустима також наявність жовтуватого відтінку;

склад: 5 мл суспензії містить амоксициліну три гідрату в перерахунку на безводний амоксицилін 125 мг або 250 мг;

допоміжні речовини: сахарин натрію, полунична есенція або ароматизатор фруктовий, ніпагін, карбоксим етилцелюлоза, сорбітол.

Не містить цукру та барвників.

Форма випуску. Порошок для приготування суспензії.

Фармакотерапевтична група. b-лактамні антибіотики, пеніциліни. Код АТС J01C A04.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Грамокс-Д належить до b-лактамних антибіотиків широкого спектра дії групи аміно пеніциліні в. Бактерицидна дія препарату пов’язана з блокуванням біосинтезу мукопептидів клітинних мембран бактерій. До препарату чутливі:Streptococcus pneumoniaе, Streptococcus pyogenes, Streptococcus faecalis,Streptococcus viridans, Staphуlococcus Spp. (за винятком штамів, що продукують b-лактамази), Listeria monocytogenes,H.pylori, Enterococcus spp, Haemophilus influenzae, Neisseria gonorrhoeae,Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Klebsiella spp,Shigella spp, Salmonella spp., Bordetella pertussis, parapertussis, BrucellaSpp. Менш чутливі до Грамоксу-Д: E. Rhusopathiae, Eikenella spp, ClostridiumSpp., P.acnes, Peptostreptococcus, Actinomyces, Leptospires, Borrelia,Treponema, Eubacterium.

Фармакокінетика. Після перорального прийому препарат швидко імайже повністю всмоктується в шлунково-кишковому тракті незалежно від прийому їжі, зберігає активність як у шлунку, так і в кишечнику. Максимальна концентрація препарату у плазмі крові відзначається через 1–2 години після його приймання. Після всмоктування Грамокс–Д у незмінному вигляді добре проникає у більшість тканин і рідких середовищ організму (бронхіальний секрет, придаткові пазухи носа, амніотична рідина, слина, слізна рідина, серозні оболонки, середнє вухо) у терапевтично ефективній концентрації. У спинномозкову рідину здорових осіб амоксицилін проникає в незначній кількості. Грамокс–Д проходить крізь плацентарний бар’єр і проникає в материнське молоко. При нормальній функції нирок період напів виведення препарату становить 1 годину, при значному порушенні функції нирок період напів виведення амоксициліну значно подовжується. Більша частина препарату виділяється у незмінному вигляді з сечею, менша – зжовчю. Амоксицилін частково метаболізується, більшість його метаболітів неактивні.

Показання для застосування. Захворювання органів дихання (пневмонії, гострий і хронічний бронхіт, бронхіоліт, абсцес легені, бронхоектатична хвороба), ЛОР-органів (тонзиліт, синусит, середній отит, фарингіт, ларингіт); інфекції сечостатевої системи (уретрит, цистит, гонорея, гострий та хронічний пієлонефрит), шлунково-кишкового тракту та жовчних шляхів (ентероколіт, холангіт, холецистит, пептична виразка шлунка та 12-палої кишки, гастрит, дуоденіт, що асоційовані з H.Pylori), менінгіт, бактеріальний ендокардит, остеомієліт, інфекції м’яких тканин та шкіри, викликані чутливими доамоксициліну збудниками.

Спосіб застосування та дози. Для приготування суспензії флакон зпорошком необхідно перевернути, щоб порошок відділився від дна, потім наповнити кип’яченою водою кімнатної температури до зеленої мірної лінії на етикетці, добре збовтати, знову додати воду до червоної мірної лінії і ще раз збовтати вміст флакона до утворення гомогенної суспензії. Після цього рекомендується поставити дату розчинення в спеціальній рамці етикетки. Перед кожним застосуванням флакон із суспензією слід добре струсити. Доза препарату залежить від чутливості збудника інфекції та тяжкості інфекційного процесу. Дозування препарату для осіб різного віку наведено в таблиці.

