Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МАКСИГЕЗИК
Назва: МАКСИГЕЗИК | Шукати МАКСИГЕЗИК в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "J.Duncan Helthcare Pvt.Ltd.", Індія
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 4, № 10
Діючі речовини: 1 таблетка містить: парацетамолу - 500.0 мг, диклофенаку калію - 50.0 мг, серратіопептидази - 15.0 мг
Допоміжні речовини: Дикальцію фосфат, крохмаль кукурудзяний, натрію бензоат, ПВП К-30, магнію стеарат, тальк, натрію крохмальгліколят, спирт ізопропіловий, метиленхлорид, вода очищена, суміш для покриття таблеток Tabcoat Тс 3180, віск карнаубський, віск бджолиний
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Біль, спазми скелетних м'язів при напруженні, розтягненні зв'язок, міозит, міалгія, ревматичне ушкодження м'яких тканин, травматичне ушкодження м'язів, захворювання суглобів, вивихи, кривошия, люмбаго, фіброзит; головний та зубний болі тощо.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2325/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.12.2004 до 09.12.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МАКСИГЕЗИК
АТ код: M01AB55
Наказ МОЗ: 36 від 25.01.2005


Інструкція для застосування МАКСИГЕЗИК

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МАКСИГЕЗИК

(MAXIGESIC)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: капсулоподібні двоопуклі таблетки відбілого до майже білого кольору, вкриті оболонкою з гладкою поверхнею або з поверхнею із вкрапленнями / трохи шершавою;

склад: 1 таблетка містить парацетамолу 500 мг, диклофенаку калію 50 мг, серратіопептидази 15 мг;

допоміжні речовини: дикальцію фосфат, крохмаль кукурудзяний, натрію бензоат, ПВП К-30, магнію стеарат, тальк, натрію крохмальгліколят, спирт ізопропіловий, метиленхлорид, вода очищена, суміш для покриття таблеток Tabcoat Тс 3180, вісккарнаубський, віск бджолиний.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболокною.

Фармакотерапевтична група. Не стероїдні протизапальні і протиревматичні засоби.

Код АТС М 01А.

Фармакотерапевтичні властивості.

Фармакодинаміка. Максигезик – комбінований препарат, що спричиняє міорелаксуючу та аналгезуючудії, пригнічує спинномозкові рефлекси. Парацетамол, що входить до складу препарату, спричиняє жарознижувальну, аналгезуючу та помірно виражену протизапальну дію. В основі аналгезуючої дії лежить здатність пригнічувати синтез простагландинів внаслідок пригнічення ферменту циклооксигенази.

Диклофенак ускладі препарату спричиняє виражену протизапальну, аналгезуючу і помірну жарознижувальну дії. Механізм дії пов’язаний з пригніченням циклу оксигенази –основного ферменту метаболізму арахідонової кислоти, що є попередникомпростагландинів, які відіграють головну роль у патогенезі запалення, болю ігарячки. Аналгезуюча дія обумовлена двома механізмами: периферичним (опосередковано, шляхом пригнічення синтезу простагландинів) і центральним (зарахунок пригнічення синтезу простагландинів у центральній нервовій системі). При травматичних та операційних болях препарат зменшує больові відчуття в стані спокою і під час руху, а також набряк при запаленні. При тривалому застосуванні спричиняє десенсибілізуючу дію. Стійкий ефект спостерігається через 1 - 2 тижні лікування.

Серратіопепидаза, що входить до складу препарату, є протеолітичним ферментом, похідним відSerratia spp., що розкладає брадикінін та інші про запальні речовини і у такий засіб зменшує набряк.

Таким чином, Максигезик можна вживати при всіх хворобливих запальних станах, пов’язаних знабряком.

Фармакокінетика. Після прийняття Максигезикупарацетамол всмоктується у верхніх відділах кишечнику. Максимальна концентрація в сироватці крові спостерігається через 60 - 90 хв. Метаболізується в печінці. Виводиться, в основному, з сечею. Період напів виведення 1 - 3 год.

Диклофенак у складі Максигезик після прийому внутрішньо повністю всмоктується в травній системі. З білками плазмизв’язується 99%. Максимальна концентрація в плазмі крові спостерігається через 1 - 2 год. Концентрація в плазмі перебуває в лінійній залежності від величини прийнятої дози. Проникає в синовіальну рідину, максимальна концентрація досягається на 2 - 4 год пізніше, ніж у плазмі, 50% речовини метаболізуєтьсяпри “першому проходженні” крізь печінку шляхом кон’югаціїі і гідроксилювання з утворенням фармакологічно неактивних метаболітів. Період напів виведення – 1 - 2год, з синовіальної рідини – 3 - 6 год. Приблизно 60% прийнятої дози виводиться у вигляді метаболітів нирками, менше 1% екскретується з сечею в незміненому вигляді, решта виводиться у вигляді метаболітів з жовчю.

