Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ІЗО-МІК™ 10 мг
Назва: ІЗО-МІК™ 10 мг | Шукати ІЗО-МІК™ 10 мг в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Isosorbide dinitrate
Виробник: ВАТ "Луганський ХФЗ" для ТОВ "НВФ "Мікрохім", м.Рубіжне, Луганська обл., Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 10 мг № 50 у контейнерах
Діючі речовини: 1 таблетка містить ізосорбіду динітрату - 10.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, кальцію стеарат, цукор
Фармакотерапевтична група: Препарати, які поліпшують кровопостачання та метаболізм міокарда
Показання: Купірування та профілактика нападів стенокардії; гостра лівошлуночкова недостатність; профілактика або усунення коронароспазму при інвазивних дослідженнях вінцевих судин та ін.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3186/01/01
Термін дії посвідчення: з 20.06.2002 до 20.06.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ІЗО-МІК™ 10 мг
АТ код: C01DA08
Наказ МОЗ: 309 від 23.05.2006


Інструкція для застосування ІЗО-МІК™ 10 мг

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ІЗО-МІКТМ 10 мг

(ISO-MIK 10 mg)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: ізосорбіду динітрат;1,4:3,6-діангідросорбітол-2,5-динітрат;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або білого з кремуватимвідтінком кольору, з плоскою поверхнею, фаскою;

склад: 1 таблетка містить ізосорбіду динітрату 10 мг;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, стеараткальцію, цукор - достатня кількість для отримання таблетки масою 100 мг.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Вазодилататори, що застосовуються в кардіології. Органічні нітрати. СО 1D А 08.

 

Фармакологічні властивості. ІЗО-МІКТМ 10 мг - периферичний вазодилататор з переважним впливом навенозні судини. Антиангінальний засіб. Механізм дії пов’язаний з вивільненням активної речовини оксиду азоту. У гладких м’язах судин оксид азоту чиннитьактивацію гуанілатциклази та підвищує рівень циклічного 3,5-гуанозинмоно фосфату, що зрештою приводить до розслаблення гладких м’язів. Під впливом ІЗО-МІКТМ10 мг артеріоли та пре капілярні сфінктери розслабляються меншою мірою, ніжвеликі артерії і вени. Це частково зумовлено рефлекторними реакціями, а такожменш інтенсивним утворенням оксиду азоту з молекул активної речовини в стінках артеріол. Дія ІЗО-МІКТМ 10 мг пов’язана головним чином із зменшенням потреби міокарда в кисні за рахунок зменшення перед навантаження (розширення периферичних вен і зменшення припливу крові до правого передсердя) тапісля навантаження (зменшення загального периферичного судинного опору), а такожз безпосередньою коронаророзширювальною дією. ІЗО-МІКТМ 10 мг сприяє перерозподілу коронарного кровотоку в ділянці зі зниженим кровозабезпеченням. Підвищує толерантність до фізичних навантажень у пацієнтів з ішемічною хворобою серця, стенокардією. При серцевій недостатності препарат сприяє розвантаженню міокарда за рахунок зменшення перед навантаження, знижує тиск у малому колі кровообігу.

Фармакокінетика. При прийомі внутрішньо після всмоктування зі шлунково-кішкового тракту ізосорбіду динітрат зазнає ефекту“першого проходження” через печінку. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 2 год. Тривалість терапевтичної дії препарату становить 4-5год. Середня біодоступність при пероральному

застосуванні становить відповідно 22 %. ІЗО-МІКТМ10 мг метаболізується з утворенням активного метаболітуізосорбіду-5-моно нітрату, період напів виведення якого становить

5 год, а також ізосорбіду-2-моно нітрату з періодомнапів виведення 2,5 год. Період напів виведення ІЗО-МІКТМ 10 мг при однократному прийомі препарату становить 1 год. Період напів виведення може зростати при курсовому застосуванні препарату. Від 80 до 100 % введеноїперорально разової дози виводиться із сечею протягом 24 год, переважно у формі метаболітів.

Показання для застосування. Ішемічна хвороба серця, профілактика нападів стенокардії, хронічна серцева недостатність, синдром легеневої гіпертензії.

Спосіб застосування та дози. При прийомі внутрішньо разова доза становить 10-20 мг або визначається лікарем індивідуально. Звичайно призначають по 1таблетці 2-3 рази на добу. При необхідності на короткий термін добова доза можебути підвищена до 40-50 мг (по 1 таблетці 4-5 разів на добу).

