Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БАЛЬЗАМ "ЗОЛОТА ЗІРКА"
Назва: БАЛЬЗАМ "ЗОЛОТА ЗІРКА" | Шукати БАЛЬЗАМ "ЗОЛОТА ЗІРКА" в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Foripharm Central Pharmaceutical Jont Stock Company", В'єтнам
Лікарська форма: Бальзам
Форма випуску: Бальзам по 3 г, або по 4 г, або по 8 г у металевих коробочках
Діючі речовини: 100 г бальзаму містять: камфори - 21.875 г, ментолу - 11.25 г, олії м'яти - 7.5 г, олії евкаліпта - 10.5 г, олії гвоздики - 5.0 г, олії кориці - 1.0 г
Допоміжні речовини: Парафін, віск білий, вазелін, ланолін, олія парафінова
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин
Показання: Головний біль, запаморочення, застуда, озноб, грип, морська хвороба, укуси комарів або інших комах.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3688/01/01
Термін дії посвідчення: з 13.09.2005 до 13.09.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БАЛЬЗАМ "ЗОЛОТА ЗІРКА"
АТ код: D04AX
Наказ МОЗ: 466 від 13.09.2005


Інструкція для застосування БАЛЬЗАМ "ЗОЛОТА ЗІРКА"

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

БАЛЬЗАМ “ЗОЛОТА ЗІРКА”

(BALM “GOLDEN STAR”)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: м’яка жовтувато-коричнева маса із своєрідним запахом ефірних олій;

склад: 1 г бальзаму містить камфори 218,75 мг, ментолу 112,5 мг, олії м’ятної 75 мг, олії евкаліптової 105мг, олії гвоздичної 50 мг, олії кориці 10 мг;

допоміжні речовини: парафін, віск білий, вазелін, ланолін, олія парафінова.

Форма випуску. Бальзам.

Фармакотерапевтична група. Протисвербіжні препарати. КодАТС D04А X.

Фармакологічні властивості.Препарат належить до групи засобів, що стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин. Бальзам має протизапальні, місцево зігріваючі, антисептичні, анестезуючі властивості, також розширює капіляри, покращуючи кровопостачання та незначною мірою знижує кров'яний тиск, діє на рефлекторні центри центральної нервової системи, проявляючи стимулюючий ефект. Дія бальзаму Золота зірка проявляється послабленням запального процесу та рефлекторним усуненням відчуття болю (головного, м’язового), спричиненого грипом, застудними захворюваннями, хворобами органів опорно-рухового апарату, ураженнями шкіри та іншими чинниками.

Показання для застосування. Попередження та лікування симптомів грипу, простудних захворювань (нежить, риніт, синусит), захитування, загострення захворювань опорно-рухового апарату (хронічні артрити, артрозо-артрити, спондиліт), при больовому синдромі будь-якого походження (утому числі при головному болю), при гематомах, вивихах, незначних запаленнях шкіри, укусах комах (для усунення місцевого запалення шкіри, болю та свербежу).

Спосіб застосування тадози.Препарат застосовують зовнішньо, місцево і для назальної інгаляції. При місцевому застосуванні препарат наносять тонким шаром на шкіру 3 - 4 рази на добу або частіше (у разі необхідності). При головному болю, запамороченнях, простуді, грипі, захитуванні необхідно втирати бальзам у скроні, потилицю та ніздрі; при гематомах, вивихах, артриті, укусах комарів та комах, а також при запаленнях шкіри бальзам необхідно нанести на місце укусу, запалення чи болю та трохи втерти. При проведенні назальної інгаляції при ринітах, синуситах, простуді, нежиті, грипі необхідно незначну кількість бальзаму розчинити в гарячій воді тавдихати. Тривалість лікування залежить від індивідуальних особливостей перебігу захворювання у пацієнта і визначається досягнутим терапевтичним ефектом та чутливості до препарату.

Побічна дія. Можливий розвиток алергічних реакцій – почервоніння шкіри, шкірні висипи, свербіж тощо.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, діти до 3 років.

Передозування. При передозуванні препарату іноді може з’явитися відчуття сильного тепла та печіння. Для зняттяцих симптомів слід змити нанесений препарат водою з милом.

Особливості застосування.Не допускається наносити препарат на відкриті рани шкіри або слизових оболонок, а також слід оберігати очі від попадання препарату. З обережністю застосовувати препарат у період вагітності та лактації, особливо при схильності до алергічних реакцій на лікарські засоби.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія бальзаму з іншими лікарськими засобами неописана. Источник

Умови та термін зберігання.Зберігати в недоступному для дітей, сухому місці у щільно закритих металевих коробочках при температурі 15 - 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Бальзам Золотая звезда в аптеках




На сайті також шукають: Белара, Кеналог інструкція, Канефрон н застосування, Лефлок побічні дії, Мерсилон протипоказання