Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МУКОФАЛЬК АПЕЛЬСИН
Назва: МУКОФАЛЬК АПЕЛЬСИН | Шукати МУКОФАЛЬК АПЕЛЬСИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Plantago
Виробник: "Dr.Falk Pharma GmbH", Німеччина
Лікарська форма: Гранули
Форма випуску: Гранули по 5 г (3,25 г) у пакетиках № 20
Діючі речовини: 5 г (еквівалентні вмісту 1 пакетика) гранул містять лузги насіння Ispaghula husk (лузга насіння подорожника Plantago ovata Forssk.) - 3, 25 г
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизової оболонки кишечнику
Показання: Запор, синдром подразнення кишечнику, дивертикулярна хвороба, тріщини заднього проходу, геморой, операції в аноректальній ділянці, функціональна діарея, виразковий коліт, хвороба Крона.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0205/01/01
Термін дії посвідчення: з 11.12.2003 до 11.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МУКОФАЛЬК АПЕЛЬСИН
АТ код: A06AC01
Наказ МОЗ: 835 від 15.12.2006


Інструкція для застосування МУКОФАЛЬК АПЕЛЬСИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МУКОФАЛЬКАПЕЛЬСИН

(MUCOFALK(R)ORANGE)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: гранули бежевого кольоруз коричневими частками епідерміса та прилеглих зруйнованих шарів, знятих з висушеного зрілого насіння подорожника Plantago ovata Forssk.;

склад: 5 г (еквівалентні вмісту 1 пакетика) гранул містять лузги насінняIspaghula husk (лузга насіння подорожника Plantago ovata Forssk.) - 3,25 г;

допоміжні речовини: cахароза, декстрин, кислота лимонна безводна, натрію альгінат, натрію цитрат х 2 H2O, натрію хлорид, натрію сахарин, ароматизатор апельсиновий (Evogran 301768).

Форма випуску. Гранули.

Фармакотерапевтична група. Проносні засоби. Препарати із лузги насіння подорожника.

Код АТС А 06АС 01.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Агент набухання, який міститься у препараті, поглинає приблизно таку кількість води, яка в 40разів перевищує власну вагу. Таким чином, випорожнення стають більш об’ємними, а фекалії залишаються м’якими, перистальтика кишечнику стимулюється, а швидкість пасажу зростає.

Фармакокінетика.

Через відсутність абсорбції препарату із травного тракту дослідження фармакокінетики не проводилися.

Лузга насіння не розщеплюється у кишковому тракті і, таким чином, усмоктування не відбувається. У товстій кишці рослинні волокна частково розщеплюються за допомогою флори кишечнику до ненасичених жирних кислот, якімають трофічний та підтримуючий вплив на слизову оболонку кишечнику.

Показання для застосування.

Хронічні запори;

захворювання, при яких бажаним є м’яке, полегшене випорожнення кишечнику, наприклад тріщини заднього проходу, геморой, після оперативного втручання в ділянці прямої кишки;

як допоміжний засіб при лікуванні діареї різного походження;

синдром подразненого кишечнику.

 

Спосіб застосування та дози.

Дорослі та підлітки старше 12 років приймають поодному пакетику (5 г) Мукофальку Апельсину розмішаного в достатній кількості рідини (щонайменше 150 мл на один пакетик) 2 - 3 рази на день.

Якщо препарат призначений як допоміжний засіб при діареїабо при синдромі подразненого кишечнику дорослі та підлітки старше 12 років застосовують по одному пакетику (5 г), розмішаного у достатній кількості рідини (щонайменше 150 мл на один пакетик) 2 - 6 разів на день.

Примітка.

Цей препарат необхідно приймати з достатньою кількістю рідини (мінімум 150 мл). Прийом препарату без достатньої кількості рідини може призвести до ядухи. Мукофальк Апельсин не можна приймати безпосередньо перед тим, як лягати в ліжко. Треба враховувати інформацію зрозділу “Застереження при застосуванні”.

Метод та тривалість застосування.

Цей препарат ніколи не можна приймати без достатньої кількості рідини (наприклад, 150 мл води на 5 г гранул (1 пакетик)). Прийом препарату в сухому вигляді може призвести до утруднення ковтання та ядухи.

Після прийому інших ліків, необхідно зачекати 30-60хвилин, перше ніж застосовувати Мукофальк Апельсин.

Дивіться розділ “Застереження”.

