Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СТИМУНЕЯ
Назва: СТИМУНЕЯ | Шукати СТИМУНЕЯ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Echinacea purpurea
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Настоянка
Форма випуску: Настоянка по 30 мл, 50 мл у флаконах
Діючі речовини: 100 мл настоянки містять кореневищ з коренями ехінацеї пурпурової подрібнених - 10.0 г
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють процеси імунітету
Показання: Профілактика і лікування грипу та інших ГРВІ, інфекційно-запальні захворювання носоглотки та ротової порожнини, хронічні неспецифічні захворювання органів дихання.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0242/01/01
Термін дії посвідчення: з 11.12.2003 до 11.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СТИМУНЕЯ
АТ код: L03AX13
Наказ МОЗ: 574 від 11.12.2003


Інструкція для застосування СТИМУНЕЯ

IНСТРУКЦIЯ

для медичного застосування препарату

Стимунея

(Stymuneya)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Echinacea;

основні фізико-хімічні властивості: рідина від жовто-коричневого дочервонувато-коричневого кольору з ароматичним запахом. У процесі зберігання допускається випадання осаду.

склад: діючі речовини: настойка коренів з кореневищами ехінацеї пурпурової (1:10);

допоміжні речовини: спирт етиловий 50 %.

Форма випуску. Настойка.

Фармакотерапевтична група. Імуностимулятори. Код АТС L03A X13**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Стимунея має імуномодулюючі, адаптогенні, загально тонізуючіта протизапальні властивості завдяки вмісту в коренях з кореневищами ехінацеїбіофлавоноїдів, фітостеринів, глікозидів, смол, полісахаридів, ефірних олій, сполук магнію, калію, заліза, алюмінію. Завдяки полісахаридам препарат підвищує фагоцитарну активність нейтрофілів і макрофагів, стимулює продукціюінтерлейкіну-1. Комплекс діючих речовин індукує трансформацію В-лімфоцитів у плазматичні клітини, поліпшує функцію Т-хелперів.

Препарат стимулює обмінні процеси в міокарді, тканинах головного мозку, печінки та нирок (в останніх завдяки вмісту інуліну, левульози, бетаїну).

Препарат має незначну протимікробну, противірусну та протигрибкову активність.

Фармакокінетика не визначена.

Показання для застосування. Профілактика рецидивів при хронічних захворюваннях носоглотки, дихальних, сечовидільних шляхів; для профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Психічна та фізична перевтома. Стан післяантибіотико терапії, імунодепресивної та променевої терапії. Призначають зовнішньо для лікування ран, які тривалий час не загоюються, трофічних виразок, опіків, пролежнів, карбункулів. У стоматологічній практиці застосовують зовнішньо та внутрішньо при запальних процесах слизової оболонки ротової порожнини та парадонтиті.

Спосіб застосування та дози. Дозу, частоту та тривалість застосування Стимунеївстановлюють індивідуально. Приймають препарат внутрішньо за схемою: 40 крапельна перший прийом, потім – 20 крапель через 2 години, у наступні дні – по 20 крапель, попередньо розвівши в невеликій кількості рідини, 3 рази на день, за 30 хвилиндо їди. При тривалому застосуванні призначають по 5 – 15, крапель 2 - 3 рази надобу. Термін лікування визначає лікар. У тяжких випадках припускається прийомстимунеї кожні 2 години по 10 - 15 крапель, 5 - 6 раз на добу, протягом 1 - 3днів. Дітям призначають Стимунею в розведенні з водою 1:2 або 1:3, по 5 - 10крапель, 2 - 3 рази на добу. Зовнішньо призначають для примочок, компресів, полоскань або тампонів (20 - 60 крапель Cтимунеї в 100 мл ізотонічного розчину натрію хлориду). Для аплікацій у стоматологічній практиці розводять 5 - 10крапель в 10 мл ізотонічного розчину натрію хлориду. застосування стимунеїзовнішньо доцільно поєднувати з прийомом внутрішньо.

Побічна дія. Озноб, нудота, блювання, диспептичні явища та алергічні реакції, безсоння, підвищена збудливість.

Протипоказання. Підвищена чутливість до біологічно активних речовин, що містяться в препараті, цукровий діабет та прогресуючі системніауто імунні захворювання: туберкульоз, лейкози, колагенози, розповсюджений атеросклероз, розсіяний склероз.

Передозування. При передозуванні можливе виникнення проявів гіпер чутливості шкіри до препарату у вигляді алергічних реакцій шкіри (висипи, гіперемія та ін.), що потребує припинення прийому препарату і призначення десенсибілізуючих засобів. Також можливі безсоння, підвищення збудливості. При появі значної слинотечі лікування препаратом припиняють.

Особливості застосування. Питання про призначення препарату дітям, вагітним тажінкам, що годують груддю, лікар вирішує індивідуально у кожному випадку. Курс лікування Стимунеєю не повинен перевищувати 8 тижнів, тому що збільшується ризик виникнення реакцій гіпер чутливості і порушень показників імунної системи. Небажано приймати препарат у другій половині дня, особливо перед сном, узв’язку з можливістю безсоння. При тривалому застосуванні необхідний контроль показників периферичної крові та показників імунної системи.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Стимунея зменшує ефективність препаратів, щомають імунодепресивну дію. Стимунея зменшує вплив на центральну нервову систему нейролептиків, снодійних, заспокійливих засобів, транквілізаторів. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігають у захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі від 8 до 15 0С. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Стимунея в аптеках




На сайті також шукають: Цикломед, Керасал інструкція, Лазолван застосування, Фармадекс побічні дії, Велоз протипоказання