Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВЕНОЛАН
Назва: ВЕНОЛАН | Шукати ВЕНОЛАН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Troxerutin
Виробник: "Polfa" Grodzisk Pharmaceutical Works Sp.z.o.o., Польща
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули по 300 мг № 25, № 50
Діючі речовини: 1 капсула містить: троксерутину 300 мг
Допоміжні речовини: Полівінілпіролідон (повідон К-25), титану діоксид (Е -171), заліза оксид червоний (Е -172), заліза оксид жовтий (Е -172), желатин
Фармакотерапевтична група: Ангіопротектори
Показання: Хронічна венозна недостатність та зумовлені нею трофічні порушення; варикозне розширення вен, поверхневий тромбофлебіт, перифлебіт; посттромботичний синдром; посттравматичний набряк, гематоми.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3451/01/01
Термін дії посвідчення: з 14.09.2005 до 14.09.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВЕНОЛАН
АТ код: C05CA04
Наказ МОЗ: 103 від 05.03.2007


Інструкція для застосування ВЕНОЛАН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

  В Е Н О Л А Н

(VENOLAN)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: troxerutin; 3’4’7- трис[o-2-(гідроксіетило)]- рутин;

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули темно-рожевого кольору; циліндричної форми, довгасті, опукліна обох кінцях; вміст капсули – гранулят жовтого кольору;

склад: 1 капсула містить 300 мг троксерутину;

допоміжні речовини: полівінілпіролідон (повідон К-25);

склад капсули: титану діоксид (Е -171), заліза оксид червоний (Е-172), заліза оксид жовтий (Е -172), желатин.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Капіляростабілізуючі, капіляропротекторні засоби.

Код АТС С 05С А 04.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Троксерутин є флавоновою похідною, яка виявляє захисну дію на стінки кровоносних судин. Препарат виявляє венотонічну, капіляропротекторну, протизапальну та проти набрякову дію у випадках порушення венозного кровообігу та лімфообігу. Завдяки Р-вітамінній активності виявляє виражені ангіопротекторні властивості, зменшує проникність та крихкість капілярів, забезпечує їх еластичність, пружність і резистентність до травматичних ушкоджень. У результаті сприяє нормалізації мікро циркуляції крові, покращує живлення тканин, зменшує застійні явища у венах та навколо венознихтканинах. Завдяки антиоксидантній активності троксерутин гальмує окиснення аскорбінової кислоти в організмі; опосередковано бере участь у синтезі структурних елементів сполучної тканини – колагену; бере участь в утворенні фізіологічного інгібітора гіалуронідази. Препарат покращує реологічні властивості крові.

Фармакокінетика. Троксерутин швидко всмоктується з травного тракту. На підставі виконаних досліджень порівняльної оцінки біологічної доступності іфармакокінетичних параметрів троксерутину встановлено, що максимальна концентрація (Сmax) троксерутину досягалась через 1 годину після застосування і становила 81,00 ± 2,94 нг/мл, а період біологічного напіврозпаду (Т½) становив 8,73 ± 0,88 годин.

У крові міститься у вільній формі, а також у формі глюкуронових похідних ітриоксіетилкверцитину.

У зв’язку з печінково-кишковим циклом троксерутин довго утримується в організмі. Лікуваннятроксерутином не викликає змін у морфологічній картині крові, швидкості осідання еритроцитів, концентрації сечовини і білірубіну, а також у системі зсідання крові.

амінотрансфер ази, що може свідчити про те, що він не обтяжує печінковий метаболізм.

Виводиться, головним чином (65%), у жовч і далі з калом, а також у невеликій кількості із сечею.

 

Показання для застосування.

Порушення венозного кровообігу і лімфообігу при посттромботичнихсиндромах, запаленні судин нижніх кінцівок, варикозному розширенні вен нижніх кінцівок; місцевий набряк різного походження (пост травматичний, лімфатичний, ускладнений флебіт або тромбоз); геморой; варикозні виразки гомілки; порушення резистентності капілярів у випадках схильності до крапчастого крововиливу.

Спосіб застосування та дози.

Препарат приймається внутрішньо. Рекомендується 1 капсула (300 мг) 2 –3 рази на добу після їди.

Підтримуюча доза – 1 капсула (300 мг) на добу.

Курс лікування, як правило, 16 днів; при необхідності терапія може бути продовжена, але не довше 3 – 4 тижнів залежно від ефекту.

Побічна дія.

Як правило, препарат переноситься добре, зрідка можуть виникнути нудота (яка припиняється, якщо препарат приймати під час їди); кропив’янка, почервоніння обличчя, головний біль, здуття і біль у животі.

Протипоказання.

Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до троксерутину абоінших компонентів препарату; дітям до 16 років та жінкам у період вагітності і годування груддю.

Передозування.

У випадку передозування препарату можуть посилюватися симптоми побічної дії (нудота, здуття, біль у животі і головний біль). Рекомендується викликати блювання або зробити промивання шлунка і провести симптоматичне лікування.

Особливості застосування.

Відсутні дані, що стосуються негативного впливу лікарського засобу на здатність керувати транспортними засобами й обслуговувати рухомі механізми.

Не рекомендується тривале (понад 16 днів) застосування препаратуВенолан для лікування пацієнтів, які мають виражені порушення функції нирок.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Випадки взаємодії з лікарськими засобами не встановлені.

Умови та термін зберігання.

Зберігати при температурі від 15 до 25°С у сухому, захищеному відсвітла місці.

Зберігати в недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Венолан в аптеках




На сайті також шукають: Реальдирон, Осетрон інструкція, Персен кардіо застосування, Седуксен побічні дії, Строфантин к протипоказання