Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КРАТАЛ
Назва: КРАТАЛ | Шукати КРАТАЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки №10х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить: таурину 867 мг, екстракту плодів глоду густого 43 мг, екстракту кропиви собачої густого 87 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, магнію стеарат, аеросил
Фармакотерапевтична група: Седативні засоби
Показання: Нейроциркуляторна дистонія, вегето-судинна дистонія; у складі комбінової терапії при хронічній і ішемічній хворобі серця тощо
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3866/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.11.2005 до 09.11.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КРАТАЛ
АТ код: C01EX
Наказ МОЗ: 589 від 09.11.2005


Інструкція для застосування КРАТАЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КРАТАЛ

(CRATAL)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: овальні таблетки від світло-сірого абосвітло-бурого до темно-бурого кольору, з вкрапленнями, з двоопуклою поверхнею;

склад: 1 таблетка містить таурину 867 мг, екстракту плодів глоду густого 43мг, екстракту кропиви собачої густого 87 мг;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, магнію стеарат, аеросил.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Комбіновані кардіологічні засоби. Код АТС CO1E X.

Фармакологічні властивості. Фармакодинамiка. Кратал має м’якукардіотонічну, антиангінальну, антиоксидантну та анти аритмічну, антигіпоксичну, антиагрегантну дії. Препарат інгібує ренін-ангіотензинову та калікреїн-кініновусистеми, процеси перекисного окислення ліпідів, позитивно впливає на продукціюцАМФ. Поліпшує кровопостачання та функціональний стан міокарда, збільшує“коронарний резерв”, поліпшує скорочувальну та насосну функції серцевого м’яза, зменшує артеріальний тиск та нормалізує частоту серцевих скорочень.

Кратал знижує ознаки дигіталісної інтоксикації. Підвищує працездатність, покращує настрій, справляє заспокійливу, нейропротекторну дії (усуває соматонегативнi порушення – дратівливiсть, коливання настрою).

Фармакокінетика. Компоненти препарату практично повністю всмоктуються з травного тракту. Час, за який досягається максимальна концентрація таурину та iнших компонентiв препарату в крові, становить 2години. Кратал рівномірно розподіляється у тканинах і рідинах організму. Основна кількість його виводиться із сечею, період напів виведення – 6 – 8годин.

Показання для застосування. Нейроциркуляторні дистонії; у складі комбінованої терапії при хронічній ішемічній хворобі серця, пострадіаційному синдромі.

Спосіб застосування та дози. Препарат призначають внутрішньо, по 1 – 2таблетки 3 рази на день, перед їжею. Курс лікування становить 3 – 4 тижні.

Побічна дія. Можливi прояви пiдвищеної чутливостi, диспептичнiявища.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Прояви гiперчутливостi, диспептичнi реакцiї, сонливість, що потребують відміни препарату та проведення симптоматичної терапії.

Особливості застосування. Дотепер немає даних щодо застосування препарату вперіоди вагітності та лактації. На період лікування пацієнтам, які приймають Кратал, необхідно утримуватися від керування транспортними засобами та роботи з потенційно небезпечними механізмами. Досвіду застосування препарату для лікування дітей немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Потенціює антиангінальні ефекти нітратів, антагоністів кальцію, β-адреноблокаторів, антигіпоксантів, нейропротекторів. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 0С. Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Кратал в аптеках




На сайті також шукають: Панзинорм 10000, Тобрадекс інструкція, Застосування препарату Папазол, Інструкція з використання Янувія, Показання для застосування Офтадек, Деринат побічні дії, Тривалумен протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Циталам