Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГРАВАГІН
Назва: ГРАВАГІН | Шукати ГРАВАГІН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Metronidazole
Виробник: СП "Сперко Україна", м.Вінниця, Україна
Лікарська форма: Супозиторії піхвові
Форма випуску: Супозиторії вагінальні по 0,5 г № 10 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 супозиторій містить метронiдазолу - 5.0 мг
Допоміжні речовини: Жир твердий
Фармакотерапевтична група: Препарати для лікування протозойних інфекцій
Показання: Гострий та хронічний урогенітальний трихомоніаз, бактеріальний вагіноз, підтверджений лабораторно, підготовка пацієнток до внутрішньоматкових втручань (встановлення спіралі, аборт).
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2166/01/01
Термін дії посвідчення: з 18.11.2004 до 18.11.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГРАВАГІН
АТ код: G01AF01
Наказ МОЗ: 560 від 18.11.2004


Інструкція для застосування ГРАВАГІН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Г Р А В А Г ІН

(GRAVAGIN)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: метронідазол; 1 – (b - оксіетил) – 2 – метил – 5 – нітроімідазол;

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії білого кольору із злегка жовтуватим або жовтувато-зеленуватим відтінком, яйцеподібної форми (овулі);

склад: 1 вагінальний супозиторій містить метронідазолу – 500 мг;

допоміжні речовини: жир твердий.

Форма випуску. Супозиторії вагінальні.

Фармакотерапевтична група. Протимікробний та антисептичний засіб, що застосовується в гінекології. Код АТС G01A F01.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Метронідазол, що входить доскладу препарату “Гравагін”, має широкий спектр протимікробної дії відносно найпростіших та анаеробних бактерій. Механізм дії метронідазолу пов’язаний з порушенням структури ДНК чутливих мікро організмів. Препарат ефективний відносноTrichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Giardia intestinalis (Lambliaintestinalis), Gardnerella vaginalis, облігатних анаеробних коків іграм негативних бацил (Bacteroides spp., Fusobacterium spp., Clostridium spp.,Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp). До препарату не постійно чутливі Bifidobacteriumspp., Eubacterium spp., нечутливі штами Propionbacterium spp., Actinomyces,Mobiluncus.

Фармакокінетика. При місцевому застосуванні препарату у виглядівагінальних супозиторіїв системна абсорбція метронідазолу мінімальна і становить 1–4%.

Показання для застосування. Гострий і хронічний урогенітальний трихомоніаз, бактеріальний вагіноз, підтверджений лабораторно, підготовка пацієнток довнутрішньо маткових втручань (встановлення спіралі, аборт).

Спосіб застосування та дози. При трихомоніазі інтравагінально щоденно поодному супозиторію на ніч протягом 10 днів, при бактеріальному вагінозіінтравагінально щоденно по одному супозиторію на ніч протягом 7–10 днів. Максимальна тривалість курсу лікування препаратом не повинна перевищувати 10–14днів. Пацієнтки віком до 18 років при наявності показань Гравагін застосовують у звичайних дозах.

Побічна дія. При застосуванні вагінальних супозиторіїв, навідміну від системного використання метронідазолу, побічні ефекти (нудота, металевий присмак у роті, зниження апетиту, головний біль, запаморочення) виникають рідко. Лікування препаратом інколи призводить до розвитку грибкової флори піхви.

Протипоказання. Підвищена чутливість до метронідазолу, похіднихімідазолу, інших компонентів препарату. Оскільки метронідазол може проникати угрудне молоко, жінкам в період лактації не слід застосовувати Гравагін.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Метронідазол може потенціювати діювагінальних форм кліндаміцину. Слід з обережністю застосувати метронідазол з антикоагулянтами непрямої дії через можливість потенціювання ефекту останніх.

Передозування. Можлива поява свербежу у ділянці піхви. Оскільки специфічний антидот метронідазолу невідомий, слід відмінити препарат і проводити симптоматичну терапію.

Особливості застосування. Лікування Гравагіном можливо поєднувати з прийомом антибіотиків. Вагітність не є протипоказанням для лікування Гравагіном. Він застосовується тоді, коли наявна користь для матері перевищує потенційний ризикдля плода. Прийом препарату несумісний з вживанням препаратів, що містять спирт, та спиртних напоїв у зв’язку з можливістю розвитку дисульфірамоподібних реакцій. З обережністю слід застосовувати Гравагін при важких захворюванняхЦНС, печінки та системи крові.

Умови та термін зберігання. Зберігати у прохолодному (від +80Сдо +150С) місці, недоступному для дітей . Источник

Термін придатності. 2 роки.

Смотрите также: Цены на Гравагин в аптеках




На сайті також шукають: Меверин, Глоду настойка інструкція, Новонорм застосування, Цетрилев побічні дії, Декаметоксин с протипоказання