Застереження.

При застосуванні Мукофальку Апельсину необхідно забезпечити прийом достатньої кількості рідини, як мінімум 150 мл води напакетик.

При діареї найважливішим аспектом лікування є відновлення рідини та електролітів.

Препарат не можна приймати пацієнтам з дисфагією.

Слабкі хворі та хворі похилого віку повинні перебувати під спостереженням під час лікування.

Мукофальк Апельсин містить сахарозу.

Слід уникати застосування сахарози пацієнтам зі спадковою непереносимістю фруктози, синдромом порушеного поглинання глюкози-галактози або вродженою недостатністю сахарози-ізомальтази.

Одна доза Мукофальку Апельсину (5 г) містить 0,5 гсахарози (цукру) і 3,07 ккал (12,86 кДж) і еквівалентна 0,064 вуглеводної обмінної одиниці.

Одна доза Мукофальку Апельсину (5 г) містить 3,9ммоль (90 мг) натрію. Це треба враховувати пацієнтам з низько натрієвою /низько сольовою дієтою.

Для пацієнтів, які одночасно застосовують тероїднігормони, може знадобитися корекція дози.

Для інсулін-залежних діабетиків може знадобитисязменшення дози інсуліну внаслідок уповільнення ресорбції вуглеводів.

Вагітність та лактація.

Немає ніяких протипоказань щодо використання Мукофальку Апельсину в період вагітності та лактації.

Побічна дія.

Такі симптоми, як метеоризм і відчуття переповненості кишечнику можуть посилитисьпід час перших днів лікування; однак протягом лікування вони можуть зникнути. Украй поодиноких випадках (менше, як у 1 людини з 10 000 лікованих) може виникнути реакція гіпер чутливості, іноді включаючи реакції подібні анафілаксії. Описано один випадок бронхоспазму. У таких випадках необхідно припинити застосування ліків та звернутися до лікаря.

Протипоказання.

Мукофальк не слід застосовувати у разі:

відомої реакції гіпер чутливості на Plantago абоPsyllium, а також підвищеної чутливості до одного зі складників препарату;

при надмірно твердих випорожненнях (копроліти, скупчення затверділих фекалій);

при абдомінальних скаргах і болю, нудоті і блюванні до медичного встановлення їх

причин);

після будь-якої раптової зміни в роботі кишечнику, що триває більше двох тижнів,

- після прийому проносного засобу за відсутності дефекації;

при недіагностованій ректальній кровотечі;

при утрудненому ковтанні або блюванні;

при стенозі стравоходу, кардіального отвору стравоходу або шлунково-

кишкового тракту;

при загрожуючій або наявній непрохідності (ілеус) або синдромі мегаколон;

при порушеннях водно-електролітного балансу;

при порушеннях, що супроводжуються обмеженням споживання води;

при погано контрольованих формах цукрового діабету.

Діти віком до 12 років, через недостатній досвід застосування Мукофальку Апельсину для цієї вікової групи.

Передозування.

При занадто високій дозі можуть посилюватися такі побічні симптоми, як біль у животі, метеоризм і відчуття переповненості кишечнику. Перш за все треба випити якомога більше рідини.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Поглинання в кишечнику інших препаратів, які приймаються одночасно, таких як мінерали (наприклад, кальцій, залізо, літій, цинк), вітаміни (вітамін В12), серцеві глюкозиди і кумарини, можебути сповільнено. Тому між прийомом Мукофальку Апельсину та інших ліків повинен інтервал має бути приблизно 30 – 60 хвилин.

Наповнювачі та препарати, що інгібують природну перистальтику кишечнику (наприклад, лоперамід, настоянка опію), не можна застосовувати одночасно з даним препаратом, оскільки може розвинутисьнепрохідність кишечнику.

Внаслідок уповільнення поглинання вуглеводів діюча речовина, що міститься в Мукофальку Апельсині, може знижувати рівень цукру вкрові. Тому в інсулін-залежних діабетиків може з’явитися необхідність зменшення дози інсуліну.

Не можна виключити послаблення ефекту тиреоїднихгормонів, навіть якщо вони застосовуються не одночасно. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці. Термін придатності – 3 роки. Не використовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Смотрите также: Цены на Мукофальк в аптеках




На сайті також шукають: Лукаст, Депо-провера інструкція, Гептрал застосування, Бетиол побічні дії, Гуарем протипоказання