Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КУРОСУРФ
Назва: КУРОСУРФ | Шукати КУРОСУРФ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mono
Виробник: "Chiesi Farmaceutici S.p.A." для "Nycomed Austria GmbH" для "Nycomed", Італія/Австрія
Лікарська форма: Суспензія
Форма випуску: Суспензія для ендотрахеального введення, 80 мг/мл по 1,5 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл суспензії містить фосфоліпідної фракції, виділеної з легенів свині - 80.0 мг
Допоміжні речовини: Натрію хлорид, вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Сурфактанти
Показання: Профілактика синдрому гострої дихальної недостатності (респіраторний дистрес-синдром) у новонароджених.
Термін придатності: 1,5р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2594/01/01
Термін дії посвідчення: з 25.01.2005 до 25.01.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КУРОСУРФ
АТ код: R07AA02
Наказ МОЗ: 35 від 25.01.2005


Інструкція для застосування КУРОСУРФ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 КУРОСУРФ

 (CUROSURF)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: білого або кремово-білого кольору суспензія; склад: 1,5 мл містить 120 мг фосфоліпідної фракції, яка виділена з легенів свині;

допоміжні речовини: натрію хлорид, вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Cуспензія для ендотрахеального введення.

Фармакотерапевтичнагрупа. Легеневі сурфактанти. Природні фосфоліпіди.

Код АТС R07AA02.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Легеневий сурфактантпоповнює недостатність ендогенного легеневого сурфактанта екзогенним. Вкриває внутрішню поверхню альвеол; знижує поверхневий натяг у легенях, стабілізує альвеоли, попереджуючи їх злипання наприкінці експіраторної фази, сприяє адекватному газообміну, що підтримується протягом усього дихального циклу. Рівномірно розподіляється у легенях і розповсюджується на поверхні альвеол. У недоношених немовлят відновлюється рівень оксигенації, що потребує зниження концентрації вдихуваного кисню у газовій суміші; знижує рівень смертності і респіраторних захворювань.

Фармакокінетика. При інтратрахеальному введенні основна кількість виявляється у легенях.

Період напів виведення становить 67 годин. Поза легенями (у сироватці крові і в інших органах ) через 48 годин після введення виявляються тільки слідові кількості ліпідів сурфактанта.

Показання для застосування.

 Лікування і профілактика респіраторного дистрес-синдрому у недоношених новонароджених і дітей з масою тіла менше 1 000 г, з високим ризиком розвитку респіраторного дистрес-синдрому.

Спосіб застосування тадози.

 Інтратрахеальне введення інтубованим дітям на апараті штучної вентиляції легенів з постійним моніторируванням ЧСС, концентрації кисню в артеріальному руслі або насичуваності киснем.

Лікування необхідно розпочати якнайшвидше, після діагностики респіраторного дистрес- синдрому. Перед застосуванням флакон підігрівають до 370С, перевертають догори дном, намагаючись не струшувати. Суспензія набирається з флакона з використанням стерильних голок і шприців і вводиться через катетер інтратрахеально у нижній відділ трахеї. Дитину слід повернути набік для найкращого розподілення сурфактанта у відповідній легені. Початкова разова доза – 200 мг/кг (2,5 мл/кг); за необхідності застосовують одну або дві додаткові половинні дози – 100 мг/кг з інтервалом 12 годин. Після кожного введення проводиться ручна вентиляція легень протягом 1 – 2 хвилин з концентрацією вдихуваного кисню, що дорівнює вихідному показнику на апараті. Максимальна загальна доза - 300-400 мг/кг.

Профілактика. Препарат у разовій дозі 100 – 200 мг/кг (1,25 – 2,5мл/кг) необхідно ввести протягом перших 15 хвилин після народження дитини. Другу дозу препарату 100 мг/кг вводять через 6-12 годин. У разі встановлення діагнозу респіраторного дистрес-синдрому і необхідності проведення штучної вентиляції легенів введення препарату продовжують з 12- годинним інтервалом. Максимальна загальна доза – 300-400 мг/кг.

Побічна дія.

Після застосування Куросурфу можуть виникнути легенева кровотеча, алергічні реакції (гіперемія, свербіж шкіри).

Протипоказання.

Гіпер чутливість до компонентів препарату.

Передозування.

 Дотепер явищ передозування в результаті застосування Куросурфувідмічено не було. Але у разі передозування і тільки за наявності чітких клінічних порушень з боку дихання, вентиляції або оксигенації повинна бути проведена максимально можлива аспірація надлишку препарату з легенів і терапія, що спрямована на підтримання водно-електролітного балансу.

Особливості застосування.

 Після введення можливо швидке збільшення легеневої еластичності і розтягнення (життєвий об’єм легенів), що потребує кореляції показників штучної вентиляції легенів. Відновлення газообміну в альвеолах може призвести до швидкого збільшення концентрації кисню в артеріальному руслі, тому рекомендовано проведення довго тривалого моніторингу газового складу артеріальної крові, тканинного вмісту кисню. Препарат повинен застосовуватися тільки в умовах стаціонару лікарями, що мають досвід лікування і реанімації недоношених дітей. На початку лікування необхідно провести корекцію ацидозу, гіпотензії, анемії, гіпоглікемії і гіпотермії. Застосування препарату значно знижує тяжкість перебігу респіраторного дистрес-синдрому. Після проведення терапії відмічається тимчасове (2 – 10 хв) зниження електричної активності головного мозку.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

 Невстановлена.

Умови та термін зберігання. Источник

Зберігати в захищеному від світла місці при температурі 2-80С. Термін придатності – 18 місяців.

Смотрите также: Цены на Куросурф в аптеках




На сайті також шукають: Діане-35, Супрадин інструкція, Трамадол застосування, Простатилен побічні дії, Диклофенак натрію протипоказання