Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТАРДИФЕРОН
Назва: ТАРДИФЕРОН | Шукати ТАРДИФЕРОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ferrous sulfate
Виробник: "Pierre Fabre Medicament Production" для "Euromedex", Франція
Лікарська форма: Таблетки ретард
Форма випуску: Таблетки, вкриті цукровою оболонкою, пролонгованої дії по 80 мг № 30 (10х3)
Діючі речовини: 1 таблетка містить залiза сульфату - 256.3 мг (що еквiвалентно 80.0 мг залiза)
Допоміжні речовини: Кислота аскорбінова, мукопротеоза безводна, крохмаль картопляний, кислоти метакрилової та метилметакрилату сополімер (eудрагіт S), дибутилфталат, повідон, тальк, магнію стеарат, олія рицинова гідрогенізована, магнію трисилікат; оболонка: тальк, титану діоксид, крохмаль рисовий, білий бджолиний віск, парафін твердий, сополімер ефірів кислоти метакрилової та диметиламіноетилметакрилату (еудрагіт Е) , сахароза
Фармакотерапевтична група: Препарати, які містять залізо
Показання: Залізодефіцитна анемія.
Термін придатності: 5р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2978/01/01
Термін дії посвідчення: з 07.04.2005 до 07.04.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТАРДИФЕРОН
АТ код: B03AA07
Наказ МОЗ: 156 від 07.04.2005


Інструкція для застосування ТАРДИФЕРОН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТАРДИФЕРОН

(TARDYFERON)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: заліза сульфат;

основні фізико-хімічні властивості: круглі двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою від білого кольору до світло-бежевого кольору;

склад: одна таблетка містить заліза сульфат (II) 256,30 мг еквівалентний 80мг заліза двовалентного (Fe 2++);

допоміжні речовини: кислота аскорбінова, мукопротеоза безводна, крохмаль картопляний, кислоти метакрилової та метилмета крилатусополімер (еудрагіт S), дибутилфталат, повідон, тальк, магнію стеарат, олія рицинова гідрогенізована, магнію трисилікат;

оболонка: тальк, титану діоксид, крохмаль рисовий, білий бджолиний віск, парафін твердий, сополімер ефірів кислоти метакрилової та диметил аміноетилмета крилату (еудрагіт Е), сахароза.

Форма випуску. Таблетки, вкриті цукровою оболонкою, пролонгованої дії.

Фармакотерапевтична група. Проти анемічні засоби. Препарати заліза.

Код АТС В 03АА 07.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Тардиферон відноситься до комплексних препаратів заліза пролонгованої дії. Містить двовалентний іон заліза сульфату, застосування якого поповнює дефіцит заліза в організмі та стимулює гемопоез. Висока безпека обумовлена наявністю мукопротеози. Мукопротеоза – природниймукополісахарид, захищає слизову оболонку шлунково-кишкового тракту від подразнення іонами заліза; сприяє повільному вивільненню заліза протягом 5–6годин, що значно покращує переносимість препарату. Аскорбінова кислота як антиоксидант підвищує біодоступність заліза та сприяє його всмоктуванню.

Фармакокінетика. Абсорбція відбувається на рівні дванадцяти палої кишкита проксимального відділу тонкої кишки. Максимальний рівень заліза у крові відзначається приблизно через 7 годин і зберігається підвищеним протягом 24годин від початку прийому препарату.

Показання для застосування. Залізо дефіцитні (гіпохромні) анемії;профілактика залізо дефіцитних анемій у жінок в період вагітності, після пологівта лактації; у дітей в період інтенсивного росту.

Спосіб застосування та дози. Для перорального застосування дорослим тадітям після 7 років. Приймати, запиваючи склянкою води перед їдою.

З метою профілактики залізо дефіцитних анемій: 1 таблетка на добу натще.

Лікування залізо дефіцитної анемії: дітям – по 1 таблетці на добу (вранці); дорослим– 1–2 таблетки на добу (вранці та ввечері).

Тривалість лікування визначається тяжкістю клінічної картини. Після нормалізації рівня гемоглобіну прийом продовжують протягом 1–3 місяців щодня по 1 таблетці вранці перед сніданком.

Побічна дія. Як і у випадку застосування інших пероральних препаратів заліза, спостерігається забарвлення калу в чорний колір. Зрідка відзначаються виражені незначною мірою диспепсичні симптоми (біль в ділянці живота, нудота). Інші побічні дії при застосуванні препарату у терапевтичних дозах невідомі.

Протипоказання. Гемолітична анемія, гемосидероз, гемохроматоз, а пластична анемія.

Передозування. Застосування рекомендованих доз не може призвести до надлишку заліза в організмі. При випадковому прийомі більшої кількості таблеток хворому слід вживати сирі яйця та молоко, що призведе до утворення ушлунково-кишковому тракті нерозчинних сполук заліза і сприятиме видаленню йогоз організму. Прийняті таблетки можна видалити зі шлунка, викликаючи у хворого блювання. Лікар може видалити надлишок заліза шляхом промивання шлунка 1% водним розчином карбонату натрію або призначенням дефероксаміну.

Взаємодія з іншими лікарськими препаратами. Тетрацикліни, антацидні засоби, що містять кальцій, магній або алюміній, пригнічують абсорбцію заліза. Тому слід уникати одночасного застосування цих засобів. Не рекомендований одночасний прийом Тардиферону з парентеральними препаратами заліза. Вітамін Сзбільшує абсорбцію заліза з травного тракту.

Особливості застосування. Таблетки Тардиферону не слід запивати кавою, чаємабо молоком, оскільки при цьому всмоктування іонів заліза значно зменшується. Під час курсу лікування необхідно кожні 3–4 тижні контролю вати морфологічний склад крові та концентрацію заліза у крові. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при кімнатній температурі (15–25º С). Термін придатності – 5 років.

Смотрите также: Цены на Тардиферон в аптеках




На сайті також шукають: Тромбонет, Сторвас інструкція, Застосування препарату Левомак в/в, Інструкція з використання Калію перманганат, Показання для застосування Лопедіум, Циклоферон побічні дії, Блазтер протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Мілістан