Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АТФ-ЛОНГ®
Назва: АТФ-ЛОНГ® | Шукати АТФ-ЛОНГ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Adenosintriphosphoric acid
Виробник: АТЗТ "Фармацевтична фiрма ФарКоС", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,02 г № 10х2, № 10х3, № 20х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить аденозинтрифосфорної кислоти - 0.02 г
Допоміжні речовини: Таблетоза-80, пудра цукрова, магнію стеарат, аеросил
Фармакотерапевтична група: Різні засоби, які стимулюють метаболічні процеси
Показання: ІХС, нестабільна стенокардія, стенокардія спокою і напруження; постінфарктний і міокардитний кардіосклероз; серцева недостатність; вегетосудинна дистонія; міокардіодистрофія; сидром хронічної втоми.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3121/01/02
Термін дії посвідчення: з 25.05.2005 до 25.05.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АТФ-ЛОНГ®
АТ код: C01EB10
Наказ МОЗ: 230 від 25.05.2005


Інструкція для застосування АТФ-ЛОНГ®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АТФ-ЛОНГ®

(ATP-LONG)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, з фаскою та рискою поділу з одного боку;

склад: 1 таблетка містить субстанцію АТФ-ЛОНГ® у перерахуванні на 100 % речовину - 0,01 г або 0,02 г з вмістом суми аденіновихнуклеотидів 0,0063 г або 0,0126 г;

допоміжні речовини: таблетоза-80, пудра цукрова, магнію стеарат, аеросил.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Кардіологічні препарати. Код АТС С 01Е В 10.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Молекула речовини містить макроергічну фосфорну сполуку аденозин-5’-трифосфат (АТФ), амін окислоту гістидин, іони магнію такалію. Завдяки оригінальній структурі координаційної сполуки АТФ-ЛОНГ®забезпечує характерну лише для неї фармакологічну дію, яка не притаманна кожному з її хімічних складових. У порівнянні з АТФ препарат більш стабільний до дії ферментів, що дозволяє застосовувати його сублінгвально. Механізм діїАТФ-ЛОНГ® пов’язаний з впливом на пуринергічні (аденозинові) рецептори та прямим мембранним впливом. Активація пуринергічних рецепторів супроводжується пригніченням надходження іонів кальцію в клітину, що виявляється в анти ішемічній, мембраностабілізуючій дії препарату, в йогоанти аритмічному ефекті. АТФ-ЛОНГ® нормалізує енергетичний обмін, активність іон транспортних систем мембран клітин, структуру ліпідного складу мембран, активність мембранозв’язаних ферментів, виявляє антиоксидантну дію та поліпшує проти окислювальну систему захисту міокарда. Препарат в умовах коронарної недостатності виявляє енергозберігаю чий ефект за рахунок зменшення потреби міокарда в кисні, пригнічення активності ферменту 5’-нуклеотидази, що відповідає за швидкість гідролізу енерг етичних субстратів. АТФ-ЛОНГ®зменшує кількість лактату в міокарді, пригнічує активність фосфоліпаз, зв’язаних з мембранами, інтенсивність процесів перекисного окислення ліпідів, тим самим справляє мембраностабілізуючу дію та попереджує структурно-функціональні пошкодження мембран кардіоміоцитів, забезпечує сталість кількісного та якісного складу ліпідів мембран при ішемії. Це супроводжується поліпшенням скоротливої та ритмічної діяльності серця в умовах ішемії. При застосуванні препарату в умовах ішемії підвищується активністьNa/K- і Са-АТФаз, збільшується кальційзв’язуючий потенціал мембрани, що супроводжується зменшенням пошкоджую чого впливу іонів кальцію. Шляхом активаціїаденозинових рецепторів АТФ-ЛОНГ® нормалізує показники центральної та периферійної гемодинаміки, що супроводжується поліпшенням коронарного кровотоку, підвищенням скоротливої здатності міокарда, поліпшенням функціонального стану лівого шлуночка та серцевого викиду. Препарат підвищує толерантність до фізичного навантаження, зменшує частоту нападів стенокардії. Застосування препарату сприяє нормалізації концентрації іонів калію та магнію втканинах. АТФ-ЛОНГ® виявляє анти аритмічний ефект присуправентрикулярних тахікардіях, передсердній та шлуночкові й екстра систолічнійаритмії, парасистолії. Препарат підвищує фізичну працездатність. Існують дані, які свідчать про покращання під впливом терапії АТФ-ЛОНГ®фетоплацентарного кровотоку.

Фармакокінетика. При сублінгвальному застосуванні таблетка розсмоктується протягом 2-3 хв. Терапевтичний эфект виявляється за 5 хв. Препарат метаболізується до аденозину, який також має біологічну активність. Кінцевими продуктами метаболізму є інозин та сечова кислота.

Показання до застосування. Застосування АТФ-ЛОНГ® показано в комплексній терапії

ішемічної хвороби серця, стенокардії напруження та спокою, нестабільної стенокардії;

постінфарктного та міокардитичного кардіосклерозу (дифузного та вогнищевого кардіосклерозу);

порушень серцевого ритму;

нейро-циркуляторної дистонії;

міокардіопатій (міокардіодистрофій) та міокардитів;

синдрому хронічної втоми.

Спосіб застосування та дози. Таблетки АТФ-ЛОНГ®приймають сублінгвально (під’язично) і тримають під язиком до повного розсмоктування. Разова доза - 10-80 мг 3-4 рази на добу незалежно від прийому їжі. Курс лікування - 20-30 днів. При необхідності курс повторяють через 10-15днів. При гострих серцевих станах (напад стенокардії, аритмія) препарат приймають по 10-80 мг до покращення стану. Максимальна добова доза - 600 мг.

Побічна дія. Не встановлена. Можливі прояви гіпер чутливості до препарату у вигляді нудоти, посилення моторики шлунково-кишкового тракту, зниження артеріального тиску. При цьому дозу препарату зменшують або відміняють його. У деяких випадках необхідним є призначення десенсибілізувальної терапії.

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до препарату абойого інгредієнтів.

Передозування. При застосуванні препарату випадків передозування невідмічалось. Можливо посилення проявів підвищеної чутливості до препарату. Терапія - симптоматична.

Особливості застосування. Небажаним є застосування препарату при вираженій артеріальнійгіпотензії. Не слід призначати АТФ-ЛОНГ® при гострому інфаркті міокарда та тяжких формах бронхіальної астми.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному використанні АТФ-ЛОНГ®з гіпотензивними (альфа- та бета-адрено блокаторами, блокаторами кальцієвих каналів, інгібіторами АПФ та ін.) та антиангінальними засобами спостерігається підсилення їх дії. При одночасному застосуванні АТФ-ЛОНГ® здипіридамолом спостерігається взаємне потенціювання їх ефектів. Кофеїн може послаблювати терапевтичні ефекти АТФ-ЛОНГ®. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці при температурі від +3 до +5º С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Атф-лонг в аптеках




На сайті також шукають: Доктор кашель, Диклофенак інструкція, Цефограм застосування, Гастал побічні дії, Сенадексин протипоказання