Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПІРАНТЕЛ
Назва: ПІРАНТЕЛ | Шукати ПІРАНТЕЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Pyrantel
Виробник: "Genom Biotech Pvt.Ltd.", Індія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 250 мг № 3
Діючі речовини: 1 таблетка містить пірантелу - 250.0 мг
Допоміжні речовини: Лактоза, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, полівінілпіролідон К-30, натрію метилпарабен, натрію пропілпарабен, тальк очищений, натрію крохмальгліколят, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний
Фармакотерапевтична група: Протиглисні (антигельмінтні) засоби
Показання: Ентеробіоз та аскаридоз у дітей та дорослих, анкілостомоз, інвазія Necator americanus, Trichostrongylus colubriformis, Trichostrongylus orientalis.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2696/02/01
Термін дії посвідчення: з 23.02.2005 до 23.02.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПІРАНТЕЛ
АТ код: P02CC01
Наказ МОЗ: 84 від 23.02.2005


Інструкція для застосування ПІРАНТЕЛ

ІНСТРУКЦІЯ

 для медичного застосування препарату

 П І Р А Н Т Е Л

 (P Y R A N T E L)

Загальна характеристика:

міжнародна та раціональна хімічна назви: Pyrantel; 1,4,5,6 – тетрагідро – 1 – метил– 2 – [транс – 2 – ( 2 – тієніл) - вініл] – піримідин;

основні фізико-хімічні властивості: подовжені капсулоподібні таблетки без оболонки, жовтого кольору, з лінією розламу на одному боці і написом “ПІРАНТЕЛ”українською мовою – на іншому;

склад: 1 таблетка містить пірантелу памоату еквівалентно пірантелу 250мг;

допоміжні речовини: лактоза, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, полівінілпіролідон К-30, натрію метилпарабен, натрію пропіл парабен, тальк очищений, натрію крохмальгліколят, магнію стеарат, кремніюдіоксид колоїдний.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Протигельмінт ні засоби. Похіднітетрагідропіримідину. Пірантел. Код АТС Р 02С С 01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Пірантел активний відносно Enterobiusvermicularis, Ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale, Necator americanus,Trichostrongylus columbriformis і orientalis, помірну дію справляє наTrichocephalus trichiurus. Деполяризуючий ефект пірантелу приводить до розвиткунейром’язової блокади і внаслідок цього до спастичного паралічу м’язів гельмінтів, що сприяє їх виведенню з каловими масами. Препарат діє на зрілі танезрілі форми чутливих до препарату гельмінтів. Міграційні стадії черв’яків не зачіпаються.

Фармакокінетика. Пірантелу памоат погано всмоктується зі шлунково-кишкового тракту (менше 3,8 %). Після прийому внутрішньо в дозі 10мг/кг концентрація в плазмі становить 0,005 – 1,13 мкг/мл протягом 1 – 3 годин. Мінімальна кількість препарату частково метаболізується в печінці до N–метил–1,3–пропан діаміну. Більше 50% препарату виділяється у незміненому вигляді зкалом після прийому внутрішньо, не більше 7 % виводиться із сечею у незміненому вигляді та у вигляді N–метил – 1,3-пропан діаміну.

Показання для застосування. Пірантел рекомендують дорослим ідітям старше 2 років для лікування ентеробіозу, аскаридозу, анкілостомозу, некаторозу, стронгілоїдозу, трихоцефальозу.

Спосіб застосування та дози. Пірантел приймають внутрішньо 1раз на добу. Таблетку потрібно розжувати і проковтнути. Нема потреби застосовувати проносні засоби або утримуватись від прийому їжі перед застосуванням Пірантелу. Рекомендована доза Пірантелу для дорослих і дітей становить 10 мг активної речовини на 1 кг маси тіла. Максимальна доза – 1 г внутрішньо одноразово. Залежно від віку і маси тіла призначають дітям від 2 до 6 років – 250 мг (1 таблетку), від 6 до 12 років – 500 мг (2 таблетки), старше 12 років і дорослим з масою тіла до 75 кг – 750 мг (3 таблетки), дорослим змасою тіла більше 75 кг – 1 000 мг (4 таблетки) 1 раз на добу.

Пірантел можна приймати у будь-який час, незалежно від вживання їжі або напоїв.

У випадку зараження гостриками (або круглими черв’яками) рекомендують повторити лікування через 3 тижні.

У разі зараження лише самими аскаридами можна лікуватиПірантелом у дозі 5 мг/кг маси тіла одноразово.

При тяжких зараженнях деякими некатор американус (анкілостомами) рекомендована доза становить 20 мг/кг маси тіла, котру приймають внутрішньо у вигляді разової дози 2 дні поспіль.

Побічна дія. Пірантел добре переноситься. Зрідка можливі нудота, блювання, діарея, головний біль і запаморочення.

До інших побічних явищ, що зустрічаються надзвичайно рідко, належать сонливість, безсоння та висип.

Протипоказання. Пірантел протипоказаний при підвищеній чутливості до препарату, жінкам у періоди вагітності та годування груддю, дітям до 2 років.

Передозування. При прийомі препарату в дуже високих дозах може підсилюватись його побічна дія. Лікування: промивання шлунка, проносні засоби, симптоматична терапія.

Особливості застосування. Пірантел слід з обережністю призначати хворим з порушеннями функції печінки.

В окремих випадках при застосуванні Пірантелу може виникати запаморочення, тому слід додержуватись обережності за необхідності керувати транспортними засобами та виконувати роботи, які потребують швидкої психологічної реакції.

Пірантел слід приймати одночасно всім членам родини чигрупи людей.

Після закінчення лікування необхідно провести контрольне дослідження на наявність яєць паразитів.

Дітям до 2 років застосовувати препарат у вигляді суспензії.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Пірантел не можна приймати разом з піперазин ом, оскільки їх дія взаємно антагоністична. Не слід прийматиПірантел одночасно з левамізолом, тому що відбувається підсилення токсичності останнього. При одночасному застосуванні Пірантел може підвищувати концентрацію теофіліну. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі до +25ОСу сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Пирантел в аптеках




На сайті також шукають: Ципралекс, Темодал інструкція, Застосування препарату Фікс, Інструкція з використання Кселода, Показання для застосування Алором, Фарестон побічні дії, Ампіокс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Лекоптин