Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АЛЮМАГ®
Назва: АЛЮМАГ® | Шукати АЛЮМАГ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Гродзиський фармацевтичний завод "Польфа" Cп. з о. о., Польща
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки № 30
Діючі речовини: 1 таблетка містить: алюмінію гідроксиду - 200.0 мг, магнію гідроксиду - 200.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, желатин, сорбіт (Е 420), маніт (Е 421), магнію стеарат, олія м’ятна.
Фармакотерапевтична група: В'яжучі, обволікаючі та антацидні засоби
Показання: Симптоматична терапія захворювань шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються підвищеною кислотністю шлункового соку (гастрит, печія, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба, кила стравохідного отвору діафрагми).• Як допоміжний засіб при лікуванні пептичної виразки шлунка та виразки дванадцятипалої кишки.
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/7705/01/01
Термін дії посвідчення: з 14.03.2005 по 14.03.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АЛЮМАГ®
АТ код: A02AD01
Наказ МОЗ: 76 від 15.02.2008


Інструкція для застосування АЛЮМАГ®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату


АЛЮМАГ®


Склад лікарського засобу:

діючі речовини: 1 таблетка містить: алюмінію гідроксиду 200 мг і магнію гідроксиду 200 мг;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, желатин, сорбіт (Е 420), маніт (Е 421),               магнію стеарат, олія м’ятна.


Лікарська форма. Таблетки.


Таблетки білого кольору, злегка двоопуклі, круглої форми, з гравіюванням “ALUMAG” на одній стороні.


Назва та місцезнаходження виробника.

Гродзиський фармацевтичний завод “Польфа” Сп. з о. о.

05-825, м. Гродзиськ Мазовецький, вул. кн. Ю. Понятовського, 5, Польща.


Фармакотерапевтична група.

Препарати для лікування кислотозалежних хвороб. Антациди. Комбінації простих солей.

Код ATC A02A D01.


Фармакологічні властивості.

Гідроксиди алюмінію та магнію у реакції з соляною кислотою шлункового соку утворюють солі (хлориди). Ця реакція підвищує рН шлункового соку і зменшує пошкоджуючу дію соляної кислоти на слизову оболонку шлунку, при цьому також зменшує активність пепсину. Крім того, алюміній, що міститься в препараті, може зв'язувати пепсин та жовчні кислоти, що виявляє позитивний   вплив при лікуванні виразкової хвороби. Алюмаг® виявляє місцеву дію. Обгрунтованим є застосування препарату після прийому їжі, тому що це подовжує його дію. Прийом препарату приблизно через 1,5 години після їжі забезпечує нейтралізацію соляної кислоти саме в той час, коли її пошкоджуюча дія на слизову оболонку шлунка найсильніша і може спричинити появу болю.

Гідроксид магнію швидко реагує з кислотою, яка знаходиться у шлунку і може проявляти проносну дію; гідроксид алюмінію має повільнішу і слабкішу нейтралізуючу дію, але завдяки в’яжучим властивостям виявляє закріплюючий ефект. Правильно збалансований склад препарату Алюмаг® зменшує ймовірність виникнення запору або діареї.

Препарат практично не всмоктується в шлунково-кишковому тракті і не проявляє системного ефекту. Внаслідок нейтралізації соляної кислоти гідроксиди алюмінію і магнію перетворюються на хлориди і виводяться з організму з калом.


Показання для застосування.

• Симптоматична терапія захворювань шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються підвищеною кислотністю шлункового соку (гастрит, печія, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба, кила стравохідного отвору діафрагми).

• Як допоміжний засіб при лікуванні пептичної виразки шлунка та виразки дванадцяти палої кишки.



Протипоказання.

• Гіпер чутливість до будь-якої з діючих або допоміжних речовин;

• тяжка ниркова недостатність;

• дитячий вік до 15 років.


Належні заходи безпеки при застосуванні.

Пацієнтам слід рекомендувати звернутися за медичною допомогою у випадках втрати маси тіла, утрудненому ковтанні, постійному дискомфорті у животі, розладах травлення, що з’явилися вперше або зміні перебігу існуючих порушень травлення; нирковій недостатності. Якщо розлади травлення зберігаються після 10 днів лікування або їх перебіг погіршується, слід з’ясувати причину їх виникнення та переглянути призначене лікування.

Слід дотримуватися обережності при ознаках дегідратації пацієнта.

З обережністю призначають пацієнтам з нирковою недостатністю у зв’язку з можливою кумуляцією іонів магнію і алюмінію.