Побічна дія. З боку серцево-судинної системи: можливі запаморочення, головний біль, кволість, рефлекторна тахікардія, скороминуща гіперемія обличчя, відчуття жару, артеріальна гіпотензія; в окремих випадках –частішання нападів стенокардії (синдром обкрадання). З боку травної системи: можливі нудота, блювання, поява відчуття легкого печіння язика, сухість у роті. З боку центральної нервової системи: можливі сонливість, нечіткість зору, рідко- ішемія мозку та колапс. Алергічні реакції: можливий шкірний висип. Можливо виникнення толерантності до ІЗО-МІКТМ 10 мг або перехресної толерантності до інших нітратів.

Протипоказання. Виражена артеріальна гіпотонія (систолічний артеріальний тиск менше 90 мм рт. ст., діастолічний артеріальний тиск менше 60мм рт. ст.), колапс, шок, гіпертрофічна обструктивна кардіоміопатія, констриктивний перикардит, тампонада серця, токсичний набряк легенів, стани, що супроводжуються підвищенням внутрішньо черепного тиску (в тому числігеморагічний інсульт, черепномозкова травма), закрито кутова глаукома. Підвищена чутливість до нітратів. Застосування препарату ІЗО-МІКТМ 10 мг в періоди вагітності та лактації можливе тільки тоді, коли передбачувана користь дляматері перевищує потенційний ризик для плоду та дитини. При терапії нітратами неможливе вживання силденафілу.

Передозування. Внаслідок передозування, як і при застосуванні всіх органічних нітратів, може виникати ортостатична гіпотензія та рефлекторна тахікардія. У зв’язку з цим можна чекати появи головного болю, нападів кволості, запаморочення, серцебиття, нудоти, блювання, артеріальної гіпотензії. Можливе утворення метгемоглобінемії. Терапевтичні заходи потрібно насамперед спрямовувати на підвищення кров’яного тиску. В легких випадках досить укласти пацієнта, підвести йому ноги. У більш серйозних випадках, при колаптоїдномустані, необхідно провести заходи щодо боротьби з шоком. Потрібно відновити об’єм циркулюючої крові (інфузія кровозамісних рідин або фізіологічного розчину); у тяжких випадках можна провести інфузію норадреналіну або допаміну. При утворенні метгемоглобіну, залежно від тяжкості стану, лікар може призначати такі антидоти для лікування метгемоглобінемії, як вітамін С - 1 г перорально; метиленовий синій - до 50 мл 1% розчину внутрішньо венно; толуїдиновий синій -спочатку 2-4 мг/кг маси тіла внутрішньо венно; оксигенотерапія, гемодіаліз, транс фузійна терапія.

Особливості застосування. Препарат приймається перорально і непризначений для купірування нападів стенокардії. Препарат з обережністю застосовують у лікуванні пацієнтів з порушеннями мозкового кровообігу, заортальним і/або мі тральним стенозом; пацієнтів, схильних до ортостатичноїгіпотензії; пацієнтів похилого віку. У період лікування, особливо у разі поступового збільшення дози, необхідний контроль артеріального тиску та частоти серцевих скорочень. Частий прийом високих доз може призводити до виникнення “нітратної”толерантності. Для подолання толерантності до препарату рекомендується утриматися від його прийому на 36-72 год, замінивши його на цей час іншимиантиангінальними засобами, і потім продовжити лікування у вигляді моно терапії у звичайних дозах або в поєднанні з та іншими препаратами. Виникнення“нітратного” головного болю на початку лікування можна попередити поступовим підвищенням дози або призначенням валідолу та ненаркотичних аналгетиків (кислота ацетил саліцилова, парацетамол, анальгін, каптоприл). Під час лікування препаратом слід утриматися від вживання алкоголю. У період лікування не рекомендується керувати транспортними засобами та займатись іншими потенційно небезпечними видами діяльності, оскільки при регулярному застосуванні ізосорбіду динітрату знижується здатність до концентрації уваги та швидкість психомоторних реакцій.

Дослідження що до використання препарату упедіатрічній практиці не проводились.

Препарат приймають, запиваючи невеликою кількістю води.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування вазодилататорів, блокаторів кальцієвих каналів, бета-адреноблокаторів, трициклічних антидепресантів, алкоголю може посилити гіпотензивну дію ІЗО-МІКТМ10 мг. При одночасному застосуванні симпатоміметичних засобів (адреналін, ефедрин, норадреналін, нафтизин, мезатон, ізадрин) можливе зниженняантиангінального ефекту ІЗО-МІКТМ 10 мг.

Неможливе одночасне застосування ІЗО-МІКТМ10 мг та силденафілу (Віагра), який призначають при еректильній дисфункції, внаслідок посилення антигіпертензивної дії таблеток ІЗО-МІКТМ 10 мг.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, прохолодному, захищеному від світла та недоступному для дітей місці, подалі від вогню. Источник

Термін зберігання – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Изо-мик в аптеках




На сайті також шукають: Сульфадимезин, Шавлія інструкція, Фастин застосування, Ксена побічні дії, Разо протипоказання