Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТИРОЗОЛ
Назва: ТИРОЗОЛ | Шукати ТИРОЗОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Thiamazole
Виробник: "Merck KGaA" для "Nycomed", Німеччина
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки,вкриті оболонкою, по 5 мг № 20 (10х2), № 50 (25х2; 10х5), № 100 (25х4; 10х10)
Діючі речовини: 1 таблетка містить тіамазолу - 5.0 мг
Допоміжні речовини: Кремнію діоксид колоїдний, натрію крохмальгліколят, магнію стеарат, метилгідроксипропілцелюлоза, тальк, порошок целюлози, крохмаль кукурудзяний, лактози моногідрат; оболонка: заліза оксид жовтий, диметикон 100, макрогол 400, титану діоксид
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють та пригнічують функцію щитоподібної залози
Показання: Дифузний токсичний зоб легкої, середньої та тяжкої форм; підготовка хворих до операціїї з приводу тиреотоксикозу.
Термін придатності: 5р.
Номер реєстраційного посвідчення: 3215
Термін дії посвідчення: з 27.10.2003 до 27.10.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТИРОЗОЛ
АТ код: H03BB02
Наказ МОЗ: 57 від 07.02.2006


Інструкція для застосування ТИРОЗОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТИРОЗОЛ

(THYROZOL®)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: тіамазол;

1,3-дигідро-1-метил-1- метилімідазол-2-тіол;

основні фізико-хімічні властивості: ясно-жовті, круглі, двоопуклі таблетки, вкриті плівковою оболонкою, з рискою для поділу з одного боку. Вид на зломі: біла або майже біла маса;

склад: 1 таблетка містить 5 мг тіамазолу;

 допоміжні речовини: кремнію діоксид колоїдний, натрію крохмальгліколят, магнію стеарат, метилгідроксіпропіл целюлоза, тальк, порошок целюлози, крохмаль кукурудзяний, моногідрат лактози; оболонка: заліза оксид жовтий, диметикон 100, макрогол 400, титану діоксид.

 Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Антитиреоїдні засоби. Код ATC НО 3ВВ 02.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Антитиреоїдний засіб. Блокує фермент пер оксидазу, який бере участь в йодуванні тиреоїдних гормонів щитовидної залози, що призводить до порушення синтезу тироксину ітрийодтироніну.

Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо добре всмоктується із шлунково-кишкового тракту. Період напів виведення становить 6 годин. Піддається метаболізму.

Виводиться з сечею у вигляді метаболітів ( 70% протягом 48 годин ) і незміненої речовини.

Показання для застосування. Дифузний токсичний зоб; тиреотоксичний криз; змішаний токсичний зоб (у складі комбінованої терапії з тиреоїднимигормональними препаратами, у складі комбінованої терапії з радіо активнимйодом), підготовка до хірургічного лікування тиреотоксикозу.

Спосіб застосування та дози.

Добова доза визначається індивідуально, залежно від показників. При тиреотоксикозі, залежно від ступеня тяжкості захворювання, дорослим препарат призначають у дозі 20-40 мг/добу, протягом 3-6 тижнів. Після нормалізації функції щитовидної залози (через 3-8 тижнів) переходять на прийом підтримуючої дози - 5-20 мг/добу. Рекомендується одночасно застосовувати левотироксин. Тривалість терапії становить 1,5-2 роки. При підготовці до хірургічного лікування тиреотоксикозу препарат призначають у дозі 20-40 мг/добу, до досягнення еутиреоїдного стану, протягом 3-4 тижнів до запланованої операції і закінчують приймати за день до неї. У виняткових випадках, коли неможливо провести хірургічне лікування, проводять тривалу тиреостатичну підтримуючу терапію: призначають препарат у

дозі 1,25-2,5-10 мг/добу і одночасно левотироксин. При підготовці долі кування радіо активним йодом Тирозол призначають у дозі 20-40 мг/добу, до досягнення еутиреоїдного стану. У латентний період дії радіо активного йоду, залежно від ступеня тяжкості захворювання, препарат призначають у дозі 5-20мг/добу, до початку дії радіо активного йоду (4-6 місяців).

Дітям. Тирозол призначають у початковій дозі 0,3-0,5 мг/кг маси тіла надобу. Підтримуюча доза становить 0,2-0,3 мг/кг маси тіла на добу. За необхідності додатково призначають левотироксин.

Добову дозу призначають в один прийом або розділяють на 2-3 разові дози. На початку лікування разові дози приймають протягом дня, в певний час. Підтримуючу дозу потрібно приймати в один прийом, після сніданку.

Таблетки потрібно приймати після їди, не розжовувати, запивати достатньою кількістю рідини.

Побічна дія. Алергічні реакції: може бути шкірний висип; рідко– лихоманка; одиничні випадки еритематозного вовчака.

Система кровотворення: рідко – порушення кровотворення (лейкопенія, агранулоцит оз); в одиничних випадках – генералізована лімфаденопатія.

Шлунково-кишковий тракт: рідко – порушення смаку; в одиничних випадках– порушення функції печінки, нудота, блювання.

Центральна та периферична нервова системи: в одиничних випадках –неврити і полі неврити, головні болі.

Ендокринна система: можливий розвиток гіперплазії щитовидної залози.

Протипоказання.

Підвищена індивідуальна чутливість до препарату.

Виражена лейкопенія або агранулоцит оз.

Вагітність.

Період лактації.

.

Передозування. Передозування може бути причиною виникнення зоба ігіпотиреоїдизму.

У такому випадку необхідно зменшити дозу Тіамазолу і додатково призначити левотироксин.

Особливості застосування. Під час лікування необхідно регулярно контролю вати картину крові. Великі струми щитовидної залози із звуженням трахеї потрібно лікувати тіамазолом короткочасно, оскільки при тривалому лікуванні можливий ріст струми.

Перед початком лікування хворого необхідно попередити про необхідністьобов’язкового звертання до лікаря при появі пропасниці, болю у горлі, запалення слизової оболонки рота, фурункулів, які можуть свідчити про агранулоцит оз.

За 1-2 тижні до операції тіамазол необхідно відмінити і продовжити підготовку до струмектомії препаратами, що містять йод.

Слід зазначити, що дефіцит йоду підвищує, а надлишок - послаблює ефекттіамазолу.

Вагітність і годування груддю.

Протипоказаний при вагітності і в період годування груддю. Тіамазолпроходить через плаценту. Застосування після 1 триместру вагітності пов’язаноіз загрозою розвитку гіпотиреозу у плода.

Виводиться із грудним молоком.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

При одночасному застосуванні тіамазолу з амідопірином, сульфаніламідами підвищується ризик розвитку лейкопенії.

Лейкоген і фолієва кислота при одночасному застосуванні із тіамазоломзменшують ризик розвитку лейкопенії.

Гентаміцин посилює антитиреоїдну дію тіамазолу.

Умови та термін зберігання.

 Зберігати при температурі не вище 25 °С, у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці. Источник

Термін придатності – 5 років.

Смотрите также: Цены на Тирозол в аптеках




На сайті також шукають: Гербіон сироп подорожника, Ефект інструкція, Застосування препарату Кардіостад, Інструкція з використання Метронідазол, Показання для застосування Агапурин, Гордокс побічні дії, Суматриптан протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Лоринден с