Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КРЕМГЕН
Назва: КРЕМГЕН | Шукати КРЕМГЕН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: СП "Сперко Україна", м.Вінниця, Україна
Лікарська форма: Мазь
Форма випуску: Мазь по 15 г або 30 г у тубах
Діючі речовини: 100 г мазі містять: флуоциноніду - 0.05 г, гентаміцину - 0.1 г
Допоміжні речовини: Пропіленгліколь, спирт стеариловий, поліетиленгліколь 4000, гліцерин, кислота лимонна, диметикон
Фармакотерапевтична група: Гормони кори надниркових залоз та їх синтетичні аналоги
Показання: Алергодерматози, контактний, себорейний, радіаційний, інтертригінозний, ексофоліативний, сонячний дерматити, аногенітальний та старечий свербіж, мікробна екзема, екзема рук тощо.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2099/01/01
Термін дії посвідчення: з 05.11.2004 до 05.11.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КРЕМГЕН
АТ код: D07CC05
Наказ МОЗ: 537 від 05.11.2004


Інструкція для застосування КРЕМГЕН

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

К Р Е М Г Е Н

(KREMGEN)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:мазь білого кольору з перламутровим або перламутрово-жовтуватим відтінком;

склад: 100 г мазі містять флуоциноніду 0,05 г, гентаміцину сульфату 0,1 г в перерахунку на гентаміцин;

допоміжні речовини: пропіленгліколь, спирт стеариловий, полі етиленгліколь 4000, гліцерин, кислота лимонна, диметикон.

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група. Дерматологічні засоби. Кортикостероїди в комбінації з антибіотиками. Код АТС D07C C05.

Фармакологічні властивості. Синтетичний глюкокортикостероїд III покоління флуоцинонідмає високу та тривалу протизапальну, проти алергічну, анти ексудативну тапротисвербіжну дію. Він гальмує вивільнення цитокінів (ІЛ-1, -2,γ-інтерферону) з лімфоцитів і макрофагів, пригнічує вивільнення еозинофілами медіаторів запалення і блокує метаболізм арахідонової кислоти. Стимуляція стероїдних рецепторів призводить до утворення особливого класу білків – ліпокортинів, що мають проти набрякову активність. Флуоцинонідстабілізує мембрани лізосом, інгібує лізосомальну фосфоліпазу А2, що призводить до зменшення утворення медіаторів запалення (ейкозаноїдів, цитокінів), запобігає клітинній дезінтеграції в процесі запалення.

Аміно глікозидний антибіотик II покоління гентаміцин зв’язується з рибосомами мікро організмів, викликає необоротнє пригнічення синтезу білка, фіксується на цитоплазматичних мембранах бактерій, порушує їх проникність, призводить до втрати клітинами іонів калію, амін окислот, нуклеотидів. Гентаміцин виявляє бактерицидну активність до Streptococcus spp.,Staphуlococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Proteusvulgaris, Klebsiella pneumoniae, Shigella spp., Salmonella spp., Enterobacterspp., Acinetobacter spp.

Фармакокінетика. Компоненти препарату при місцевому застосуванні легко проникають у всі шари шкіри, в тому числі в запальні, ерозивні та опікові ділянки шкіри, виявляючи терапевтичну дію. При місцевому застосуванніфлуоцинонід і гентаміцин практично не викликають системної дії і не пригнічують функцію кори наднирникових залоз.

Показання для застосування. Запальні та алергічні захворювання шкіри, особливо ускладнені вторинною бактеріальною інфекцією: екземи, алергічний дерматит, атопічний дерматит, контактний алергічний дерматит, псоріаз, контактний, себорейний, радіаційний, інтертригінозний, ексфоліативний, сонячний дерматити, аногенітальний та старечий свербіж, червоний плоский лишай, дискоїдний червоний вовчак, трофічні виразки, опіки та обмороження шкіри І ступеня, укуси комах.

Спосіб застосування та дози. Препарат наносять тонким шаром на уражені ділянки шкіри 2 – 3 рази на добу. Курс лікування визначається досягненням терапевтичного ефекту та переносимістю препарату.

Побічна дія. В окремих випадках при тривалому застосуванні препарату, як і при використанні всіх місцевих глюкокортикостероїдів, можливий розвиток грибкової інфекції шкіри, виникнення стрий, гірсутизму, гіпертрихозу, атрофії шкіри. Побічні реакції частіше виникають при накладенні оклюзійноїпов’язки. Лікування симптоматичне.

Протипоказання. Вірусні, грибкові ураження шкіри, туберкульоз шкіри, новоутворення шкіри, сифіліс шкіри, підвищена чутливість до компонентів препарату. Дитячий вік до 2 років.

Передозування. При використанні високих доз препарату протягом тривалого часу на великих ділянках шкіри не виключений ризик розвитку системних ефектів, характерних для всіх фторова них глюкокортикостероїдів (транзиторні підвищення артеріального тиску, концентрації глюкози, виведення кальцію з сечею), що потребує відміни препарату.

Особливості застосування. Препарат можна використовувати у дітей, починаючи з 2- річного віку. З обережністю слід використовувати Кремген вперіоди вагітності і лактації, коли наявна користь для матері перевищує потенційний ризик для плода. Не рекомендується використовувати препарат при первинних гнійних ураженнях шкіри та м’яких тканин, а також слизових оболонок порожнини рота, носа, очей. При виникненні в період лікування місцевого подразнення, грибкового ураження шкіри або розвитку гіперчутливихреакцій препарат слід відмінити.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Несумісності з іншими медикаментозними препаратами у Кремгену не виявлено. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище +250С у недоступному для дітей місці. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Кремген в аптеках




На сайті також шукають: Медрол, Лазикс інструкція, Застосування препарату Лефлок, Інструкція з використання Мілістан, Показання для застосування Отипакс, Ботокс побічні дії, Хофітол протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Цефутил