Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГІДАЗЕПАМ ІС
Назва: ГІДАЗЕПАМ ІС | Шукати ГІДАЗЕПАМ ІС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Hydazepam*
Виробник: ВАТ "Сумісне українсько-бельгійське хімічне підприємство "ІнтерХiм", м. Одеса, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,05 г № 10 у блістерах
Діючі речовини: 1 таблетка містить: 50 мг гідазепаму
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, крохмаль картопляний, кальцію стеарат, повідон
Фармакотерапевтична група: Транквілізатори
Показання: Застосовують як “денний” транквілізатор при невротичних, психопатичних астеніях, при станах, які супроводжуються тривогою, страхом, підвищеною дратівливістю, порушенням сну, а також при емоційній лабільності. Застосовують також для купірування абстинентного синдрому при алкоголізмі та в якості підтримуючої терапії під час ремісії при хронічному алкоголізмі, при логоневрозах, мігрені.
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/8579/01/02
Термін дії посвідчення: з 22.07.2008 по 22.07.2013
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГІДАЗЕПАМ ІС
АТ код: N05BA24
Наказ МОЗ: 403 від 22.07.2008


Інструкція для застосування ГІДАЗЕПАМ ІС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГІДАЗЕПАМ ІС

(GIDAZEPAM ІС)


Склад.

Діюча речовина:

1 таблетка містить 20 мг або 50 мг гідазепаму;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль картопляний, кальцію стеарат, повідон.


Лікарська форма. Таблетки.


Фармакотерапевтична група. Анксіолітики. Код АТС N05В А 24.


Клінічні характеристики.


Показання. Застосовують як “денний” транквілізатор при невротичних, психопатичних астеніях, при станах, які супроводжуються тривогою, страхом, підвищеною дратівливістю, порушенням сну, а також при емоційній лабільності. Застосовують також для купірування абстинентного синдрому при алкоголізмі та в якості підтримуючої терапії під час ремісії при хронічному алкоголізмі, при логоневрозах, мігрені.


Протипоказання. Виражена тяжка міастенія, значні порушення функцій печінки (цироз, хвороба Боткіна) та нирок. Вагітність, годування груддю. Дитячий вік до 18 років.


Спосіб застосування та дози. Таблетки Гідазепаму ІС застосовують внутрішньо. Приймають не розжовуючи по 20-50 мг 3 рази на добу, при необхідності поступово підвищуючи дозу в діапазоні від 50 до 200 мг на добу, до отримання терапевтичного ефекту. Курсова доза 100 мг на добу є оптимальнішою. Застосування вищих добових доз (150-200 мг) може супроводжуватись підвищеною денною сонливістю, відчуттям м’язової слабкості.

У якості “денного” транквілізатора Гідазепам ІС можна рекомендувати для лікування станів з астенічними, депресивними, фобічними та іпохондричними розладами у дозах 60-120 мг на добу.

Середня добова доза препарату при лікуванні хворих на невротичний, неврозоподібний, психопатичний, психопатоподібний стани становить 60-200 мг; при мігрені – 40-60 мг.

Для купірування алкогольної абстиненції початкова доза становить 50 мг, середня добова доза – 150 мг. Вища добова доза при цих станах становить 500 мг.

Тривалість курсу терапії – від декількох днів до 1-4 місяців – визначається лікарем індивідуально в залежності від стану хворого та перебігу захворювання.

Препарат можна застосовувати в амбулаторній практиці.


Побічні реакції. При застосуванні гідазепаму у великих дозах або при підвищеній індивідуальній чутливості в окремих хворих можуть спостерігатися явища, характерні для інших транквілізаторів – похідних бенздіазепіну: сонливість, млявість, м’язова слабкість, зниження швидкості реакцій, алергічні реакції. У цих випадках дозу потрібно зменшити або відмінити препарат.