ВІК

КОНЦЕНТРАЦІЯ

 ДОЗУВАННЯ

До 1 року

125 мг/5 мл

1 мірна ложка двічі на добу

13 роки

125 мг/5 мл

2 мірні ложки двічі на добу

250 мг/5 мл

1 мірна ложка двічі на добу

36 років

250 мг/5 мл

1,5 мірні ложки двічі на добу

610 років

250 мг/5 мл

2 мірні ложки двічі на добу

Старше 10 років та дорослі

250 мг/5 мл

3 мірні ложки двічі на добу

Примітка: при більш тяжкому перебігу інфекційного процесу доза препарату може бути збільшена, у такому випадку добова доза ділиться на три прийоми. Максимальна добова доза препарату може становити 100 мг/кг маси тіла. Для профілактики інфекційного ендокардиту за 1 годину до і, при необхідності, через 8–9 годин після стоматологічних чи малих хірургічних втручань дають дітям 1–3 років: 3–6 мірних ложок суспензії 250 мг/5 мл, 3–6 років: 4,5–9 мірних ложок суспензії 250 мг/5 мл, 6–10 років: 6–12 мірних ложок суспензії 250 мг/5мл, старше 10 років і дорослим – 9–18 мірних ложок суспензії 250 мг/5 мл (1,5–3г).

Побічна дія. Препарат добре переноситься. Іноді можливе виникнення легких шлункових розладів, нудоти, діареї, що усуваються зменшенням дози або припиненням прийому препарату. При тривалій діареї на фоні застосування амоксициліну, як і інших антибактеріальних препаратів, необхідно враховувати можливість виникнення псевдомембранозного коліту. Як і при застосуванні інших антибіотиків групи пеніциліну у вкрай поодиноких випадках можливий розвиток стоматиту, езофагіту, тромбоцит опенії, еозинофілії, лейкопенії та інтерстиційного нефриту. У хворих із гіперчутливістю доβ-лактамних антибіотиків можливий розвиток алергічних реакцій. У поодиноких випадках при застосуванні амоксициліну, як і інших пеніциліні в, можливий розвиток важких реакцій гіпер чутливості, у тому числі анафілактичного шоку. У цьому разі необхідно призначити адреналін та глюкокортикоїди, внутрішньо венну інфузію рідини, забезпечити прохідність дихальних шляхів.

Протипоказання. Гіпер чутливість до β-лактамних антибіотиків, інфекційний мононуклеоз, лейкемоїдні реакції лімфатичного типу.

Передозування. Симптоми пере дозировки: нудота, блювання, екзантема, пропасниця, еозинофілі я, порушення функції печінки, нирок, порушення з боку центральної нервової системи. Лікування симптоматичне.

Особливості застосування. Слід застосовувати препарат з обережністю для лікування осіб з алергічними захворюваннями. Амоксицилінналежить до категорії “В” лікарських засобів при вагітності. Тератогенної таембріотоксичної дії в амоксициліну не зареєстровано. Препарат проникає в груднемолоко, при необхідності застосування в період лактації годування груддю необхідно припинити. При визначенні рівня глюкози в сечі глюкозооксидазнимспособом у осіб, що приймають амоксицилін, можуть визначатися хибно позитивні результати даного дослідження.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат проявляє синергізм антимікробної дії при комбінації з аміноглікозидами. До визначення чутливості збудників до антибіотиків не слід одночасно застосовувати Грамокс–Д з бактеріостатичними протимікробними засобами з вигляду на можливий антагонізм. При одночасному застосуванні амоксицилін може знижувати ефективність пероральних протизаплідних засобів та посилювати дію непрямих антикоагулянтів. Одночасне застосуванняпробенециду сповільнює елімінацію Грамоксу–Д і підвищує його концентрацію вплазмі. Одночасне застосування з алопуринолом не збільшує число шкірних реакцій, на відміну від ампіциліну. При одночасному застосуванні зметотрексатом токсичність останнього збільшується. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище +250Св недоступному для дітей місці. Термін придатності – 2 роки. Термін придатності готової суспензії становить 8діб при температурі від +50С до +8 0С.

Смотрите также: Цены на Грамокс-д в аптеках




На сайті також шукають: Нітро, Флемоксин солютаб інструкція, Застосування препарату Назонекс, Інструкція з використання Рефортан, Показання для застосування Гептрал, Левобакт побічні дії, Лансопразол протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Колдрекс