Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТРОКСЕВАЗИН®
Назва: ТРОКСЕВАЗИН® | Шукати ТРОКСЕВАЗИН® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Troxerutin
Виробник: "Balkanpharma-Troyan AD"; "Balkanpharma-Razgrad" AD, Болгарія
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули по 300 мг № 50
Діючі речовини: 1 капсула містить троксерутину - 300.0 мг
Допоміжні речовини: Магнію стеарат, лактози моногідрат; сансет жовтий Е110, хінолін Е104, титану діоксид Е171, желатин
Фармакотерапевтична група: Ангіопротектори
Показання: Біль та набряки кінцівок, що обумовлені венозною недостатністю у різних фазах венозного симптомокомплексу: перед- та післяварикозний синдром; венозні зміни у всіх ділянках організму, такі як хронічна венозна недостатність, геморой, післяварикозний біль.
Термін придатності: 5р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3368/02/01
Термін дії посвідчення: з 24.06.2005 до 24.06.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТРОКСЕВАЗИН®
АТ код: C05CA04
Наказ МОЗ: 778 від 28.11.2006


Інструкція для застосування ТРОКСЕВАЗИН®

ІНСТРУКЦІЯ

 для медичного застосування препарату

ТРОКСЕВАЗИН®

(TROXEVASIN®)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: troxerutin*;

2-[ 3,4-(біс (2-гідроксіетокси) феніл]-3-[[6-О-(6-дезоксі-альфа-L-манопіранозил)-бета-D-глюкопіранозил]окси]-5-гідрокси-7-(2-гідроксіетокси)-4Н-1-бензопіран-4-он;

основні фізико-хімічні властивості: тверді циліндричні желатинові капсули жовтого кольору (жовтий/жовтий); вміст капсул – порошок від жовтого дожовто-коричневого кольору;

склад: 1 капсула містить

 троксерутину

300 мг;

допоміжні речовини: магнію стеарат, лактози моногідрат;

склад твердої желатинової оболонки: сансет жовтий Е 110, хінолін Е 104, титану діоксид Е 171, желатин.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Ангіопротектори. Капіляростабілізуючі засоби.

Код АТС– С 05СА 04.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Троксевазин – це сумішбіофлавоноїдів, яка містить не менше 95% троксерутину. Він зменшує підвищену проникність капілярів і збільшує тонус вен. Є антагоністом вазодилятаційнихефектів гістаміну, брадикініну і ацетилхоліну. Діє проти запально на пери венознутканину. Стабілізує стінки капілярів і виявляє помірну антиагрегантну дію. Зменшує набряк, усуває біль, поліпшує трофіку та інші патологічні прояви, пов’язані з венозною недостатністю. Завдяки цим властивостям Троксевазинвиявляє венотонічний, капіляротонічний, проти ексудативний і гемостатичнийефект.

Фармакокінетика. Половина застосованої пероральної дози Троксевазинурезорбується в шлунково-кишковому тракті протягом перших 3 годин і виводиться із сечею (20-22%) і жовчю (60%). Більша частина резорбованих три-, ди- тамоногідроксиетилрутозидів елімінується з жовчю і значно менше – нирками. Тетрагідроксиетилрутозид досягає максимальних плазмових концентрацій після перорального застосування в середньому за 4 години; 15% застосованої дози елімінується нирками протягом перших 24 годин.

Показання для застосування. Троксевазин капсули застосовуються для симптоматичного лікування таких захворювань:

перед варикозний і варикозний синдром, варикозні виразки;

поверхневий тромбофлебіт, флебіт і післяфлебітні стани;

хронічна венозна недостатність;

гемороїдальна хвороба;

ретинопатії;

набряки і біль при травмах і варикозних венах; варикозний дерматит;

комбіноване лікування контузій, розтягнень, вивихів, симптомів м’язовихкрампі (судомне стягування литкових м’язів).

Спосіб застосування та дози. Троксевазин капсули застосовують внутрішньо, під час їди. Звичайна доза – по 2 капсули на добу. Підтримуюче лікування – по 1 капсулі на день протягом 3-4 тижнів. Це лікування можна комбінувати з одночасним застосуванням Троксевазину гелю. Ефективність лікування Троксевазином залежить від регулярності його прийому, правильного дозування і тривалості терапії. Клінічний досвід доводить, що іноді бажаний ефект спостерігається в дозах, які перевищують 600 мг (2 капсули) на добу. Дозування та тривалість прийому лікарського засобу визначається тяжкістю та перебігом захворювання.

Побічна дія. При лікуванні капсулами Троксевазину рідко виникаютьнебажані реакції. З боку травного тракту можливі нудота, блювання, діарея, диспепсія. Можливі шкірні алергічні реакції – кропив’янка і свербіж; зрідка спостерігаються головний біль і порушення сну.

Протипоказання. Троксевазин протипоказаний хворим з підвищеною чутливістю до троксерутину або до будь-якої допоміжної речовини препарату.

Передозування. При передозуванні (симптоми: нудота, діарея, диспепсія, шкірні алергічні реакції, головний біль, порушення сну) або припояві серйозних небажаних реакцій лікування Троксевазином припиняється і призначаються симптоматичні засоби. За показаннями застосовують медикаменти, які здатні спровокувати блювання. За необхідності можна призначитиперитонеальний діаліз.

Особливості застосування. Препарат з обережністю призначають пацієнтам зважкими захворюваннями печінки і жовчного міхура.

Троксевазин застосовують під час їди зважаючи на те, що він подразнює слизову оболонку шлунка.

Препарат містить лактозу, тому його не застосовують хворим на лактознунедостатність, галактоземію або глюкозо-галактоз ний синдром мальабсорбції.

Через наявність барвника (Е 110) лікування препаратом може спричинити алергічний тип реакції, в тому числі астму. Ризик алергії вищий у пацієнтів з підвищеною чутливістю до ацетил саліцилової кислоти.

Даних відносно впливу препарату на вагітних і жінок, які годують груддюне існує, тому слід приділяти більше уваги таким пацієнткам. Рішення про можливість застосування Троксевазину капсул цією категорією жінок приймає лікар залежно від переваги користь від лікування матері над потенційним ризиком дляплода або немовляти.

Троксевазин не впливає на здатність концентрувати увагу. Його можна застосовувати водіям та операторам механізмів.

 Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Дані відносно лікарських взаємодій не встановлені.

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці при температурі не вище 25º С.

Зберігати в місцях, недоступних для дітей!

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазаначеного на упаковці! Источник

Термін придатності – 5 років.

Смотрите также: Цены на Троксевазин в аптеках




На сайті також шукають: Ампіокс, Юмекс інструкція, Застосування препарату Актиферин, Інструкція з використання Сеган, Показання для застосування Янувія, Натрію тіосульфат побічні дії, Сульфасалазин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Медофлюкон