Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТОНЗИЛОТРЕН
Назва: ТОНЗИЛОТРЕН | Шукати ТОНЗИЛОТРЕН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Deutche-Homoeopathic Union DHU-Arzneimittel GmbH & Co.KG", Німеччина
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки № 60 (20х3)
Діючі речовини: 1 таблетка містить: Atropinum sulfuricum D5 - 12.5 мг, Hepar sulfuris D3 - 10.0 мг, Kalium bichromicum D4 - 50.0 мг, Silicea D2 - 5.0 мг, Mercurius bijodatus D8 - 25.0 мг
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, сахароза, магнію стеарат
Фармакотерапевтична група: Гомеопатичні засоби
Показання: Гостре запалення мигдаликів: катаральна та лакунарна ангіна, хронічна і хронічно-рецидивна тонзилярна ангіна, збільшення мигдаликів тощо.
Термін придатності: 5р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3781/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.11.2005 до 09.11.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТОНЗИЛОТРЕН
АТ код: L03AX15
Наказ МОЗ: 589 від 09.11.2005


Інструкція для застосування ТОНЗИЛОТРЕН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТОНЗИЛОТРЕН

(TONSILOTREN®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: білі, матові, іноді зокремими темними крапками, двоплощинні таблетки зі скошеною кромкою, без запахуабо з легким сірчистим запахом;

склад: 1 таблетка містить Atropinum sulfuricum D5 12,5 мг,Hepar sulfuris D3 10 мг, Kalium bichromicum D4 50 мг, Silicea D2 5 мг,Mercurius bijodatus D8 25 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, сахароза, магнію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Гомеопатичний лікарський засіб.

Фармакологічні властивості. Завдяки різнобічному впливу п’ятьохгомеопатичних складових, які містяться в Тонзилотрені, препарат ефективний урізних стадіях тонзиліту, від початкових симптомів до хронічно рецидивуючоїформи.

Atropinum sulfuricum, який міститься в ліках, діє в початковій стадії захворювання при високій температурі, що супроводжується сильним почервонінням глотки і набряком мигдаликів, а також вираженим утрудненням при ковтанні. Mercurius bijodatus сприяє, насамперед, зменшенню гіпертрофованих носоглоткових мигдаликів та мигдаликів зіва, а також зменшенню набряклості лімфатичних вузлів шиї. Hepar sulfuris діє при хронічно-рецидивуючих запаленнях, що перебігають з нагноєннями і наривами і супроводжуються колючим різким болем, який поширюється на вуха. Затяжні процесиз утрудненим ковтанням, в т. ч. з глибокими виразками на невеликих обмежених ділянках, а також зі збільшенням мигдаликів і поліпів піддаються впливу Kaliumbichromicum. Silicea сприяє грануляції, що, в свою чергу, форсує процес загоєння абсцесів, а також завдяки стимуляції імунної системи сприяє активнішій протидії бактеріальній інфекції і зміцненню захисних властивостей організму. Препарат добре проявив себе також при лікуванні гіпертрофованих глоткових мигдаликів, особливо в дитячому віці.

Показання для застосування. Гостре запалення мигдаликів, катаральна та лакунарна ангіна, хронічна і хронічно-рецидивна тонзилярна ангіна, збільшення (гіперплазія) мигдаликів, а також симптоматичне лікування після оперативного видалення мигдаликів у дітей і дорослих.

Спосіб застосування та дози. При гострих захворюваннях дорослим та дітям після 12 років приймати 1-2 таблетки кожну годину протягом 1-2 днів до покращання (до 12 разів на день); далі - по 1-2 таблетки 3 рази на день доповного одужання.

Якщо після 7 днів лікування препаратом не спостерігається остаточного видужання або з’явилися нові симптоми захворювання, слід зминити тактику лікування.

Дітям від 1 року до 12 років приймати перші 1-2 дні по 1 таблетці через кожні 2 години до покращання стану (до 8 разів на день), потім по 1 таблетці 3рази на день до повного одужання. Якщо після 8 днів лікування препаратом не спостерігається остаточного видужання або з’явилися нові симптоми захворювання, слід зминити тактику лікування.

При хронічно-рецидивній ангіні, а також при збільшенні піднебінних мигдаликів дорослим і дітям після 12 років приймати по 1-2 таблетки 3 рази на день.

Дітям від 1 рокудо 12 років приймати по 1 таблетці 3 рази на день.

При хронічно-рецидивній ангіні потрібно проводити повторні курси лікування (декілька курсів на рік по 6-8 тижнів).

Таблетки приймати за півгодини до, або через півгодини після їди, повільно розсмоктуючи в ротовій порожнині. Дітям до 3 років для зручності застосування рекомендується таблетку подрібнити або розчинити в невеликій кількості води.

Побічна дія. Після застосування можливе підвищене слиновиділення. В цьому випадку дозу потрібно зменшити або припинити прийом препарату. При шкірних реакціях , що спостерігаються зрідка, потрібно відмовитися від прийому препарату.

Протипоказання. Не рекомендується застосовувати пригіпер чутливості до хрому. При захворюваннях щитовидної залози (гіпертиреоз) при тривалому прийомі препарату необхідно проводити контроль показників щитовидної залози.

Передозування. Шкідливий вплив передозування дотепер не встановлено.

Особливості застосування. При застосуванні гомеопатичних лікарських засобів можливе тимчасове первинне погіршення. У цьому випадку слід знизити частоту і дозування препарату і, після регресії небажаних симптомів, відновити прийом препарату відповідно до інструкції. У разі вираженого первинного погіршення, що супроводжується поганою переносимістю препарату, слід припинити його застосування.

Відповідно до загальноприйнятих принципів, застосовувати препарат під час вагітності й уперіод лактації можна лише після об’єктивної оцінки співвідношення між очікуваним корисним ефектом і можливим ризиком.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі (15-25 ºC) в сухому, недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 5 років. Источник

Не застосовувати після зазначеної на упаковці дати закінчення терміну придатності.

Смотрите также: Цены на Тонзилотрен в аптеках




На сайті також шукають: Доктор мом, Силокаст інструкція, Застосування препарату Венлаксор, Інструкція з використання Паста розенталя, Показання для застосування Задитен, Гропринозин побічні дії, Зинерит протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Колпосептин