Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПРОТЕКОН
Назва: ПРОТЕКОН | Шукати ПРОТЕКОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Synmedic Laboratories", Індія
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 30, № 90
Діючі речовини: 1 таблетка містить: глюкозаміну сульфату - 500.0 мг, хондроїтину сульфату - 400.0 мг
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, кремнію діоксид колоїдний, тальк, натрію кроскармелоза, натрію крохмальгліколят, гіпромелоза, макрогол (PEG-6000), титану діоксид, тартразин, етилцелюлоза
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Остеоартроз, остеохондроз, спондилоартроз тощо; профілактика та лікування ушкоджень суглобів внаслідок фізичних перевантажень; період рековалесценції після переломів кісток; допоміжний засіб при болю в суглобах.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3347/01/01
Термін дії посвідчення: з 24.06.2005 до 24.06.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПРОТЕКОН
АТ код: M01BX
Наказ МОЗ: 305 від 24.06.2005


Інструкція для застосування ПРОТЕКОН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПРОТЕКОН

(PROTECHON)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки жовтого кольору, овальної форми, двоопуклі, з рискою з одного боку, вкриті оболонкою;

склад: 1 таблетка містить глюкоза міну сульфату 500 мг, хондроїтину сульфату 400 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, кремнію діоксид колоїдний, тальк, натрію кроскармелоза, натрію крохмальгліколят, гіпромелоза, макроголи (PEG-6000), титану діоксид, тартразин, етилцелюлоза.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при захворюваннях опорно-рухового апарату. Код АТС M09AX02.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Глюкоза мін стимулює регенерацію хрящової тканини. Поповнює ендогенний дефіцит глюкоза міну. Бере участь у біосинтезі протеогліканів і гіалуронової кислоти, стимулює утворенняхондроїтинсірчаної кислоти, нормалізує відкладення кальцію у кістковій тканині, гальмує прогресу вання дегенеративних процесів у суглобах, сприяє відновленню суглобних функцій і зникненню больового синдрому.

Хондроїтину сульфат справвляє хондропротекторну дію, стимулює регенерацію хрящової тканини, справляє протизапальну, аналгезуючу дію. Хондроїтину сульфат, який впливає на фосфорно-кальцієвий обмін у хрящовій тканині, є високомолекулярним мукополісахаридом (м. м. 20 000-30 000). Препарат уповільнює резорбцію кісткової тканини і знижує втрати кальцію, уповільнює процеси дегенерації хрящової тканини. Перешкоджає стиску сполучної тканини івідіграє роль своєрідного змащення суглобних поверхонь, нормалізує вироблення суглобної рідини.

Фармакокінетика. Близько 90 % глюкоза міну, який надійшов до організму пероральним шляхом, у вигляді солі глюкоза міну всмоктується з тонкої кишки і звідти через портальний кровообіг надходить до печінки. Вагома частинаглюкоза міну, що всмоктується, метаболізується в печінці. Глюкоза мін включений у метаболічний шлях вироблення глікозаміноглікану. Глікозаміноглікани іпротеоглікани є часткою складної матриці, яка складає хрящ. Хрящ забезпечує амортизацію у з’єднаннях. При остеоартритах хрящ починає ламатися, і натомість виникає наріст на кістці, що призводить до болю і запалення. Глюкоза мінстимулює вироблення протеогліканів і збільшує поглинання сульфату суглобним хрящем.

Глюкоза мін майже повністю всмоктується, але його біодоступність при пероральному способі введення становить 26 %.

Глюкоза мін виводиться головним чином нирками, хоча незначна частина (та, що не всмокталася) – із сечею. Деяка його частина при обміні речовин перетворюється на вуглекислий газ і виділяється через легені.

Хондроїтин, глікозаміноглікан, - це велика молекула, тому йогобіодоступність при пероральному способі введення становить 12,5 %. Проте дослідження показують, що всмоктується 70 % речовини. Це пов’язано з тим, що продукти метаболізму хондроїтину більш активно всмоктуються ушлунково-кишковому тракті. Сmax досягається за 3-4 год, час його піврозпаду – 5-10 год, і він кумулюється у синовіальній рідині та у хрящі. Виводиться в основному нирками протягом 24 год.

Показання для застосування. Протекон показаний при больових синдромах при остеоартритах та ревматоїдних артритах.

Спосіб застосування та дози. Звичайна доза для дорослих становить одну таблетку тричі на день протягом трьох місяців або відповідно перебігузахвлрювання. За потреби можна приймати разом з аналгетиками.

Побічна дія. Всі компоненти препарату взагалі переносяться добре. Побічні ефекти можуть полягати у шлунково-кишкових болях помірної або середньої тяжкості, метеоризмі, діареї або запорі, нудоті. Можливі алергічні реакції. Сонливість, головний біль і безсоння спостерігаються рідко.

Протипоказання. Гіпер чутливість, фенілкетонурія, схильність до кровотеч, тромбофлебіти, вагітність, годування груддю.

Передозування. У разі передозування лікування – симптоматичне.

Особливості застосування. Не рекомендується для лікування хворих на діабет, а такождля використання в педіатричній практиці.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Збільшує всмоктування тетрациклінів, зменшує– пеніциліні в і хлорамфеніколу.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі нижче 30 °С. Источник

Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Протекон в аптеках




На сайті також шукають: Барол 20, Целестодерм-в інструкція, Застосування препарату Міакальцик, Інструкція з використання Неуробекс форте, Показання для застосування Артрон триактив, Мірил побічні дії, Тимолол протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Гіалган