Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ІСЛА-МІНТ
Назва: ІСЛА-МІНТ | Шукати ІСЛА-МІНТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mono
Виробник: "Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG", Німеччина
Лікарська форма: Пастилки
Форма випуску: Пастилки по 100 мг № 30 (10х3) у блістерах
Діючі речовини: 1 пастилка містить водного екстракту ісландського моху (2-4:1) - 100.0 мг
Допоміжні речовини: Акація (гуміарабік), сорбітолу розчин 70%, аспартам, олія м'яти перцевої, хлорофіл водорозчинний 100% (хлорофілін-мідний комплекс Е141), парафін рідкий, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють процеси імунітету
Показання: Фарингіт, ларингіт, у т.ч. алергічного генезу; симптоматична терапія сухого кашлю при гострих та хронічних бронхітах і бронхіальній астмі у складі комплексної терапії; сухість та подразнення слизових оболонок ротової порожнини.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2187/01/01
Термін дії посвідчення: з 03.12.2004 до 03.12.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ІСЛА-МІНТ
АТ код: R02A
Наказ МОЗ: 597 від 03.12.2004


Інструкція для застосування ІСЛА-МІНТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ІСЛА-МІНТ

(ISLA-MINT®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: плоскі, нерівномірно округлі, лінзоподібні, зелені гумоподібні пастилки зі смаком м’яти перцевої;

склад: 1 пастилка містить 100 мг водного екстракту ісландського моху (2 – 4 :1);

допоміжні речовини: гуміарабік, сорбітолу розчин 70%, аспартам, олія м’яти перцевої, хлорофіл водорозчинний 100% (хлорофіл ін-мідний комплекс Е 141), парафін рідкий, вода очищена;

1 пастилка містить 0,385 г вуглеводів, що відповідає 0,03хлібної одиниці.

Форма випуску. Пастилки.

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при захворюваннях горла. Код АТС RO2A.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. У препараті Ісла-Мінт міститься екстракт лікарської рослини Cetraria islandica (ісландський мох). Лікувальний ефект препаратуІсла-Мінт при катаральних захворюваннях дихальних шляхів грунтується в першу чергу на антимікробній активності та імуностимулюючих властивостях рослинного екстракту, який міститься в ньому, що доведено результатами наукових досліджень. Оскільки препарат Ісла-Мінт має ще й захисні властивості, його можна застосовувати з метою профілактики інфекційно-запальних захворювань ротової порожнини та глотки. Коли існує небезпека застуди, профілактичне застосування препарату Ісла-Мінт, здатного захищати слизові оболонки, значно знижує схильність дихальних шляхів до різного роду інфекцій. Препарат Ісла-Мінт також застосовується при підвищеному навантаженні на голосові зв’язки у дорослих ідітей з лікувально-профілактичною метою. Полісахариди, що містяться в препараті, обволікають слизові оболонки повітроносних шляхів і ефективно захищають їх від дії шкідливих зовнішніх факторів і різного виду подразників.

Фармакокінетика. На сьогодні дослідження не проводилися.

Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання горла:

- фарингіт, ларингіт, у т. ч. алергічного генезу;

- симптоматична терапія сухого кашлю при гострих та хронічних бронхітах і бронхіальній астмі у складі комплексної терапії;

- підвищене навантаження на голосові зв’язки (у співаків, вчителів, лекторів).

Сухість та подразнення слизових оболонок ротової порожнини і глотки (вдихання сухого, недостатньо зволоженого повітря в приміщеннях під час опалювального періоду, в приміщеннях, що оснащені кондиціонером; при обмеженому носовому диханні, а також під час спортивних занять).

Спосіб застосування та дози. Дорослім і дітям старше 12 років приймати по 1 пастилці щогодини (до 12 пастилок на день), дітям від 4 до 12 років - по 1пастилці кожні 2 години (до 6 пастилок на день), даючи їм повільно розчинитися в роті.

Завдяки добрій переносимості лікарського засобу Ісла-Мінт його можна застосовувати без усяких побоювань протягом тривалого часу. Якщо після 10 діб застосування препарату покращання стану пацієнта не настає, то необхідно зминити тактику лікування.

Крім того, навіть після зникнення симптомів захворювання препарат слід приймати ще 2–3 дні з метою досягнення стійкого терапевтичного ефекту.

Профілактика.

Коли існує небезпека застуди, Ісла-Мінт можна застосовувати з метою профілактики в зазначених вище дозах.

З метою захисту при особливій чутливості дихальних шляхів або при підвищеному навантаженні на них (відчуття перхоти в горлі або підвищене навантаження, наприклад мовлення, спорт) Ісла-Мінт приймати по 1 пастилці кілька разів на день, даючи їм повільно розчинитися в роті. При цьому враховувати максимальні добові дози, що вказані вище.

Побічна дія. Побічна дія на сьогодні не відома.

Протипоказання. При наявності фенілкетонурії необхідно враховувати, що в препараті міститься солодка речовина аспартам. Непереносимість фруктози.

Підвищена чутливість до будь-якого інгредієнта препарату.

Передозування. Повідомлень про випадки передозування не надходило.

Особливості застосування.

Вагітність і лактація. Відомостей про негативний вплив препарату в періоди вагітності і лактації не надходило. Однак спеціальні дослідження у цієї категорії пацієнтів не проводилися. Тому перед застосуванням препарату слід зважити співвідношення ризик/користь для цієї групи пацієнтів.

Не рекомендовано застосовувати препарат у дітей молодше 4 років, оскільки пастилки треба тримати у роті, даючи їм повільно розчинитися.

Рослинні екстракти, що містяться в препараті Ісла-Мінт, можуть бутиіноді причиною відхилень у кольорі і смаку цього лікарського засобу, що, однак, ніяк не позначається на його терапевтичній дії.

Препарат Ісла-Мінт не містить цукру, тому його можна призначати хворим, які страждають на цукровий діабет.

1 пастилка відповідає 0,03 хлібної одиниці = 0,385 г вуглеводів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. На сьогодні не відома.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 оСв сухому, недоступному для дітей місці.

Термін придатності 4роки. Источник

Не застосовувати після зазначеної на упаковці дати закінчення терміну придатності.

Смотрите также: Цены на Исла-минт в аптеках




На сайті також шукають: Ритмонорм, Сомаксон інструкція, Натрію фторид застосування, Наклофен дуо побічні дії, Тардиферон протипоказання