Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АЛОКС-Д
Назва: АЛОКС-Д | Шукати АЛОКС-Д в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Алкон Парентералс (Індія) ЛТД, Індія
Лікарська форма: Краплі очні
Форма випуску: Краплі очні, розчин по 5 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: ципрофлоксацину (у формі гідрохлориду) 5 мг, дексаметазону (мікронізованого) 1 мг
Допоміжні речовини: Гідроксипропіл бетациклодекстрин, бензалконію хлориду розчин, маніт (Е 421), динатрію едетат, кислота хлористоводнева, вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Фторхінолони
Показання: Гострі і негострі кон'юнктивіти, гнійні кон'юнктивіти, блефарокон'юнктивіти, блефарити, бактеріальні повзучі виразки рогівки, бактеріальні кератити і хронічні кератокон'юнктивіти, дакріоцистити, мейбоміїти, передопераційна профілактика в офтальмологічній
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/9358/01/01
Термін дії посвідчення: з 19.02.2009 по 19.02.2014
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АЛОКС-Д
АТ код: S01CA01
Наказ МОЗ: 107 від 19.02.2009


Інструкція для застосування АЛОКС-Д

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АЛОКС-Д

(AHLOX-D)


Склад:

діючі речовини: 1 мл розчину містить ципрофлокса цину (у формі гідро хлориду) 5 мг, дексаметазону (мікронізованого) 1 мг;

допоміжні речовини: гідроксипропіл бетациклодекстрин, бензалконію хлориду розчин, маніт

(Е 421), динатрію едетат, кислота хлористоводнева, вода для ін’єкцій.


Лікарська форма. Краплі очні, розчин.


Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються в офтальмології. Кортикостероїди в комбінації з протимікробними препаратами. Дексаметазон і протимікробні засоби.

Код АТС S01С A01.


Клінічні характеристики.

Показання. Запальні захворювання ока з можливим поверхневим інфікуванням, для лікування яких показані кортикостероїди.

Гострі і негострі кон’юнктивіти, гнійні кон’юнктивіти, блефарокон’юнктивіти, блефарити, бактеріальні повзучі виразки рогівки, бактеріальні кератити і хронічні кератокон’юнктивіти, дакріоцистити, мейбоміїти, передопераційна профілактика в офтальмологічній хірургії, після операційні інфекції і запалення ока.


Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, дитячий вік.


Спосіб застосування та дози. Бактеріальні поверхневі інфекції ока і його придатків. Дорослі протягом 2 діб закапують по 1-2 краплі в кон’юнктивальний мішок інфікованого ока кожні 2 год у денний час. Після чого – по 1-2 краплі кожні 4 год у денний час до зникнення ознак захворювання. Термін лікування – до 7 днів.

Виразка рогівки. Алокс-Д, включаючи нічний час, повинен застосовуватися за наступною схемою: 1-й день: закапувати по 2 краплі у хворе око кожні 15 хв протягом перших 6 год, потім – по 2 краплі кожні 30 хв протягом першої доби.

2-й день: закапувати по 2 краплі в хворе око щогодини.

З 3-го до 14-го дня закапувати по 2 краплі у хворе око кожні 4 год. Курс лікування – 14 днів.  


Побічні реакції. Побічна дія препарату Алокс-Д зумовлена діючими речовинами, що входять до його складу.

Найбільш розповсюдженими побічними реакціями ципрофлокса цину при місцевому впливі на око є гіпер чутливість і локалізована очна токсичність, включаючи свербіж повік і припухлість, а також еритема кон’юнктивна. Такі реакції зустрічаються у менш ніж 4 % пацієнтів. Схожі реакції можуть зустрічатися при місцевому застосуванні інших аміно глікозидних антибіотиків.  

Дексаметазоном можуть бути зумовлені наступні реакції: підвищення внутрішньо очного тиску   з можливим розвитком глаукоми, рідко – ураження зорового нерва, подальше утворення   підкапсулярної катаракти і дуже повільне загоєння ран.


Передозування. Немає повідомлень щодо передозування препарату.


Застосування в період вагітності або годування груддю. У період вагітності і годування груддю Алокс варто застосовувати лише тоді, коли очікувана користь для матері виправдовує потенційний ризик для плода (дитини).


Особливості застосування. Препарат не застосовується для ін’єкцій.

У деяких пацієнтів може спостерігатися підвищена чутливість при місцевому застосуванні аміноглікозидів. У такому випадку застосування препарату необхідно припинити.

Якщо при закапуванні препарату подразнення ока не зникає або посилюється, слід припинити його застосування.

Забороняється доторкатися кінчиком флакона-крапельниці до будь-яких поверхонь, оскільки це може призвести до забруднення вмісту флакона.


Діти. На сьогодні безпека й ефективність застосування препарату у дітей не встановлені, тому не рекомендується застосовувати у цій віковій категорії.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами. Пацієнтам, у яких після застосування очних крапель Алокс-Д тимчасово погіршується чіткість зору, не рекомендується керувати автомобілем або працювати зі складною технікою, верстатами чи будь-яким іншим складним устаткуванням, що вимагає чіткості зору.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Абсорбція дексаметазону може посилюватися антикоагулянтами.

Активність ципрофлокса цину зростає при поєднанні його з бета-лактам ними антибіотиками, аміноглікозидами, ванкоміцином, кліндаміцином, метронідазолом.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Алокс-Д – комбінований препарат для місцевого застосування в офтальмології, що містить активні інгредієнти дексаметазон і офлоксацин.

Дексаметазон – сильнодіючий глюкокортикостероїд (ГКС), що має виражену протизапальну дію з мінімальним мінералокортикоїдним ефектом.

ГКС виявляють свою протизапальну дію за рахунок пригнічення адгезивних молекул ендотеліальних клітин судин, ЦОГ (1 або 2) і виділення цитокінів. У результаті зменшується утворення медіаторів запалення і пригнічується адгезія лейкоцитів до судинного ендотелію, що запобігає їх проникненню в подразнені тканини ока.

Алокс-Д також містить ципрофлоксацин, до якого чутливі іn vіtro більшість грам негативних мікро організмів, включаючи Pseudomonas aerugіnosa. Він ефективний відносно низки грам позитивних мікро організмів, таких як стафілококи і стрептококи.

В основі механізму протимікробної дії ципрофлокса цину лежить інгібування ДНК-гірази - ферменту, необхідного бактеріям для синтезу ДНК. Резистентність до ципрофлокса цину розвивається рідко. Плазмід-індукована резистентність бактерій до фторхінолонів не описана. Внаслідок специфічного механізму дії препарат ефективний відносно мікро організмів, стійких до інших антибактеріальних засобів, таких як b-лактами, аміноглікозиди, тетрацикліни, макроліди і пептиди, а також до сульфаніламідів, триметоприму і похідних нітрофурану.

Фармакокінетика. Фармакокінетичні   дослідження препарату комбінованого складу Алокс-Д провести не можливо.



Фармацевтичні характеристики.

Основні фізико-хімічні властивості: прозорий безбарвний розчин.


Термін придатності. 2 роки.


Умови зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 º С у захищеному від світла, недоступному для дітей місці.


Упаковка. По 5 мл у флаконах; по 1 флакону в картонній коробці.


Категорія відпуску. За рецептом.


Виробник. Алкон Парентералс (Індія) Лтд. Источник


Місцезнаходження. SP-918, Фейз III, Бхиваді – 301019, Райастан, Індія.

Смотрите также: Цены на Алокс в аптеках




На сайті також шукають: Серта, Ремикейд інструкція, Мезатон застосування, Дилтіазем побічні дії, Хомвіо-ревман протипоказання