Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АСКОРУТИН
Назва: АСКОРУТИН | Шукати АСКОРУТИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ВАТ "Монфарм", м. Монастирище, Черкаська обл, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки № 10 у блістерах
Діючі речовини: 1 таблетка містить: кислоти аскорбінової 0,05 г, рутину 0,05 г
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, цукор, кальцію стеарат, тальк
Фармакотерапевтична група: Група вітаміну Р
Показання: Геморагічні діатези, капіляротоксикози, променева х-ба, алергічні зах-ня, тромбоци топенічна пурпура, гломерулонефрит, сеп тич. ендокардит, артеріальна гіпертензія, ревматизм, арахноїдит, інфекційні х-би; ура ження капілярів при застосуванні антикоа гуля
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/7706/01/01
Термін дії посвідчення: з 15.02.2008 по 15.02.2013
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АСКОРУТИН
АТ код: C05CA51
Наказ МОЗ: 76 від 15.02.2008


Інструкція для застосування АСКОРУТИН

І Н С Т Р У К Ц І Я

для   медичного   застосування   препарату


АСКОРУТИН

(ASCORUTINUM)


Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки світлого зеленувато-жовтого   кольору з незначними вкрапленнями;

склад: 1 таблетка містить кислоти аскорбінової  0,05 г, рутину  0,05 г;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, цукор, кальцію стеарат, тальк.


Форма випуску.   Таблетки.


Фармакотерапевтична група. Капіляростабілізуючі засоби. Код АТС   С 05С А 51.


Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Рутин, особливо в сполученні з кислотою аскорбіновою, знижує проникність і ламкість капілярів, у тому числі за рахунок пригнічення активності гіалуронідази, має антиоксидантні властивості, бере участь в окиснювально-відновних процесах.

Фармакокінетика. Аскорбінова кислота всмоктується у дванадцяти палій кишці. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 4 год. Легко проникає у лейкоцити, тромбоцити, а потім – в усі тканини. Максимальна концентрація рутину в плазмі крові реєструється через 1-6 год. Період напів виведення становить 10-25 год.   Виводиться у виді метаболітів, головним чином з жовчю,   меншою мірою – із сечею.


Показання для застосування. Захворювання, що супроводжуються підвищенням проникності судин, геморагічні діатези, капіляротоксикози, променева хвороба, алергічні захворювання, тромбоцит опенічна пурпура, гломерулонефрит, крововилив у сітківку ока, септичний ендокардит, артеріальна гіпертензія, ревматизм, арахноїдит, інфекційні хвороби (висипний тиф, кір, скарлатина); ураження капілярів, обумовлені застосуванням антикоагулянтів і саліцилатів (профілактика та лікування).


Спосіб застосування та дози.  Застосовують внутрішньо після їди, запиваючи достатньою кількістю води.

Для профілактики захворювань, що супроводжуються підвищеною проникністю та ламкістю капілярів, дорослим та дітям старше 12 років призначають по 1-2 таблетки на добу протягом 28 днів, дітям віком від 3 років – по 1 таблетці на добу протягом 10 днів. Після перерви тривалістю 10 днів профілактичний курс можна повторити.

З лікувальною метою дорослим та дітям старше 12 років призначають по 2 таблетки 2-3 рази на добу, дітям віком від 3 років –   по 1 таблетці 2-3 рази на добу.  

Тривалість курсу лікування залежить від характеру захворювання та ефективності лікування.


Побічна дія. Алергічні реакції, диспепсія (нудота, блювання, анорексія, біль в епігастральній ділянці, спазми кишечнику, діарея), головний біль, підвищення артеріального тиску, тромбоцит оз, лейкоцитоз, підвищена збудливість, порушення сну.


Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату. Підвищене згортання крові, тромбофлебіти, схильність до тромбозів, сечокам’яна хвороба. I триместр вагітності. Дитячий вік до 3 років.


Передозування.   Можливі алергічні реакції. При тривалому застосуванні у великих дозах можливе пригнічення функції інсулярного апарату підшлункової залози, порушення функції нирок.


Особливості застосування. З обережністю слід призначати при діабеті та захворюваннях нирок. При застосуванні у великих дозах необхідний контроль функції нирок та артеріального тиску, а також функції підшлункової залози.

Не слід запивати таблетку лужною мінеральною водою або свіжими соками, оскільки вповільнюється всмоктування аскорбінової кислоти.

Вагітність і годування груддю. Препарат можна призначати в ІІ-ІІІ триместрах вагітності та в період годування груддю з урахуванням співвідношення користь для жінки / ризик для плода (дитини) та за умови чіткого дотримання рекомендованих доз та тривалості застосування.

Вплив на здатність керувати автомобілем або працювати зі складними механізмами. Даних немає.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами.   Абсорбція препарату знижується при одночасному застосуванні ацетил саліцилової кислоти, пероральних контрацептивних засобів, вживанні свіжих фруктів або овочевих соків. Аскорбінова кислота підвищує всмоктування пеніциліну, заліза, зменшує ефективність гепарину, непрямих антикоагулянтів, антибіотиків.


Умови та термін зберігання. В сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15 оС до 25 оС.

Термін зберігання - 4 роки.


Умови відпуску. Без рецепту.


Упаковка.   По 10 таблеток   у блістерах.


Виробник.   ВАТ “Монфарм”. Источник


Адреса. Україна, Черкаська обл., м. Монастирище, вул. Заводська, 8.


Смотрите также: Цены на Аскорутин в аптеках




На сайті також шукають: Перитол, Мутафлор інструкція, Седуксен застосування, Ехінацея побічні дії, Фталазол протипоказання