Не можна безперервно застосовувати препарат більше 4-х тижнів. Через відкладення фосфатів магнію та алюмінію при тривалому застосуванні препарату можливий розвиток ниркової недостатності. Тривале застосування сполук алюмінію у великих дозах у пацієнтів з нирковою недостатністю або у пацієнтів, які знаходяться на постійному гемодіалізі, може призвести до зменшення всмоктування фосфатів, спричинити або посилити остеомаляцію, збільшити ризик появи енцефалопатії.

У зв’язку з вмістом сорбіту Алюмаг® не можна застосовувати пацієнтам зі спадковою непереносимістю фруктози.

При необхідності одночасного лікування іншими пероральними лікарськими засобами, необхідно витримувати перерву між прийомом Алюмагу® та інших засобів, як це зазначено у розділі “Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій”.


Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Безпека застосування препарату під час вагітності та годування груддю не вивчалась, тому під час вагітності препарат слід застосовувати тільки в тих випадках, коли користь для матері перевищує потенційний   ризик для плода.

Під час лікування можна продовжувати годування груддю.

Перед застосуванням препарату Алюмаг® цим категоріям пацієнток слід порадитися з лікарем та дотримуватися рекомендованого дозового і курсового режиму.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами.

В терапевтичних дозах Алюмаг® не впливає на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами.

Діти.

Дітям до 15 років застосування препарату протипоказане через відсутність клінічного досвіду.


Спосіб застосування та дози.

Зазвичай застосовується дорослим та дітям старше 15 років по 2 таблетки 3 рази на день   приблизно через 1,5 години після прийому їжі і 2 таблетки безпосередньо перед сном або у разі виникнення болю. Не слід застосовувати більше 12 таблеток на добу.

Таблетки слід розкришити або розжувати, або потримати у роті до розм’якшення та запити водою.

У разі пропуску прийому препарату не можна приймати подвійну дозу.

Тривалість лікування: Алюмаг® не слід застосовувати безперервно довше 4 тижнів.


Передозування.

Випадки гострого передозування і симптоми гострої інтоксикації у людей невідомі.

При тривалому застосуванні великих доз можуть виникати електролітні порушення (підвищення концентрації магнію і алюмінію або зниження концентрації фосфатів у сироватці крові).




Побічні ефекти.

Препарат зазвичай добре переноситься, але зрідка можливі порушення зі сторони шлунково-кишкового тракту (діарея або запор, нудота, блювання, світле забарвлення калу); реакції гіпер чутливості, в тому числі шкірні висипи, ангіо невротичний набряк.

У разі тривалого застосування   підвищених доз можливе зменшення запасів фосфору в організмі, пов’язане з дією гідроксиду алюмінію, що міститься у препараті.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Уповільнення або зменшення всмоктування: можливе для інших пероральних засобів, що приймаються одночасно з препаратом Алюмаг®. У зв'язку з цим слід витримати перерву, щонайменше 2 години, між прийомом препарату Алюмаг® та інших пероральних засобів. Більше   2 годин повинна бути перерва між прийомом препарату Алюмаг® та наступних лікарських засобів: Н2-блокатори гіста мінових рецепторів; пероральні протитуберкульозні засоби (етамбутол, ізоніазід); атенолол, метопролол, пропранолол, хлорохін, тетрацикліни, дифлунізал, дигоксин, дифосфонати, фексофенадин, солі заліза, фторхінолони, натрію фторид, глюкокортикоїди (преднізолон, дексаметазон), індометацин, кетоконазол, лансопразол, кайєксалат, лінкозаміни, нейролептики фенотіазинового ряду, пеніциламін, препарати фосфору, тироксин, резерпін, хінідин, препарати літію, мексилетин. Зменшення всмоктування цих препаратів пов’язане з утворенням нерозчинних комплексів.

Інші взаємодії: при одночасному застосуванні препарату Алюмаг® з саліцилатами можливе прискорене виведення саліцилатів нирками.


Термін придатності. 4 роки.

Не застосовуйте препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.


Умови зберігання.

Зберігати при температурі не вище 25 °С.

Зберігати у недоступному для дітей місці!


Категорія відпуску. Без рецепта.


Упаковка. Источник

По 30 (10х 3) таблеток у блістерах у картонній коробці.



Смотрите также: Цены на Алюмаг в аптеках




На сайті також шукають: Форлакс, Уротол інструкція, Медокс застосування, Фторокорт побічні дії, Женьшеню настойка протипоказання