Передозування. Можливе виникнення побічних ефектів, властивих іншим транквілізаторам бенздіазепінового ряду – сонливість, млявість, запаморочення, нудота, легка атаксія, алергічні реакції. У цих випадках слід знизити дозу або відмінити прийом гідазепаму.

Терапія симптоматична.


Застосування в період вагітності або годування груддю. Не слід застосовувати препарат у період вагітності або годування груддю.


Діти. Застосування препарату у дітей віком до 18 років протипоказане.


Особливості застосування. Слід обмежити прийом гідазепаму особам з відкритокутовою глаукомою, хронічною нирковою та печінковою недостатністю, алкогольним ураженням печінки.


Здатність впливати на швидкість реакцій при керуванні авто транспортом або іншими механізмами. У період лікування слід утриматися від діяльності, що потребує підвищеної уваги та швидкої реакції.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Засіб сумісний з іншими психотропними, снодійними та проти судомними препаратами. Гідазепам потенціює дію фенаміну, 5-окситриптофану, посилює ефект алкоголю, снодійних препаратів, нейролептиків, наркотичних аналгетиків.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Гідазепам належить до групи похідних бенздіазепіну. Має оригінальний спектр фармакологічної активності, поєднуючи анксіолітичну та активуючу дії з антидепресант ними компонентами при незначному прояві побічних ефектів та низькій токсичності. Чинить дію “денного” транквілізатора та селективного анксіолітика. Відрізняється від інших бенздіазепінів наявністю вираженого активуючого ефекту, слабо вираженою міорелаксантною дією. У помірних терапевтичних дозах не чинить снодійної дії та не прискорює стомлювання в процесі оперантної діяльності.

У хворих на алкоголізм в період терапевтичної ремісії вже в перші дні призначення препарату спостерігався м’який транквілізуючий та анксіолітичний ефекти, значною мірою знижувалось психомоторне збудження, тривога й роздратованість. Найбільший вплив препарат має на прояви абстинентного синдрому та в рамках ремісії у хворих на алкоголізм.

Фармакокінетика. При пероральному застосуванні гідазепам швидко абсорбується. Після прийому одноразових доз дія препарату проявляється через 30-60 хв, досягаючи максимуму протягом 1-4 годин, з подальшим поступовим послабленням. Гідазепам найбільше розподіляється у печінці, нирках та жировій тканині. Біологічна доступність достатньо висока.

Показано, що в плазмі крові реєструється тільки дезалкілований метаболіт, незмінений препарат не визначається навіть у слідових кількостях.

Особливістю фармакокінетики гідазепаму є низька швидкість елімінації його основного метаболіту при одноразовому прийомі. Період напів виведення з плазми крові становить 86,7 години,   кліренс – 3,03 л/год, МRT - 127,32 години.

Фармакокінетичні характеристики гідазепаму дають змогу застосовувати його як транквілізатор із зниженим ризиком розвитку побічних явищ.


Фармацевтичні характеристики.


Основні фізико-хімічні властивості:  таблетки білого або білого з кремуватим відтінком кольору, плоско циліндричної форми, з фаскою; на одному боці таблетки нанесено товарний знак підприємства.


Термін придатності. 4 роки.


Умови зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі 15-25 0С. Зберігати в недоступному для дітей місці.


Упаковка. По 10 таблеток у блістері з плівки полівінілхлоридної і фольги алюмінієвої друкованої, лакованої; по 1 (для дозування 50 мг) або 2 (для дозування 20 мг) блістери в пачці з картону.


Категорія відпуску. За рецептом.


Виробник. ВАТ “Сумісне українсько-бельгійське хімічне підприємство “ІнтерХім”. Источник


Місцезнаходження. Україна, 65080, м. Одеса, Люстдорфська дорога, 86.

Смотрите также: Цены на Гидазепам в аптеках




На сайті також шукають: Кофан, Золоксацин інструкція, Флуцинар застосування, Фозикард побічні дії, Трамадол-в протипоказання