Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АЛЮМАГ
Назва: АЛЮМАГ | Шукати АЛЮМАГ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Polfa" Grodzisk Pharmaceutical Works Sp.z.o.o., Польща
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки № 10х1, № 10х3
Діючі речовини: 1 таблетка містить: алюмінію гідроксиду - 200.0 мг, магнію гідроксиду - 200.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, желатин, сорбітол, манітол, магнію стеарат, олія м'ятна
Фармакотерапевтична група: В'яжучі, обволікаючі та антацидні засоби
Показання: Рефлюкс-езофагіти, невиразкова диспепсія, гострі та хронічні неатрофічні гастрити, пептична виразка шлунка та дванадцятипалої кишки.
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2805/01/01
Термін дії посвідчення: з 14.03.2005 до 14.03.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АЛЮМАГ
АТ код: A02AD01
Наказ МОЗ: 686 від 18.10.2006


Інструкція для застосування АЛЮМАГ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АЛЮМАГ

(ALUMAG®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, злегка двоопуклі, круглої форми; на одному боці є гравіювання:“ALUMAG”.

склад: одна таблетка містить алюмінію гідроксиду 200мг; магнію гідроксиду 200 мг; допоміжні речовини: крохмаль картопляний, желатина, сорбітол, манітол, магнію стеарат, олія м’ятна.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Антацидний препарат. Код АТС A02A D01.

Фармакологічні властивості. Алюмаг - комбінований збалансований антацидний препарат місцевої дії. Забезпечує рівномірну і тривалу місцеву нейтралізацію соляної кислоти у шлунку, усуває спазми мускулатури, знижуєвнутрішньо шлунковий тиск, сприяє більш активній евакуації вмісту шлунка, виявляє адсорбуючий і обволікаючий ефект. Тамує біль у шлунку вже через декілька хвилин після прийому. Ефект утримується протягом 4 – 6 годин. Препарат знижує протеолітичну активність шлункового соку і переварюючу активність пепсину (у тому числі і відносно слизової оболонки шлунка); алюміній адсорбує жовчні кислоти і пепсин. Стимулює синтез простагландинів, сприяє утворенню захисного слизово-бікарбонатного бар’єру на поверхні слизової оболонки, який захищає її від подразнення. Покращує кровопостачання слизової оболонки, збільшує постачання кисню і поживних речовин, прискорює виведення цитотоксичних сполук, завдяки чому виявляє цитопротективну дію і сприяє рубцюванню виразки. Кількісно збалансований склад препарату зменшує вірогідність виникнення закрепів і діарей. Кислотонейтралізуюча активність 1 таблетки не менше 100 мл 0,1 мол. розчину соляної кислоти. В процесі нейтралізації не утворюється вуглекислота, не виникає метеоризм і, як наслідок, вторинна гіперсекреція. Препарат не порушує кислотно-лужного балансу, не викликає розвитку алкалозу і утворення конкрементів у сечовидільних шляхах.

Фармакокінетика. Препарат місцевої дії, практично невиявляє системного ефекту. Всмоктуються тільки незначні кількості сполукалюмінію і дещо більше сполуки магнію. При правильному функціонуванні нирок цене має істотного значення, тому що ці сполуки швидко виводяться із організму. Внаслідок нейтралізації соляної кислоти гідроксиди алюмінію і магнію перетворюються на хлориди і виводяться із організму з калом.

Показання для застосування.

Комплексна і моно терапія кислотозалежних хвороб травного тракту: гастроезофагеальної рефлюксної хвороби, не виразкової диспепсії, гострихта хронічних не атрофічних гастритів, пептичної виразки шлунка та дванадцяти палої кишки;

епізодично, за потреби усунути больовий синдром, печію та дискомфорт в епігастральній області, які спричинені порушенням дієти (надмірним вживанням алкоголю, кави, гострих страв) та курінням;

профілактично для захисту слизової оболонки шлункавід подразнюючої дії не стероїдних протизапальних, кортикостероїд них та іншихульцерогенних лікарських засобів при їх довго тривалому застосуванні.

Спосіб застосування та дози. Внутрішньо. Для лікування кислотозалежниххвороб призначають по 2 таблетки 4 рази в день (четвертий раз - безпосередньо перед сном). Препарат краще приймати через 1 - 1,5 години після основної іжі, тому що, по- перше: нейтралізуюча активність залежить від тривалості його перебування у шлунку, по-друге: cаме через 1 - 1,5 години після їжі подразнююча дія шлункового соку найвища і може викликати больовий синдром. Курс лікування:3 – 4 тижні. Не можна приймати препарат довше 4 тижнів.

Епізодично, для позбавлення від печії або болю вшлунку, приймають 2 - 4 таблетки Алюмага.

Профілактично, для захисту слизової оболонки від подразнюючої дії ліків, приймають по 2 таблетки за 2 години до їх прийому.

Таблетки краще розжовувати або просто потримати уроті до розм’якшення і запити водою (препарат має приємний м’ятний смак).

Максимальна добова доза - 12 таблеток.

Побічна дія. Препарат, як правило, добре переноситься, але зрідка може виникнути діарея або закреп, нудота, блювання, світле забарвлення калових мас. Крім того, довготривале (більше 4 тижнів) застосування великих доз препарату, може спричинити ниркову недостатність, остеомаляцію та енцефалопатію.

Протипоказання. Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості добудь-якого з його компонентів і тяжкій нирковій недостатності.

Передозування. Перевищення максимальних добових доз може викликати стан легкої сонливості. При довго тривалому (більше 4 тижнів) застосуванні великих доз препарату можуть з’явитися електролітні порушення (підвищення концентрації магнію і алюмінію або зниження концентрації фосфатів). Випадки гострого передозування і симптоми гострої токсичності у людей невідомі.

Особливості застосування. Препарат можна застосовувати у вагітних тажінок, які годують груддю, короткими курсами і рекомендованими дозами.

Обережно застосовувати у дітей віком до 6 років, особливо з дегідратацією організму, та у осіб з нирковою недостатністю. При довго тривалому застосуванні великих доз препарату можливий розвиток дефіциту фосфору в організмі (алюмінію гідроксид послаблює абсорбцію фосфатів), тому вперіод лікування слід забезпечити збагачену фосфором дієту. В терапевтичних дозах препарат не впливає на здатність керувати транспортними засобами та рухомими механізмами.

Взаємодія з лікарськими засобами. При одночасному прийомі з Алюмагомзнижується абсорбція препаратів тетрациклінового ряду, серцевих глікозидів, препаратів заліза і фосфору, протиревматичних та протизапальних засобів, блокаторів гіста мінових рецепторів і адреноблокаторів. З цими препаратами утворюються важкорозчинні солі або внутрішньо комплексні сполуки (хелати). Алюмаг можна приймати тільки за 2 години ( у випадку фторхінолонів – за 4години) до або через 1 годину після прийому цих препаратів. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому місці при температурі від 15º C до 25° С. Захищати від світла. Препарат зберігати у недоступному длядітей місці. Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Алюмаг в аптеках




На сайті також шукають: Олететрин, Цефодокс інструкція, Алактин застосування, Ломадей побічні дії, Леспенефрил протипоказання