Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НІФУРОКСАЗИД
Назва: НІФУРОКСАЗИД | Шукати НІФУРОКСАЗИД в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Nifuroxazide
Виробник: "Gedeon Richter Romania SA" для "Grodzisk Pharmaceutical Works "Polfa" Co Ltd", Румунія/Польща
Лікарська форма: Суспензія для внутрішнього застосування
Форма випуску: Суспензія для перорального застосування по 90 мл (220 мг/5 мл) у флаконах № 1
Діючі речовини: 100 г (90 мл) суспензії містять: ніфуроксазиду 4,0 г
Допоміжні речовини: Карбомер 934, сахароза, натрію гідроксид, кислоти лимонної моногідрат, симетикону емульсія 30%, метил п-гідроксибензоат (асептин М, метилпарабен), есенція бананова, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Похідні нітрофурану
Показання: Інфекційна діарея (пронос); бродильні, гнильні, паразитарні катари, хронічні коліти, ентероколіти різної етіології; комплексне лікування кишкових дисбактеріозів.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2807/02/01
Термін дії посвідчення: з 27.02.2006 до 27.02.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НІФУРОКСАЗИД
АТ код: A07AX03
Наказ МОЗ: 452 від 10.07.2006


Інструкція для застосування НІФУРОКСАЗИД

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

НІФУРОКСАЗИД

(NIFUROXAZIDE)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: nifuroxazide; N-(нітрофурфуролідено) - 4 - гідразидр-гідроксибензойної кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: суспензія світло-жовтого кольору, солодкана смак, з банановим ароматом; при зберіганні злегка седиментує, але після збовтування повертається до стану однорідної суспензії, не залишаючи щільного осаду на дні флакона.

склад: 100 г (90 мл) суспензії містять 4,0 г ніфуроксазиду (220 мг/5 мл);

допоміжні речовини: карбомер 934, сахароза, натрію гідроксид, кислоти лимонної моногідрат, симетикону емульсія 30%, метилп-гідроксибензоат (асептин М, метилпарабен), есенція бананова, вода очищена.

Форма випуску. Суспензія для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Протимікробний засіб для лікування інфекційно-запальних захворювань кишечнику. Код АТС А 07 АХ 03.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Ніфуроксазид - кишковий антисептик, похідне 5-нітрофурану; активний відносно більшості збудників кишкових інфекцій (також штамів-мутантів, стійких до інших протимікробних засобів): грам позитивних (родина Staphylococcus) і грам негативних (родинаEnterobacterіаceae: Escherichia, Citrobacter, Enterobacter, Klebsiella,Salmonella, Shigella, Proteus, Yersinia), а також Vibrio cholerae. Не активний відносно бактерій роду Pseudomonas і роду Proteus (вид Proteus inconstans), атакож штамів підгрупи A виду Providentia alcalifaciens.

Припускається, що препарат гальмує активність дегідрогеназ і порушує синтез білків у патогенних бактеріях. У середньо терапевтичних дозах виявляє бактеріостатичну активність, а в більш високих діє бактерицидно. Ефект виявляється з перших годин лікування. У терапевтичних дозах практично непорушує рівноваги мікрофлори кишечнику; не спричинює розвитку резистентних штамів патогенних мікро організмів і перехресної стійкості бактерій до інших протимікробних засобів, що дозволяє, за необхідності, при генералізованихінфекціях призначати його в комплексній терапії із системними препаратами. При кишкових інфекціях вірусного генезу запобігає розвитку бактеріальноїсуперінфекції.

Фармакокінетика. Після перорального прийому практично не всмоктується із травного тракту, створюючи високу концентрацію діючої речовини у кишечнику. Завдяки таким фармакокінетичним особливостям препарат виявляє виключноентеральну антисептичну дію, не має системної антибактеріальної активності, не спричинює загально токсичних ефектів; виводиться із організму з калом. Препаратне впливає на клінічні і біохімічні показники аналізу крові.

Показання для застосування.

- Гостра діарея інфекційного генезу;

- хронічні коліти та ентероколіти інфекційної етіології;

- комплексне лікування синдрому дисбіозу кишечнику;

- профілактика інфекційних ускладнень з боку шлунково-кишкового трактупри хірургічних операціях.

Спосіб застосування та дози.

Препарат застосовується перорально. Перед застосуванням флакон ретельно збовтувати до отримання однорідної суспензії.

Дози для дітей

Від 2 до 6 місяців 1 – 2 мірні ложки на 2,5 мл 2рази на добу,

від 6 місяців до 6 років 1 мірна ложка на 5 мл 3рази на добу,

старше 6 років 1 мірна ложка на 5 мл 4 рази на добу.

Дози для дорослих 1 мірна ложка на 5 мл 4 рази надобу.

Одна мірна ложка на 2,5 мл містить 110 мг Ніфуроксазиду.

Одна мірна ложка на 5 мл містить 220 мг Ніфуроксазиду.

Препарат рекомендується приймати через рівні проміжки часу, незалежно від прийому їжі.

Курс лікування 5 - 7 днів.

Побічна дія. Ніфуроксазид переноситься добре, практично невиявляє побічних дій, лише зрідка може виникнути тимчасовий біль у животі, нудота, посилення діареї.

Ці симптоми не потребують припинення лікування препаратом.

У поодиноких випадках можлива індивідуальна гіпер чутливість до препарату (задишка, шкірні висипання, свербіж), яка вимагає відміни препарату.

Протипоказання. Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості добудь-якого його компонента, а також у разі алергії на похідні 5-нітрофурану.

Передозування. Симптоми передозування не відомі. У випадку передозування рекомендується промивання шлунка і симптоматичне лікування.

Особливості застосування. До призначення суспензії грудним дітям необхідно виключити вроджений дефіцит ферментів, які розщіплюють сахарозу. Під час лікування Ніфуроксазидом протипоказано вживання алкогольних напоїв, тому що алкоголь підвищує чутливість організму до препарату і може спровокуватидисульфірамоподібну реакцію, виражену загостренням діареї, блюванням, болями уживоті, почервонінням шкіри, відчуттям жару в обличчі і у верхній частині тулуба, шумом у голові, утрудненим диханням, тахікардією, відчуттям страху.

Препарат не призначають як моно терапію для лікування кишкових інфекцій, ускладнених септицемією. За наявності симптомів зневоднення комплексно злікуванням необхідно проводити ре гідратаційну терапію (дорослим – близько 2літрів рідини на добу).

Під час лікування слід дотримуватися певної дієти: не вживати сирих фруктів і овочів, соків, гострих і важких для травлення страв.

Застосування препарату в періоди вагітності і годування груддю

Категорія застосування в періоди вагітності і годування груддю: B.

Немає даних відносно несприятливого впливу на плід при застосуванні препарату в період вагітності. За необхідності, з обережністю препарат можна призначати вагітним і жінкам, які годують груддю.

Вплив препарату на здатність керувати транспортними засобами і обслуговувати рухомі механізми

Ніфуроксазид не впливає на здатність керувати транспортними засобами і обслуговувати рухомі механізми.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Під час лікування Ніфуроксазидом слід уникати одночасного прийому інших пероральних засобів через сильні адсорбційні властивості препарату. Оскільки Ніфуроксазид не потрапляє в систему кровообігу, взаємодія із системними препаратами малоймовірна і поки що не відома.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому місці при температурі 15 - 25°С. Захищати від світла!

Зберігати у недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Нифуроксазид в аптеках




На сайті також шукають: Фталазол, Луан інструкція, Застосування препарату Офор, Інструкція з використання Структум, Показання для застосування Левасил, Клотримазол побічні дії, Концерта протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Дигоксин