Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НІСТАТИН
Назва: НІСТАТИН | Шукати НІСТАТИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Nystatin
Виробник: ВАТ "Монфарм", м. Монастирище, Черкаська обл, Україна
Лікарська форма: Супозиторії ректальні
Форма випуску: Супозиторії ректальні по 500 000 ОД № 10 у стрипах
Діючі речовини: 1 супозиторій містить: ністатину 500 000 ОД
Допоміжні речовини: Бутилоксіанізол (Е 320), бутилокситолуол (Е 321), кислота лимонна, олія мінеральна, жир твердий
Фармакотерапевтична група: Протигрибкові антибіотики
Показання: Кандидоз нижніх відділів кишечнику. Профілактика грибкових уражень у до- та післяопераційний період при хірургічних втручаннях на нижніх відділах кишечнику.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/8487/01/02
Термін дії посвідчення: з 04.07.2008 по 04.07.2013
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НІСТАТИН
АТ код: A07AA02
Наказ МОЗ: 352 від 04.07.2008


Інструкція для застосування НІСТАТИН

І Н С Т Р У К Ц І Я

для   медичного   застосування   препарату

НІСТАТИН

(Nystatin)


Загальна характеристика:

міжнародна та   хімічна назви: nystatinum; 19 – мікозамінілністатинолід;

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії жовтувато-коричневого кольору, зі слабким специфічним запахом;

склад: 1 супозиторій містить ністатину 250 000 ОД або 500 000 ОД;  

допоміжні речовини: бутилоксіанізол, бутилокситолуол, кислота лимонна, масло вазелінове, жир твердий.


Форма випуску. Супозиторії   ректальні.


Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кишкових інфекціях.

Код   АТС  AO7A   АO2.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Має в структурі велику кількість подвійних зв’язків, що зумовлюють високу тропність речовини до стеринових утворень цитоплазматичної мембрани грибів. Унаслідок цього молекула проникає в мембрану клітини з утворенням великої кількості каналів, що сприяють неконтрольованому транспорту води, електролітів і неелектролітів. Клітина втрачає стійкість до дії зовнішніх осмотичних сил і лізується. Активний   відносно дріжджеподібних грибів роду Candida та аспергілів. Здійснює фунгістатичну, а у великих   дозах – фунгіцидну дію. Толерантність до ністатину чутливих грибів розвивається дуже повільно.


Фармакокінетика. При ректальному введенні погано всмоктуються через стінки товстого кишечнику. Резорбтивна дія слабко виражена. Виводиться з калом.


Показання для застосування. Застосовують для профілактики та лікування захворювань,   спричинених   дріжджеподібними   грибами   роду  Candida (Candida albicans та ін.), внутрішніх органів (шлунково-кишкового тракту, легенів, нирок та ін.). З профілактичною метою призначають для попередження розвитку кандидозу при тривалому лікуванні препаратами пеніциліну та антибіотиками інших груп, особливо при пероральному застосуванні антибіотиків тетрациклінового ряду, левоміцетину, неоміцину та ін., а також ослабленим і виснаженим хворим.  


Спосіб застосування та дози. Дорослим призначають ректально, по 1–2 супозиторія,  3–4   рази на добу. Добова доза становить  3–6 супозиторіїв. Дітям віком від 1 до 3 років – по         1 супозиторію, 2 рази на добу, старше 13 років – по 1–2 супозиторія, 3–4 рази на добу. Середня тривалість курсу лікування  - 10–14 днів. За   необхідності курс повторюють через 2–3 тижні.


Побічна дія. Ністатин, як правило, побічних явищ не спричиняє, але при підвищеній чутливості до нього можливі нудота, блювання, діарея, підвищення температури тіла, озноб та ін. У   таких випадках дозу препарату зменшують.  


Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, порушення функції печінки, панкреатит, виразкова хвороба шлунка та дванадцяти палої кишки, вагітність. Дитячий вік до 1 року.


Передозування. Не описано.


Особливості застосування. При розвитку місцевого подразнення чи алергічної реакції Ністатин слід відмінити. Призначення Ністатину при вагітності можливо у випадку, якщо передбачувана користь для матері перевищує потенціальний ризик для плоду. Хоча препарат всмоктується в незначній кількості, невідомо, чи виділяється він з молоком, тому за необхідності призначення Ністатину в період лактації слід вирішити питання про припинення грудного годування.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Ністатину з клотримазолом активність останнього зменшується.


Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла та прохолодному   місці. Термін зберігання – 2 роки.


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка. По 5 супозиторіїв у контурній чарунковій упаковці. По 2 контурні упаковки в картонній пачці.


Виробник.   ВАТ “Монфарм”. Источник


Адреса. Україна, Черкаська обл., м. Монастирище, вул. Заводська, 8.



Смотрите также: Цены на Нистатин в аптеках




На сайті також шукають: Хофітол, Джунглі інструкція, Фенотропил застосування, Заноцин побічні дії, Вазапростан протипоказання