Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА
Назва: ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА | Шукати ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Panax ginseng
Виробник: Комунальне підприємство Київської обласної ради "Фармацевтична фабрика", м. Київ, Україна
Форма випуску: Настойка по 50 мл у флаконах
Діючі речовини: 1 флакон містить: настойки коренів женьшеню (1 : 10) 50 мл
Допоміжні речовини: Етанол 70 %
Фармакотерапевтична група: Препарати, які "тонізують" центральну нервову систему
Показання: Зниження розумової та фізичної працездат ності, астенічні стани, період одужання піс ля тяжких захв-нь, послаблення статевої функції неврастенічного генезу (у складі комплексної терапії).
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/9261/01/01
Термін дії посвідчення: з 22.01.2009 по 22.01.2014
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА
АТ код: A13A
Наказ МОЗ: 31 від 22.01.2009


Інструкція для застосування ЖЕНЬШЕНЮ НАСТОЙКА

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

ЖЕНЬШЕНЮ     НАСТОЙКА

(Tinctura Ginseng)

Загальна характеристика:

міжнародна назва:   Panax Shin-seng nees;

основні фізико-хімічні властивості:   прозора рідина від жовтого до жовто-коричневого   кольору, із специфічним запахом. При зберіганні допускається наявність осаду.

склад: настойка (1:10)   коренів женьшеню на 70 % спирті етиловому;

допоміжні речовини: спирт етиловий 70 %.


Форма випуску. Настойка.


Фармакотерапевтична група. Тонізуючі засоби. Код АТС А 13А.


Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Біологічно активні речовини, що містяться у коренях женьшеню (три терпенові глікозиди (панаксозиди), пектини, сапоніни, ефірні олії, вітаміни (С, В, В), мікроелементи), посилюють процеси збудження у центра-льній нервовій системі, покращують рефлекторну діяльність, активізують обмін речовин, підвищують працездатність. Ефект препарату залежить від дози: у малих дозах спосте-рігається посилення збудження і зниження гальмівних процесів, у великих – посилення останніх.

Фармакокінетика. Дослідження фармакокінетики препарату не проводилося.


Показання для застосування. Женьшеню настойку застосовують у комплексній терапії   функціональних розладів діяльності центральної нервової системи (неврастенія, гіпотензія, хронічна стомлюваність),   пригніченого емоційного стану, зниження статевої активності неврастенічного походження, а також у разі необхідності підвищення загального життєвого тонусу (при перевтомі, після перенесених інфекційних хвороб).


Спосіб застосування та дози. Женьшеню настойку приймають за 30-40 хвилин до їди. Якщо лікар не призначив іншу схему лікування,   дорослим рекомендується приймати по 15-20 крапель настойки, 2 рази на добу, у першій половині дня, протягом 30-40 днів. За необхідності через 2-3 тижні допускається проведення повторного курсу лікування препаратом.

Для лікування дітей препарат застосовують від 12 років, тільки за призначенням і під наглядом лікаря. Якщо лікар не призначив інакше, то Женьшеню настойку приймають         2 рази на добу, після їди, у першій половині дня. Разова доза – із розрахунку 1 крапля настойки на 1 рік життя.


Побічна дія. Препарат, як правило, переноситься добре, проте при тривалому застосуванні може спостерігатися головний біль, запаморочення, безсоння, нудота, блювання, підвищення температури, кровоточивість     ясен і слизової оболонки носа (у тяжких випадках – наявність слідів крові у блювотних масах і випорожненні кишечнику).

У деяких хворих при індивідуальній підвищеній чутливості можливий розвиток алергічних реакцій (почервоніння шкіри, розеольозний висип, свербіж тощо).


Протипоказання. Женьшеню настойка протипоказана при індивідуальній непереносимості будь-якого з компонентів препарату, хворим на артеріальну гіпертензію, при підвищеній емоціональній збудливості, розладах сну, порушеннях згортання крові.

Оскільки до складу препарату входить етиловий спирт, настойку не рекомендується приймати жінкам у періоди вагітності та годування груддю, дітям до 12 років.


Передозування. При передозуванні Женьшеню настойки може виникнути головний біль, запаморочення та порушення дихання, у тяжких випадках можлива втрата свідомості.

Негайне припинення застосування препарату і вчасно призначені лікарем заходи екстренної допомоги (промивання шлунка, введення активованого вугілля тощо) та симптоматичне лікування сприяють швидкому усуненню клінічних симптомів передозування.


Особливості застосування. Препарат не рекомендується приймати у другій половині дня, оскільки   він виявляє збуджуючу дію.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Женьшеню настойка   при спільному застосуванні може змінювати дію препаратів, що впливають на центральну нервову систему (зокрема, антидепресантів, психостимуляторів, наркотиків, алкоголю, седативних і снодійних засобів тощо).


Умови та термін зберігання. Зберігають у прохолодному (8-15 ° С),   захищеному від світла,   недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 3 роки.


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка.  По 50 мл у флаконах.

Виробник. Комунальне підприємство Київської обласної   ради

                    “Фармацевтична фабрика”. Источник

Адреса.   Україна, 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16.  



Смотрите также: Цены на Женьшеня настойка в аптеках




На сайті також шукають: Тіоцетам форте, Вазонат інструкція, Нотта застосування, Прозерин побічні дії, Лоризан протипоказання