Серратіопепидаза, що входить до складу препарату, швидко та повністю абсорбується з кишечнику і пікові концентрації вплазмі досягаються протягом 30 хв – 2 год після застосування. Вона досягаєкровотоку у ферментно-активній формі і виводиться також в активній формі. Серратіопептидаза місцево підвищує концентрацію антибіотиків і збільшує проникнення антибіотиків в тканини. Внаслідок цього антибіотики при такому найнижчому дозуванні діють триваліший період, що допомагає уникнути шкідливого впливу високих дозувань.

Показання для застосування. Біль, спазми скелетних м’язів при напруженні, розтяганні зв’язок, міозит, міалгія, ревматичне ураження м’яких тканин, травматичне ушкодження м’язів, захворювання суглобів (артрит, ревматоїдний артрит, остеоартрит, подагра), вивихи, кривошия, люмбаго, фіброзит, спондиліт, гостре випадання диска, неврологічні розлади (розсіяний склероз, захворювання спинного мозку, церебральний параліч, корінцевий синдромта ін.), головний біль, біль після видалення зуба, больовий синдром і запалення після операцій і травм, первинна дисменорея, аднексит, проктит; як допоміжний засіб при інфекційно-запальних захворюваннях ЛОР-органів.

Спосіб застосування та дози. Максигезик дорослим призначається внутрішньо після їжі по 1 таблетці 2 - 3 рази на добу залежно від тяжкості перебігу хвороби. Таблетки не розжовувати, запивати невеликою кількістю води. Дітям 6 - 14 років призначають по ½ таблетці 2 рази на добу.

Максимальний знеболювальний ефект виникає протягом від 30 хв до 2 год після застосування 1 таблетки у дорослих, і діящодо ослаблення болю тою чи іншою мірою зберігається протягом 4 -6 год.

При помірно виражених симптомах захворювання, а також при тривалій терапії зазвичай вистачає прийому 2-х таблеток препарату на добу – по 1 вранці та ввечері. Максимальна добова доза Максигезику за таких умов не повинна перевищувати 3-хтаблеток.

Призначаючи Максигезик дітям віком до 12років, слід враховувати, що добова доза диклофенаку не повинна перевищувати 0,5- 2,0 мг/кг маси тіла, її розподіляють на 2 - 3 прийоми.

Побічна дія. Частіше виникають шлунково-кишкові розлади (нудота, блювання, діарея, біль в епігастральній ділянці); агранулоцит оз, тромбоцит опенія, анемія, асептична піурія, інтерстиціальний гломерулонефрит, анемія, порушення функції нирок, парестезії, мультиформна еритема, порушеннягомепоезу, алергічні реакції (шкірний свербіж, висипання, кропив’янка, набрякКвінке); іноді – головний біль, сонливість, запаморочення, підвищення активності амінотрансфер аз у сироватці крові; у поодиноких випадках – ерозіяабо виразки слизової оболонки травного тракту, кровотеча, панкреатит, гепатит.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату; ерозивно-виразкові ураження шлунково-кишкового тракту в фазі загострення, порушення кровотворення, хронічний активний алкоголізм; вагітність і лактація; дитячий вік до 6 років.

Передозування.

Симптоми: алергічні прояви, головний біль, психомоторне збудження, подразливість, запаморочення.

Лікування: промивання шлунка, прийом адсорбентів, симптоматичне лікування.

Особливості застосування. З обережністю слід призначати при захворюваннях печінки, нирок, шлунково-кишкового тракту в анамнезі, диспептичних проявах, після хірургічних втручань, пацієнтам похилого віку, при бронхіальній астмі, застійній серцевій недостатності. При наявності алергічних реакцій в анамнезі призначати лише у невідкладних випадках.

При тривалому застосуванні слід контролю вати показники периферичної крові і функціонального стану печінки.

У період лактації препарат можна призначати лише в тих випадках, коли очікувана користь для матері переважає потенційний ризик для дитини.

В період лікування можливе зменшення швидкості психічних і рухових реакцій, тому необхідно утримуватись від керування автомобілем та виконання робіт, що потребують підвищеної уваги.

Не варто вживати алкоголь.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні з дигоксиномможе підвищувати концентрацію дигоксину в плазмі. Максигезик знижує ефектфуросеміду та антигіпертензивних засобів. Одночасне застосування зкалій зберігаючи ми засобами може призвести до гіперкаліємії. Одночасне застосування з не стероїдними протизапальними засобами, глюкокортикостероїдамизбільшує ризик розвитку шлунково-кишкових кровотеч. Не рекомендований одночасний прийом з метотрексатом і циклоспорином. Одночасне застосування з барбітуратами, проти судомними засобами, алкоголем значно підвищує ризикгепатотоксичної дії. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі до 25°С. Термін придатності – 3роки.

Смотрите также: Цены на Максигезик в аптеках




На сайті також шукають: Атокор, Корвалдин інструкція, Застосування препарату Кордарон, Інструкція з використання Кламед, Показання для застосування Фарингосепт, Золофт побічні дії, Лоризан протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Триптофан